Süti beállítások

Kedvező áron szezonális abroncs? Nézzük át a Tesco téli gumiabroncs kínálatát idén is!

2024/01/30
Gumiabroncs hírek
A Tesco téligumi kínálata évről-évre egyre...
A Tesco téligumi kínálata évről-évre egyre jobb minőséggel rendelkező, megfizethető árú abroncsokat tartalmaz, azért, hogy azok az emberek is biztonságban tudjanak télen közlekedni, akik esetleg nem engedhetnek meg maguknak egy drágább, prémium minőségű gumiabroncsot.

Az emberek nagy része pedig a bevásárlást megpróbálja viszonylag rövid idő alatt lebonyolítani, és ehhez segítségünk lehet az, hogy egy olyan üzletbe térünk be, ahol mindent egyszerre megtudunk venni. Míg feleségünk az ebédhez valókat keresgéli, marad időnk megnézni a Tesco téligumikat is.

 

Meddig várjunk a téligumi vásárlásával?

 

A Tescoban már ősz elején kikerülnek a boltok polcaira a téligumik a különböző abroncsmárkáktól, többféle típusban és méretben is. Bár a magyarországi autósok nagy része sajnos szereti halogatni a dolgokat, így gyakran előfordul az, hogy a szezonális abroncscserével megvárják a tél közepét, mikor már leesett az első hó, mégis a szakemberek szerint a gumicserét jobb hamarabb lebonyolítani.

Téligumira alapvetően akkor van szükség, amikor a nappali átlaghőmérséklet már nem haladja meg a 7 Celsiusfokot. A gumisok szerint ilyen időjárási viszonyok között már egyáltalán nem biztonságos nyárigumival útnak indulnunk. Arról nem is beszélve, hogy ha megvárjuk a tél közepét az abroncscserével, akkor könnyen lehet, hogy heteket kell várni arra, hogy azokat egy gumis felszerelje a kocsinkra.

A nyári és a téligumi között hatalmas a különbség a mintázatában, és az anyagösszetételében egyaránt.
Míg a nyárigumik úgy lettek kialakítva, hogy a hatalmas hőségnek, és a felforrósodott aszfaltnak ellen tudjanak állni, addig a téligumik arra specializálódtak, hogy a fagyban, és a jeges útviszonyok között viselkedjenek megfelelően. Speciális anyagösszetételük lehetővé teszi, hogy a gumiabroncs ne legyen rugalmatlan még nagyon alacsony hőmérsékleten sem, különleges felületi mintázata pedig azt a célt szolgálja, hogy a gumi ne csússzon meg még havas vagy jeges útfelületen sem.

A Tesco aktuális árairól, és a különböző akciókról mindig tájékozódni tudunk a legfrissebb katalógusból, ebben szokták felsorolni azt is, hogy ebben a szezonban mikor milyen téligumik kerülnek ki a boltok polcaira.

 

Milyen abroncsok közül tudunk választani akkor, ha a Tesco téli gumi kínálatát nézzük át?

 

A Tesco csapata törekszik arra, hogy árukínálatában minden ember megtalálja a számára legtökéletesebb terméket, abban az esetben is, ha a téligumikról van szó. A legjobb, ha az új abroncsunk megvásárlása előtt átnézzük a legújabb abroncsteszteket, hiszen így biztosan olyan gumival fogunk hazatérni, mellyel a későbbiekben, használat során is meg leszünk majd elégedve.
Sok gyártó célja az, hogy olyan abroncsot dobjon a piacra, mely kiváló minőséggel, remek tulajdonságokkal, és hosszú élettartammal rendelkezik, mégis ezt megfizethető áron szeretné a vásárlók számára kínálni.
Mikor
eljön a téligumi vásárlásának az ideje, mindenki elkezdi bújni az újságokat, és a webshopok kínálatát, hiszen szeretnénk a kiválasztott abroncsot a lehető legkedvezőbb áron megvásárolni.

A Tesco téligumi választékában általában több abroncsméretben megtalálhatjuk többek között a Hankook, Riken, Goodyear, és a Sava márkájú abroncsokat is.

A legjobb, ha már október eleje-közepe felé eltudjuk dönteni azt, hogy mégis milyen téligumit fogunk az idei szezonban használni, ehhez segítségünkre lehet az is, ha vásárlói véleményeket olvasunk a termékekről. Ha azonban nagyon tanácstalanok vagyunk, azzal kapcsolatban, hogy milyen abroncs mellett tegyük le a voksunkat, inkább kérjük ki egy szakértő véleményét.

 

Mit tudhatunk meg az abroncsméretezéséről? 

 

Az abroncs kiválasztása során figyelembe kell vennünk azt, hogy várhatóan mennyit, és milyen körülmények között fogjuk a szezonális guminkat használni majd, illetve sok minden múlhat természetesen a vezetési stílusunkon is. De a gumira szánt költségkeretet is szem előtt kell tartanunk.
Kiváltként fontos azt is tudni, hogy az adott gépjárműre pontosan mekkora méretű gumiabroncsot kell vásárolnunk.
A
téli gumik egyedi, speciális mintázattal vannak ellátva, ennek köszönhető az, hogy a gumi még jeges útfelületen sem fog megcsúszni. Emellett gyártás során a futófelületi mintázatban olyan mélyebb barázdákat is kialakítanak, melyek el tudják vezetni az abroncs futófelületéről a felgyülemlett csapadékot.

A gumi pontos méretezését tudnunk kell ahhoz, hogy tökéletes téligumit vásároljunk. A 185/65 r15 abroncsméret a személygépjárművek számára lett tervezve. Ez a gumiabroncs 185mm szélességgel, és 65 mm oldalfali magassággal rendelkezik, az abroncs átmérője pedig 15”.

 

A Tesco téli gumik között nem csak olcsót, de kiváló minőséggel rendelkező abroncsot is találhatunk

 

A legnépszerűbb abroncs ebben a méretben a Goodyear UG9 Plus, mely kedvező áron megvásárolható a nagyobb üzletekben is.
A téligumi legjobb tulajdonsága a kiváló féktávolsága, ennek köszönhetően ez az abroncs megbízható, és stabil vezetést nyújt azok számára is, akik a téli időjárásban nem túl magabiztosak az utakon. Megbízhatóságát az is bizonyítja, hogy a TÜV szerkezet tesztjein is megállta a helyét.

A legtöbb innovatív technológiával gyártott gumiabroncshoz hasonlóan ez a téligumi is irányított futófelületi mintázattal látta meg a napvilágot, ez pedig még jobb teljesítményt tud biztosítani számára.

Stabil vezetést, hosszú élettartamot, kiváló kormányozhatóságot, kínál a Goodyear UG9 Plus téligumi az autósok számára. Ha szeretnénk kedvezményes áron, kiváló minőséggel rendelkező szezonális abroncsot vásárolni, nézzük át a Tesco téli gumi kínálatát már az őszi hónapokban.