HÍVJ MINKET
KERESÉS
EZEKET AZ ADATOKAT KÖTELEZŐ KITÖLTENI
Gumiabroncs kereső
CONTINENTAL AllSeasonContact
165/65R14 79 T
28 055 Ft
CONTINENTAL
CONTINENTAL AllSeasonContact 165/65R14 négyévszakos gumi

165/65R14 CONTINENTAL AllSeasonContact - négyévszakos gumi 79 T

DEFEKTTŰRŐ:
Nem
ERŐSÍTETT:
Nem
C
B
71
28 055 Ft
Ehhez a gumihoz nem tartozik ajándék
Ehhez a gumihoz nincs plusz információ
TERMÉK SPECIFIKÁCIÓ
MINŐSÉG

Prémium

AUTÓ

Személyautó gumi

FELHASZNÁLÁS MÓDJA

4S

GUMIGYÁRTÓ

Németország

DEFEKTTŰRŐ

Nem

ERŐSÍTETT

Nem

SEBESSÉG INDEX

T

SÚLY INDEX

79

A(z) Continental - Allseasoncontact gumi jellemzői:

Négyévszakos abroncs a Continental kínálatából: Continental AllSeasonContact

 

A Continental 2017-es újdonságai között volt a Continetal AllSeason Contact négyévszakos gumi, mely már a megjelenése évében nagy népszerűségre tett szert. A négyévszakos abroncsok megítélése meglehet vegyes még napjainkban is. A szakértők egyetértenek abban, hogy ha négyévszakos gumiban gondolkodunk, akkor célszerű a prémium kategória abroncsai között keresgélni, mert bár az all season abroncsok kompromisszumos megoldást jelentenek a téli és a nyári szettek között, de a prémium márkák magas minősége garantálja, hogy a lehető legjobb teljesítményt kaphassuk egy ilyen gumiabroncstól, és persze biztonságos vezetési élményt.

 

A Continental AllSeasonContact is egy olyan négy évszakos prémium abroncs, amelyet valóban megéri választani. Természetesen szem előtt kell tartani, hogy a négyévszakos abroncs leginkább azok számára jelentenek jó megoldást, akik ritkábban, elsősorban városi közlekedésre használják az autójukat, és nem szeretnének évente kétszer abroncscserére költeni. Számukra a Continental AllSeasonContact minden évszakban biztonságos vezetés élményt garantál.

 

Milyen abroncs a Continental AllSeasonContact?

 

A 2017-es évben újdonságnak számító Continental AllSeasonContact négyévszakos gumiabroncs az elmúlt években már bőven bizonyította, hogy mindent tud, amit egy négyévszakos abroncstól csak elvárhatunk. Az AllSeasonContact városi használatra tervezett abroncs, mely az innovatív összetételének és a futófelület kialakításának köszönhetően biztonságos vezetési élményt ér el, legyen szó meleg nyári napokról, esős őszi időjárásról, vagy téli havas-jeges útviszonyokról. A fejlesztőknek hála, az abroncs elődei korábbi gyengeségei kiküszöbölésre kerültek, ez leginkább a téli közlekedéskor vehető észre.

 

Az abroncs "M+S" jelölést, illetve "hópehely" vagy "a háromágú hegycsúcs" szimbólumot is kapott, melyet az oldalfalán figyelhetünk meg. Ez azt jelenti, hogy a leghidegebb időkben is megállja a helyét, és téli abroncsként is funkcionálhat olyan országokban, ahol télen kötelező a téli gumi használata. A legtöbb négyévszakos abroncs télen teljesít gyengén, azonban a Continental AllSeasonContact a téli időjárási körülmények tekintetében is minden méretben B minősítést kapott, vagyis biztosak lehetünk benne, hogy télen is megállja a helyét. De minek is köszönhető ez a magas teljesítmény?

 

A Continental AllSeasonContact technikai jellemzőiről

 

Az abroncs gumikeveréke újfajta szilikaösszetételt kapott, de a keverék tartalma is úgy került megállapításra, hogy a vonóerő átadás optimális lehessen. A téli körülmények miatt egy speciális gyanta is került a keverékbe, így az abroncs télen, a leghidegebb időben is megőrzi a rugalmasságát. Az abroncs alkalmazkodóképessége lehetővé teszi, hogy magas teljesítményt érjen el havas vagy nedves útfelületeken is. Az AllSeasonContact összetétele úgy lett kialakítva, hogy a lehető legjobb tapadást érhesse el, legyen szó esős napokról vagy havas útfelületekről.

 

Az AllSeasonContact gumikeverékénél a WinterContact TS 860 Cool Chili technológiáját is hasznosították, de nemcsak a téli, de a nyári körülményeket is figyelembe vették az optimális kialakítás érdekében. Ennek eredményeként az abroncs nyáron is megbízható és biztonságos vezetési élményt tesz lehetővé. Az abroncs vállrészén nyitott, merev, minimális mértékben lamellázott mintázatot kapott, így hatékonyabbá vált a száraz útfelületi kezelhetőség és fékezés. Emellett arra is figyeltek a fejlesztők, hogy a magas biztonság mellett az üzemanyag-fogyasztást is jelentősen csökkenthessék.

 

Miről árulkodnak a nemzetközi abroncsteszt eredmények?

 

A Continental AllSeasonContact első teszteredményei 2018-ban születtek, elsőként az ADAC és az Auto Zeitung tesztelte le az abroncsot. Az ADAC tesztelői a 175/65 R14 méretkategóriában vizsgálták, ahol egy különösen ajánlott minősítést és egy második helyet szerezhetett meg. A következő évben is remek eredmények születtek az AllSeasonContact tekintetében.  A 2019-es évben az ACE / GTÜ / ARBÖ teszten a 205/60 R16 méretkategóriában kapott különösen ajánlott minősítést, az Autobild tesztelői pedig a 235/55 R19 méretkategóriában díjazták egy ajánlott minősítéssel.

 

A következő évben, 2020-ban az Autobild mindkét fordulójában példás minősítést szerzett a 205/55 R16 méretben, a Tyre reviews pedig különösen ajánlottnak minősítette 225/45 R17 kategóriában. A 2021-es év is csak sikereket hozott az abroncsnak, újabb példás és különösen ajánlott minősítéseket is több méretkategóriában.

 

Kiknek ajánlott a Continental egyik legnépszerűbb négyévszakos abroncsa?

 

A Continetal AllSeasonContact egy biztonságos és valóban prémium minőséget képviselő abroncs, mely széles méretválasztékban érhető el. A legnépszerűbb méretek között szerepel a 185/60 R15, 195/65 R15, 205/50 R17, de számos más méretben is elérhető. A Continental AllSeasonContact SUV és XL típusban is elérhető, és mindkét esetben szintén pozitív vásárlói véleményeket és teszteredményeket tudhat a magáénak. Ha valóban négyévszakos abroncsban gondolkodunk, a Continental AllSeasonContact szériát mindenképp érdemes számításba vennünk. 

 

 

 

MÉDIA PARTNEREINK

mfor.hu
autopro.hu
vezess.hu
alapjarat.hu
24 000 válaszható gumiabroncs
24 000 válaszható gumiabroncs
átvétel akár 24 órán belül
átvétel akár 24 órán belül
Ingyenes szaktanácsadás
Ingyenes szaktanácsadás
Kátyúgarancia
Kátyúgarancia