HÍVJ MINKET
KERESÉS
EZEKET AZ ADATOKAT KÖTELEZŐ KITÖLTENI
Gumiabroncs kereső
SEMPERIT Speed-Grip 5
165/60R15 77 T
26 280 Ft
SEMPERIT
SEMPERIT Speed-Grip 5 165/60R15 téli gumi

165/60R15 SEMPERIT Speed-Grip 5 - téli gumi 77 T

DEFEKTTŰRŐ:
Nem
ERŐSÍTETT:
Nem
D
C
71
26 280 Ft
Ehhez a gumihoz nem tartozik ajándék
Ehhez a gumihoz nincs plusz információ
Ehhez a gumihoz nem jár kátyúgarancia
TERMÉK SPECIFIKÁCIÓ
MINŐSÉG

Közép kategóriás

AUTÓ

Személyautó gumi

FELHASZNÁLÁS MÓDJA

Téli

GUMIGYÁRTÓ

DEFEKTTŰRŐ

Nem

ERŐSÍTETT

Nem

SEBESSÉG INDEX

T

SÚLY INDEX

77

A(z) Semperit - Speed-grip 5 gumi jellemzői:

Semperit Speed-Grip 5 – a tél legnagyobb kihívója!    

   

Az új Speed Grip 5-tel a tél nem lepheti meg különösebben az autóvezetőket. Ez az új gumiabroncs vonzó mintájával és a markáns, vállon kívüli kialakításával igazi egyediség, amely az erős téli tulajdonságokat és a megbízható száraz teljesítményt egyaránt ötvözi.

 

A téli közlekedésre vonatkozó szabályok

 

A téli gumikat kifejezetten alacsony hőmérsékleten történő használatra és téli körülmények között történő vezetésre fejlesztették ki. Futófelület-blokkjaikban nagyszámú lamella van, amelyek biztosítják a kellő tapadást még a csúszós utakon is. Az anyagösszetételt szintén gondosan választják meg, hogy a gumiabroncsok hidegben rugalmasak maradjanak. Magas hőmérsékleten azonban a téli gumik túl puhák lesznek, ezért nem szabad nyáron használni őket.

 

A német jogszabályok (Közúti forgalmi engedélyezési rendelet vagy StVZO) szerint a téli autógumikat M+S szimbólummal kell ellátni. Azok a személyek, akik további biztonságra vágynak a téli gumik jó vezetési és fékezési tulajdonságai tekintetében, csak hópihe jelzéssel rendelkező modelleket vásárolhatnak. Németországban például nincs meghatározva a téli gumiabroncsok használatának konkrét időpontja. Ehelyett az autóvezetők kötelessége téli gumira váltani, ha a vezetési körülmények ezt indokolják. Télies körülmények között (hó, hóvihar vagy jeges utak) csak M+S gumiabroncsokkal rendelkező járművek engedélyezettek az utakon. Azok, akik nem hóban és jégben vezetnek, elméletileg továbbra is használhatják a nyári gumikat télen. Mivel azonban a nyári abroncsok kifejezetten meleg körülményekre kifejlesztett anyagvegyületekkel rendelkeznek, alkalmazásuk télen rendkívül veszélyes és nem ajánlott!

 

A Speed-Grip 5 téli gumi tulajdonságai

 

-           Hóteljesítmény: Az erőteljes tapadásnak, a megbízható fékteljesítménynek és a kiváló hókezelésnek köszönhetően minden kihívást jól teljesít

-           Nedves teljesítmény: Az új mintázat magas biztonságot eredményez csúszós, nedves utakon.

-           Száraz időben történő közlekedés: Érdemes megtapasztalni a stabilitás új szintjét a gondtalan téli túrákhoz.

 

A Speed-Grip 5 további jellemzői

 

A körülményektől függetlenül a Speed-Grip 5 téli autógumival magabiztosan közlekedhetünk. Az úgynevezett „sipe koncepció” különböző szögekben helyezkedik el, hatékony kölcsönhatást eredményez a hófelületekkel gyorsítás és fékezés közben.

 

A futófelület mintázata segít eloszlatni a vizet az úton fékezés és kanyarodás közben. A V alakú minta hatékony víz- és hólefolyáshoz vezet, kiegyensúlyozott stabilitás nedves vezetési körülmények között. Az „aquaplaning” ellenállása a gyártó szerint 104%-os, azaz sokkal jobb, mint a Speed-Grip 3-as típusé.  A válltömbök pontos kezeléshez vezetnek, ez akkor eredményes, ha hideg időben kanyarodunk, így az irányítás teljesen jól ellenőrzött.

 

A Speed-Grip 5 gumi zajszintje 71-72 dB, amely kissé zajos lehet, ugyanakkor ez a hátrány elenyésző a fentebb tárgyalt előnyökkel szemben.

MÉDIA PARTNEREINK

mfor.hu
autopro.hu
vezess.hu
alapjarat.hu
24 000 válaszható gumiabroncs
24 000 válaszható gumiabroncs
átvétel akár 24 órán belül
átvétel akár 24 órán belül
Ingyenes szaktanácsadás
Ingyenes szaktanácsadás
Kátyúgarancia
Kátyúgarancia

Olyan termékek amiket mások kedvelnek