Süti beállítások

Goodyear téli gumi teszt 2019 - Tarolt az ultraGrip sorozat!

2024/01/30
Téli gumi tesztek
Mint már ismert, a Goodyear rendszerint lenyűgözi a fogyasztókat rendkí...
Mint már ismert, a Goodyear rendszerint lenyűgözi a fogyasztókat rendkívüli kínálatával, kedvező áraival, és termékeik magas színvonalával. 
Vajon így történt ez 2019-ben is?
A Goodyear téli gumiabroncs tesztelését most elvégeztük Ön helyett. Cikkünkben pedig megosztjuk tapasztalatainkat.
 

Goodyear: Ez a név valóban garanciális teljesítmény a téli gumikra?




A Goodyear, az elmúlt évek alatt az egyik legkiemelkedőbb márkává nőtte ki magát a gumiabroncs-gyártás világában. A téligumik esetében egy összetett termékről beszélünk, melynek kiválasztása többszöri felülvizsgálatot igényel, ugyanis minden autónak nagyon specifikus gumiabroncs igénye van. 

Ezért a legfontosabb: hogy mindig legyen körültekintő, hisz lehet, hogy valamelyik modell bár lenyűgöző látványt nyújt, ez egyáltalán nem jelenti, hogy az megfelelően is illeszkedik az autója egyedi specifikációihoz. 

Egyes gumiabroncs-gyártók mindössze néhány típussal rendelkeznek egy adott méretből. Ezenkívül gyakran hónapokig tart egy gumiabroncs-tesztelése, összpontosítva az ár-érték arányra, az élettartamra, valamint a teljesítményre. 

Mindezen hosszadalmas munkálatok után, örömmel jelentjük be, hogy számos teszt alapján a Good Year téli sorozata, valamint legfrissebb tagja: az UltraGrip Performance + gumiabroncs, bizony előkelő helyen végzett a téli gumik rangsorolásában. 

A kiterjedt analízis során a tesztelők számba vették az összes fő téli gumiabroncs tulajdonság vizsgálatát: 

1. ideértve a hófékezést
2. a tapadást
3. az irányítást, és kör kanyarodást
4. a száraz, valamint nedves kezelést és fékezést
5. a kereszt- és hosszanti irányú vízelvezetést
6. végezetül pedig a gördülési ellenállást, a zajt, illetve a kényelmet.

 

Ultra nagy teljesítmény - Ez az UltraGrip sorozat




Az Ultra Grip Winter sorozat úgy lett kialakítva, hogy hó, jég, eső, ónos eső, és egyéb zord időjárási körülmények között is biztonságosan vezethesse gépjárművét terepen, a város körül , valamint az autópályán egyaránt. 

A gumiabroncs futófelületének mintázata, és mély kialakítása lehetővé teszi a megfelelő tapadást, továbbá a hatékony vízelvezetést. A Goodyear téli gumiabroncs sorozatának minden elemére egyaránt jellemző a tartósság, a megbízható tapadás, és a könnyen kezelhetőség, legyen szó bármilyen útfelületről.



Új modellek, kiemelt védelem

 

A cég bemutatta a sorozat három legkiemelkedőbb tagjának sajátosságait.


• Goodyear UltraGrip Performance + (Továbbfejlesztett tapadási és fékezési teljesítmény, kemény téli útviszonyok esetén): két kulcsfontosságú technológia alkalmazása révén javították a nedves, és száraz felületen történő kezelhetőséget. Megnövelték az abroncs teljesítményét a havas és jeges útfelületeken, mely kifejezetten kedvező a nagy teljesítményű autók számára. 

1. A Traction Protect technológia egy új típusú gyantát tartalmaz, amely javítja a gumiabroncs deformációs és átalakulási képességét. Ez lehetővé teszi a fékezőerők nagyobb érvényesülését. 

2. A Winter Grip Technology segítségével új keveréket alkalmaznak, mellyel  hozzájárulnak a gumi elaszticitásának megőrzéséhez alacsonyabb hőmérsékleten is. 

• Goodyear UltraGrip 9+ (Kisebb méretű városi autókra tervezve. Jeges és havas úton nagyobb megbízhatósággal felruházva): a Mileage Plus technológia megóvja a gumit a durva útviszonyok által okozott repedésektől, ezáltal az abroncs hosszútávon is jobb teljesítményt produkál. Az UltraGrip 9+ magában foglalja a Winter Grip technológiát, amely kiemelkedő tapadást biztosít havas és jeges útszakaszok esetén is.

• Goodyear UltraGrip Cargo (Kisebb teherautókra tervezve, jobb fékezési teljesítménnyel):
Ennek a téli guminak kiemelkedő fékezési képessége van, így Ön bármikor, bármilyen időjárási viszonyok között útnak indulhat haszongépjárművével. Az egyedülálló futásteljesítmény által, csökkentheti karbantartási költségeit, utazásai során pedig garantáltan hű társa lesz ez a gumiabroncs.

 

Miért válassza a Goodyear téli gumiabroncsait?




Széleskörű a kínálata. Például egy közepes méretű gumiabroncshoz (205 / 65, R16) a Goodyear kilenc típusú gumiabroncs-modellel rendelkezik, amelyek alkalmazkodnak a különböző útviszonyokhoz és teljesítményigényekhez. 

A cég 30 napos közúti tesztelést ajánl, mely során ellenőrizheti, hogy az abroncs megfelel-e az elvárásainak. A Goodyear garanciát vállal az átlag feletti futófelület-élettartamra.

Összességében a Goodyear Ultra Grip sorozatot megbízható, kiváló minőségű téli gumiabroncsok alkotják. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy az autótulajdonosok jelentős tábora újra, és újra csak a sorozat modelljei közül válogat, amikor elérkezik az abroncs-csere ideje.