Süti beállítások

Tennivalók a tél előtt

2024/01/30
Hasznos információk
A nyári hónapokban érdemes felkészülnünk a téli hide...
A nyári hónapokban érdemes felkészülnünk a téli hideg időszakokra. Ez vonatkozik az autónkra is. Nagyon fontos, hogy még a hideg beköszönte előtt átnézzük a téli abroncsokat, ha esetleg problémát tapasztalunk velük kapcsolatban, akkor mindenképp javítsuk ki őket időben.
Ilyen probléma lehet esetleg, hogy valamiféle idegen tárgy ékelődik az abroncs mintázatába, ennek következtében az abroncs ereszteni kezd. Ilyenkor első körben érdemes levegőt juttatnunk az abroncsba, mielőtt szerelőhöz visszük a gumikat.

Ha továbbra is azt tapasztaljuk, hogy a nyomás nem a legmegfelelőbb, érdemes szervizbe mennünk. Ezek a szervizek általában minden eshetőségre fel vannak készülve, tehát egy nagyobb hibát is javítani tudnak. Általában egy szög, vagy más fém darab ágyazódik a gumiba, amit egy kis szaktudással bármikor ki tudnak szedni a szervizben dolgozó szakemberek. Ezek után egy vízzel teli tartájba mártják az abroncsot, hogy megállapíthassák, hol ereszt pontosan.

Ezek után jó minőségű javító anyaggal töltik ki a réseket és a hibákat, mely hosszú távú megoldást nyújthat. Az abroncsokat ezek után azonnal vissza lehet helyezni a napi használatba, azzal a kikötéssel, hogy folyamatosan ellenőrzés alatt kell tartani néhány napig. Ami még nagyon fontos a napi közlekedés során, hogy a pótkerekünket is folyamatos ellenőrzés alatt tartsuk.

Hiszen nem tudjuk pontosan, hogy mikor lesz rá szükségünk. A jó állapot és minőség még ezen abroncs estében is fontos, hiszen mindig készen kell állnia egy esetleges probléma megoldásához. Nagyon fontos, hogy az abroncsaink, mint télen, mint nyáron tökéletes állapotban legyenek, hiszen a biztonságos közlekedés mindennél fontosabb.

Ha abroncsaink rossz állapotúak, számolnunk kell azzal, hogy a féktáv egy nagyobb fékezés esetén megnövekedhet, valamint a kocsi stabilitása is csökkenhet nagy mértékben. Abban az esetben, ha abroncsunk nagyon rossz állapotban van, számolnunk kell azzal is, hogy egy esetleges közúti ellenőrzés során az intézkedő szervek meg is büntethetnek minket.