Süti beállítások

Tartós és kiváló teljesítményű abroncsok 165/70 r14 nyári gumi méretben

2024/01/30
Gumiabroncs hírek
Számos abroncsgyártó kínál

Számos abroncsgyártó kínál 165/70 r14 nyári gumi méretben is abroncsokat. Prémium, középkategóriás és olcsó abroncsokat is találunk ebben a méretben.

Mit jelent a 165/70 r14 nyári gumi méret?

Ezek az abroncsok 165 milliméter szélesek, ehhez képest az oldalfal magassága 70 százalék, ami azt jelenti, hogy 115,5 milliméter, az abroncs átmérője 14 hüvelyk, milliméterben ez az abroncs és a kerék együttes átmérője esetében 293,3 millimétert jelent. A teljes kerület 1842,86 milliméter, az abroncs 543 fordulatot tesz meg egyetlen kilométer alatt. A pontos méret ismerete elengedhetetlen az abroncsvásárlásnál, azonban a méreten kívül sok minden más is számít. Így hasznos megnézni az egyes abroncsok címkéjét is, melyről megtudhatjuk, hogy milyen az adott nyári gumi zajszintje, nedves úton való kezelhetősége, illetve üzemanyag-hatékonysága. Ha pedig ez nem lenne elég, a vásárlói vélemények és a tesztek eredményei között is böngészhetünk.

Prémiumok az élen 165/70 r14 nyári gumi méretben is

Akárhonnan nézzük is, alapvetően a prémium abroncsok lesznek azok, melyek a legjobb teljesítményt nyújtják. Ebben a méretben több prémium gyártó kínál abroncsokat, mint amilyen a Michelin Energy Saver+ GRNX. Ez egy környezetbarát és tartós választás, ami nagyon jól tapad a nedves és a száraz úton teljes élettartama alatt.

A Goodyear kínálatában a Goodyear EfficientGrip Compact 2 is elérhető ebben a méretben, és ha prémium abroncsot keresünk, a Continental UltraContact vagy a kis furfonokra való Continental ContiVanContact 100  is egyaránt jó választás lehet. A Continental UltraContact egy igen magas futásteljesítménnyel bíró abroncs, amiről részben a YellowChili keverék felel, ez a harmonikus profilmintázattal kiegészülve gondoskodik a hosszú élettartamról. Egy stabil, robusztus abroncs, ami száraz és nedves úton egyaránt biztonságot kínál.

Ha jó minőséget keresünk, a Dunlop StreetResponse 2 is jó választás lehet, melyet kifejezetten a városi körülmények között közlekedő autók számára fejlesztettek ki. Elődjéhez képest 6 százalékkal javult a fékút nedves felületen, míg 4 százalékkal lett rövidebb a száraz utakon. Egy kiváló tapadással bíró abroncs, melyről a kettős kerületi mintaárkok gondoskodnak. A féktávolság csökkentésében a többszörös oldalsó mintaárkok segítenek, míg a lekerekített oldal a vízelvezetésben játszik igen nagy szerepet.

Megbízható középkategóriások 165/70 r14 nyári gumi méretben

Természetesen a prémiumokon túl is van élet, és sokszor ez jelenti a helyes döntést. Az autó életkorát, teljesítményét és a felhasználás módját is figyelembe véve egy jó minőségű középkategóriás abroncs lesz az ideális választás.

Mint amilyen a Firestone VanHawk 3, vagy a Kleber Transpro, melyeket kishaszongépjárművek számára fejlesztettek ki. A Kleber abroncsán a futófelülethez közeli csatornák gondoskodnak a víz gyors és hatékony kiszorításáról, így minimalizálva a vízen felfutás kockázatát. Egy megbízható nyári gumi, ami masszív vállakkal és blokkokkal rendelkezik, és egymásba illeszkedő mintázati blokkjai biztosítják a megfelelő vonóerőt minden talajtípuson, ezen kívül egy plusz réteg is védi az abroncsot az ütésektől.

A középkategóriában keresgélve hamar rátalálhatunk a Uniroyal Rain Max 3, a Hankook RA18 abroncsra, és olyan márkák termékei közül is választhatunk, mint a Laufenn, ami az LV01 és az LK41 Plus mintázatokat kínálja ebben a méretben.

 Az olcsó abroncsok kínálatában megtaláljuk a Barum Vanis 2-t, amit kisteherautók, furgonok számára tervezett a gyártó. Ennél az abroncsnál három széles, körbefutó barázda gondoskodik a vízelvezetésről. Emellett a központi bordát összekötő mintázati elemek és a stabil blokkok a futófelület merevségét optimalizálják, így lesz rövid a fékút a száraz felületeken. Az egyenletes nyomáseloszlás révén a talajjal való érintkezési kiváló lesz, és ennek folyománya a hosszú élettartam is. A járdaszegélyek elleni védelemről pedig az oldalfal alatti plusz gumiréteg gondoskodik. A zajszintre sem lehet panasz, ennek csökkentésében a vállrész zárt barázdái vesznek részt, melyek megakadályozzák a zaj kifelé való terjedését.

A Semperit Comfort-Life 2 is egy jó választás lehet, csakúgy, mint a Kingstar SK70. De szintén érdemes megnézni azt is, hogy mit kínál a Vredestein T-Trac 2, a Point-S Summer S, vagy épp a Fulda Ecocontrol és a Sava Perfecta.

A Fulda abroncsa például ideális választás a kisteljesítményű autók számára, kifejezetten nedves utakra tervezték a szilikakeverékét, így lesz a fékút rövid a nedves felületeken, ami által nő a biztonság. A gördülési ellenállása is alacsony, aminek révén csökken az üzemanyag-fogyasztás, így a környezet terhelése. Az idő múlásával is egyenletesen kopik, hisz a körvonal laposabb, a futófelület szélesebb. Ezt, tehát a gördülési ellenállást és az élettartamot is mindenképp érdemes figyelembe venni vásárlás előtt. Az alap pedig a pontos méret ismerete: 165/70 r14 nyári gumi