Süti beállítások

Vásároljunk 195 65 r15 nyárigumit jó áron! Milyen márkát válasszunk?

2024/01/30
Nyári gumi tesztek
195 65 r15 nyári gumiabroncsra abban az esetben l...

195 65 r15 nyári gumiabroncsra abban az esetben lehet szükséged, ha új autót vásároltál, és a korábban használt szezonális abroncsaid nem jó méretűek az új gépjárműre, vagy azok teljesen elkoptak, elhasználódtak.

Ha olyan gumiabronccsal szereljük fel az autónkat, mely nem megfelelő méretű, vagy hagyjuk, hogy az teljesen elkopjon, nem csak magunkat, hanem embertársainkat is veszélybe sodorhatjuk, ugyanis ezzel a gépjárművünk biztonságos működését fogjuk aláásni.

Az autó kerekei az egyetlen kapcsolatot képezik az útfelülettel, éppen emiatt nagyon lényeges, hogy milyen a tapadásuk, és hogy a stabilitásuk is megfelelő legyen. Ha az időjárás elkezd felmelegedni, szükséged lesz a megfelelő méretű, és állapotú nyári abroncsaidra, éppen ezért nem érdemes a vásárlásukat sem az utolsó pillanatra halasztani.

 

Hasznos tippek az új 195 65 r15 nyári gumiabroncs megvásárlásához

A nyári gumik akkor kell, hogy felkerüljenek az autónk kerekeire, mikor tavasszal a hőmérséklet elkezd felmelegedni, és ennek köszönhetően a nappal mért átlaghőmérséklet már tartósan meghaladja a plusz 7 Celsiusfokot.
Ilyen időjárási viszonyok között ugyanis se nem biztonságos, se nem számít gazdaságos megoldásnak a fennmaradt téli gumiabroncsokkal útnak indulunk.
A téli abroncsok úgy lettek kifejlesztve, hogy bírják a hideget, és megállják a helyüket a jeges, latyakos útfelületeken is. Értelemszerűen egy téli gumi nem viselkedik megfelelően a nyári hőségben. A gumi ilyenkor nagyon hamar elkezd kopni, és deformálódni.

Az új nyári gumi vásárlását azonban nem szabad elkapkodnunk, ugyanis érdemes több szempontot is figyelembe venni annak érdekében, hogy a választásunkkal a későbbiekben is meg legyünk majd elégedve.
Lényeges kérdés az abroncs pontos mérete, az, hogy milyen típusú járműre szeretnénk az adott gumit megvásárolni, de sokat számít az is, hogy milyen körülmények között, milyen vezetési stílussal fogjuk használni a gumikat.

 

Mit mutat a pontos gumiméret? Mekkora egy 195 65 r15 nyári gumi?

 

Nagyon fontos, hogy tisztába legyünk azzal, hogy pontosan mekkora abroncsot kell az autónkra vásárolni. Ha ezt nem tudjuk, akkor a méretet leellenőrizhetjük az autó kézikönyvéből is, ott ugyanis mindig fel van ez tüntetve. Ha gumivásárlás során nem figyelünk a pontos méretre, akkor vezetés közben azt tapasztalhatjuk, hogy nehezebb irányítani, és stabilan az úttesten tartani az autót, illetve megváltozhat ilyenkor a gumi tapadási és fékezési tulajdonsága is. Rossz méretű abronccsal tehát egyáltalán nem lesz biztonságos a közlekedés!

A gumi mérete minden esetben fel van tüntetve az abroncs oldalfalán, ezt pedig könnyedén leolvashatjuk, ha egy picit utána nézünk a dolognak.

Egy 195 65 R15 nyári gumi esetében például tudhatjuk azt, hogy az adott abroncs, amit keresünk 195 mm profilszélességgel rendelkezik. A soron következő szám a profilarányt jelöli, ez pedig lényegében a profilmagasság és a profilszélesség százalékos aránya.
Az „R” -betűjelzés a gumi szerkezetét mutatja meg, ebben az esetben egy Radiálabroncsról beszélünk. Napjainkban szinte az összes forgalomban lévő gumiabroncs ezzel a szerkezettel rendelkezik. Az 15-ös szám pedig a gumiabroncs méretjelölésnél felni magasságát, vagyis a gumi belső átmérőjét jelenti.

 

Milyen márkák közül tudjuk kiválasztani a számunkra tökéletes 195 65 r15 nyári guminkat?

 

Ha új 195 65 r15 nyári gumira van szükségünk, akkor azt tapasztalhatjuk, hogy viszonylag nagy kínálat áll a rendelkezésünkre. Innen pedig már csak a mi dolgunk eldönteni azt, hogy mennyire szeretnénk drága, és minőségi gumiabroncsot az autónk kerekeire szerelni.
A Prémium kategóriás abroncsok csúcsminőséggel rendelkeznek, hosszú élettartam, megbízhatóság, és kényelem jellemzi őket.

Ha a prémium kategóriás márkákból szeretnénk választani, akkor remek választás lehet számunkra a Bridgestone Turanza T005 abroncsmodell, mely képes ötvözni a gumiabroncs kiváló teljesítményét, illetve a vezetők biztonságát, és kényelmét is. Az abroncs fejlesztése során a mérnökök mindent elkövettek annak érdekében, hogy az abroncs igazán jó teljesítményt tudjon produkálni az utakon.

A Goodyear EffeicientGrip Compact 2 is remek választás lehet számunkra akkor, ha egy megbízható, és minőségi 195 65 r15 nyári gumit szeretnénk vásárolni. Ez az abroncs mindent tud, amit egy nyári guminak tudnia kell, kimagaslóan jó tapadással, és féktávolsággal bír nedves, csapadékos útviszonyok között is. A Goodyear által legyártott abroncsok egytől egyik komoly technológián, tudományos fejlesztésen, illetve különböző abroncsteszteken esnek át, ennek köszönhetően ezek az abroncsok képesek kielégíteni az autóvezetők legmagasabb igényeit is.

 

Ha azonban a prémium kategóriás termékeket nem tudjuk megengedni magunknak, akkor érdemes lehet megnézni a középkategóriás abroncsgyártók termékeit, ugyanis egyre többen törekednek arra, hogy remek ár-érték aránnyal rendelkező gumiabroncsokat dobjanak a piacra.
A Sailun Atrezzo Elite gumiabroncs elsősorban a kis-és közepes méretű személygépjárművekhez lett kifejlesztve. A gumi optimális teljesítényt tud nyújtani az autóvezető számára, legyen szó nedves, vagy száraz utakról. Ez a 195 65 r15 nyári gumi garantálni tudja a stabilitást, és az irányíthatóságot az év legmelegebb hónapjaiban.