Süti beállítások

BFGoodrich nyárigumi teszt

2024/01/30
Nyári gumi tesztek
A g-Force Sport a nagy nevű gyártó ...
A g-Force Sport a nagy nevű gyártó egyik legsportosabb, nagy teljesítményű nyári vezetési körülményekhez tervezett gumiabroncsa.

A g-Force Sport a nagy nevű gyártó egyik legsportosabb, nagy teljesítményű nyári vezetési körülményekhez tervezett gumiabroncsa, és mint a BFGoodrich nyárigumi teszt is fényesen igazolta, lényegében maradéktalanul teljesíti a legmagasabb elvárt követelményeket is.

A sportabroncsot kifejezetten a nagyobb teljesítményű, közép- és felső osztályos kupék, szedánok és kompaktok felfüggesztési igényeihez fejlesztett ki a gyártó, a rendkívül vonzó dizájnú mintázat a BFGoodrich Black Tech nevű versenypályán kifejlesztett futókeverék technológiáját kapta meg.

A BFGoodrich g-Force Sport technológiai alapjai

Ez az abroncs ugyanazt a futókeveréket használja, amellyel számos rekordot döntöttek meg versenyautók száraz körülmények között. A gyártó ezt a vegyületet a g-Force Sport esetében egy forgásirányos mintázatba öntötte, és hozzá nagyobb vállblokkokat tervezett, és folyamatos bordák javítják a stabilitást és a kormányzást, valamint a teljes kezelési és fékezési teljesítményt, amint ez a BFGoodrich nyárigumi teszt során is megfigyelhető volt.

A nedves felületű tapadást erősítését a g-hook futófelület elemek és a szélesebb hosszarányú barázdák oldják meg, melyek rendkívül nagy mennyiségű víz eltávolítását képesek elvégezni, így minimalizálva az aquaplaning előfordulásának esélyét.

A nyárigumi belsejében a két twin acélövre tekerik fel spirálisan a csomagolt nejlonszálakat a nagyobb sebességek melletti stabilitás és tartósság érdekében, és a BFG Equal technológiával oldják meg a szerkezeti elemek szükséges elszigetelését. A g-Force Sport speciális oldalfalai extrém mértékig képesek ellenállni a nagy sebességű kanyarodások során előforduló alakváltozásnak.
 

A BFGoodrich nyárigumi teszt legfontosabb megállapításai


Előnyök:
  • Egészen egyedülálló teljesítményű száraz tapadás és kanyarodási képesség.
  • Nedves aszfalton nagy aquaplaning biztonságot nyújt.
  • Sportos teljesítményeihez viszonyítva nagy az utazási komfortja.
  • Remek ár/érték viszony jellemzi.
Hátrányok:
  • Kissé zajosnak mondhatóak de ezek ultra nagy teljesítményű gumiabroncsok.
 
Összeségében a BFGoodrich nyárigumi teszt során az derült ki erről a nyári sportabroncsról, hogy a prémium alatti kategóriához mérten egy rendkívül jó teljesítményeket mutató nyárigumival van dolgunk. A g-Force Sport egy igazi kanyarvételi géniusz, és ha valaki extrém szintű tapadást keres száraz körülmények között, és mindezt nagyon jó áron, akkor csakis ezt az abroncsot ajánlanánk neki.

Másik megállapítása a BFGoodrich nyárigumi teszt vizsgálatainak, hogy ez az abroncs hangsúlyosan egy sportos vezetéshez hangolt nagy teljesítményű nyárigumi, aminek emiatt az átlagtól egy kissé magasabb a zajszintje. De ezzel a sportos vezetést kedvelők többsége valószínűleg tisztában van, és képes kompromisszumot kötni.

Az abroncs többek között a Ford Focus és Mustang, BMW 528i, Honda Accord, Mitsubishi, Porsche, Subaru, Toyota Volkswagen és Mazda modellekhez kiválóan alkalmazható.

forrás: http://www.roadandtrack.com