Süti beállítások

Az Auto Zeitung autós magazin nyári gumi tesztje a 235 45 R18-as méretben

2024/01/30
Nyári gumi tesztek
A tavasz minden évben a nyári gumi tesztek megjelenésének szezonja au...
A tavasz minden évben a nyári gumi tesztek megjelenésének szezonja autós berkekben

Az Auto Zeitung német autó szaklap is közétette 2019-es legfrisebb nyári gumi tesztjének adatait és vésgső rangsorát.


Az olcsótól a drágáig tíz különböző sokat vásárolt nyári gumit szereztek be, és vetették alá száraz és nedves fék- és kezelhetőségi teszteknek, vizsgálták a gördülési ellenállást - ami az üzemanyag takarékosságra utaló minőség -, valamint a zajszintet és az aquaplaning ellenállást.
Az első helyet a Continental Premium Contact 6 nyári gumi szerezte meg, de szoros eredménnyel alig maradt el mögötte a másik prémium abroncs, a  Michelin Primacy 4.
A budget árkategóriás kínai nyári gumi, a Nankang AS1 viszont mondhatni leszerepelt.

Lássuk az eredményeket:
 
  1. Continental Premium Contact 6 nyári gumi
Első lett a száraz és második a nedves fékteszten. A száraz és nedves kezelhetőségért egyaránt első helyet érdemelt. A gördülési ellenállása csak 8., aquaplaning ellenállása és zajszintje átlagos. Komfortos és kiválóan vezethető abroncs.
 
  1. Michelin Primacy 4 nyári gumi
Hatodik lett a nedves és harmadik a száraz fékteszten. A nedves kezelhetősége hatodik, a száraz második lett. A legalacsonyabb gördülési ellenállású, legtakarékosabb nyári gumi a mezőnyből, zajszintje, aquaplaning ellenállása átlagos.
 
  1. Maxxis Premitra HP5 nyári gumiabroncs
Ötödik lett a nedves és a második legjobb a száraz féktávolság méréseken. A nedves és a száraz kezelhetőségéért a második és harmadik helyet érdemelte ki. Üzemanyag fogyasztása/gördülési ellenállása csak 7., zajszintje viszont a legalacsonyabb. Aquaplaning ellenáláása átlagos. Jó ár/érték arány.
 
  1. Pirelli Cinturato P7 nyári gumi
A nedves fékteszten harmadik, a szárazon hatodik helyet szerzett. Nyolcadik és harmadik lett a nedves és száraz kezelhetősége. 6.a gördülési ellenállása, zajszintje és qauaplaning ellenállása egyaránt harmadik.
 
  1. Bridgestone Turanza T005 nyári gumi
Nyolcadik a nedves és negyedik a száraz féktávolsága. A nedves kezelhetősége 3. és a száraz 8. lett. Üzemanyag takarékossága a második legjobb, zajszintje 7. aquaplaning ellenállása a második legjobb.
 
  1. Yokohama BluEarth AE50 nyári gumi
Negyedik és hetedik lett a nedves és a száraz fékteszten, a negyedik és hatodik a nedves és a száraz kezelhetőségi vizsgálatokon. Üzemanyag takarékossága és zajszintje harmadik, míg az aquaplaning ellenállása 8. lett.
 
  1. Michelin CrossClimate Plus négyévszakos gumi
Első lett a nedves fékteszten, a szárazon pedig a nyolcadik. Nedves és száraz kezelhetősége 7. és 6. lett. A negyedik az üzemanyag takarékosságban, zajsztintje és aquaplaning ellenállása átlag alatti.
 
  1. Apollo Aspire XP nyári gumi