Süti beállítások

2019-es nyári gumi teszt az AutoBild-től

2024/01/30
Nyári gumi tesztek
A neves német autós szaklap évente több gumiabroncs tesztet is elv&eacu...
A neves német autós szaklap évente több gumiabroncs tesztet is elvégez, a minden évben lebonyolított nyári gumi tesztet most a 225 45 R17 méretben hajtották végre.


A német szaklap tesztjei annyiban különböznek az ADAC tesztjeitől, hogy az AutoBild nem találomra vásárol 16 – 18 terméket, hanem legalább 50 nyári gumit vizsgál nedves és száraz féktáv tekintetében, majd a 20 legjobban teljesítő nyári abroncsot veti alá a részletes próbatételeknek.
Kiváló teljesítményeivel a Michelin Pilot Sport 4 nyári gumi nyert, szorosan követte a Goodyear Eagle F1 Asymmetric 5, és a harmadik helyet a Falken Azenis FK510 nyári gumi szerezte meg.
 

A hat 'nagyon ajánlott' értékelést kapott nyári gumi

 
Az első helyen a francia prémium gyártó Michelin Pilot Sport 4 nyári gumija végzett, majdnem minden tesztkategóriában az első három helyen szerepelt. Kiváló tapadású száraz és esős időben is, rendkívül hosszú futásteljesítményű és as legjobb vezetési dinamikát nyújtja.
A második helyen a Goodyear Eagle F1 Asymmetric 5 nyári gumi végzett, mely nagyon precízen kormányozható, nedves úttesten felettébb biztonságos, és a mezőny leghosszabb futásteljesítményével bír.
Harmadik lett a Falken Azenis FK510 nyári gumi, amely meglehetősen jól viselkedik mind száraz, mind pedig nedves körülmények között, és rövid a fékútja nedves időben. Kedvező ár jellemzi, de nem túl hosszú a futásteljesítménye.
Negyedik lett a Hankook Ventus S1 evo 3 nyári gumi, mely egy nagyon kiegyensúlyozott, nedves úton nagyon jó fékteljesítményű, kiválóan kormányozható gumiabroncs nem is túl drágán.
Az ötödik helyen a Continental Premium Contact 6 végzett, több kategóriában általánosan jól teljesítő, üzemanyag takarékos és tartós gumiabroncs. Aquaplaning teljesítménye lehetne nagyobb, hatékonyabb.
A hatodik 'nagyon ajánlott nyári gumi a Fulda SportControl 2 lett. Ez egy sportosan vezethető, remekül kezelhető abroncs, mely takarékos, jó aquaplaning teljesítményű, viszonylag kedvező árú, és szárazon rövid fékúttal rendelkezik.
 

'Ajánlott' kategóriájú nyári gumiabroncsok

 
Nokian WetProof, bár nedves specialista, az aquaplaning eredményei nem elég jók. Rövid száraz és nedves fékút, komfortos közlekedés.
Pirelli P Zero, kitűnő kezelhetőség minden körülmények között, élményszerű vezethetőség, de alacsony futásteljesítmény és nem túl takarékos kivitel.
Sava Intensa UHP 2, az átlagtól nagy vonalakban jobb abroncs, olcsó is, viszont a nedves teljesítményei nem a legjobbak.
Apollo Aspire XP, nedves úton jól kezelhető, takarékos, komfortos, szárazon viszont lehetne jobb.
Vredestein Ultrac Vorti, száraz és nedves úton is rövid a fékút, szárazon precíz a kezelhetőség, de nem túl takarékos.
Bridgestone Turanza T005, nedves úton dinamikusan is kezelhető, jó fékteljesítményű, takarékos abroncs. Viszont átlagos komfort és zajszint jellemzi.
Dunlop SportMaxx RT 2, rövid fékút és jó kezelhetőség szárazon, takarékos és jó az aquaplaning ellenállása. A nedves teljesítményei lehetnének jobbak.