Süti beállítások

Okok, amiért nem szabad megfeledkeznünk a megfelelő 225 50 r17 nyári gumiabroncs megvásárlásáról

2024/01/30
Gumiabroncs hírek
Sokan már most a kellemes meleg időjárásra vágyunk, éppen ezért nem ritka, ha az ember...

Sokan már most a kellemes meleg időjárásra vágyunk, éppen ezért nem ritka, ha az ember már most megvásárolja az új 225 50 r17 nyári gumiabroncsát, melyet majd várhatóan olyan április környékén fog felszereltetni az autója kerekeire.

Amikor a nappal mért középhőmérséklet már tartósan 7 Celsius fok felett van, mindenképpen indokolt lecserélni az eddig használt téli gumiabroncsainkat, hiszen azokkal a melegebb időjárásban se nem biztonságos, se nem gazdaságos a közlekedés.

A legnépszerűbb gumiabroncsok ebben a méretben a prémium kategóriás Vredestein Ultrac, illetve a Hankook Ventus Prime4 K135, a középkategóriás Firestone RoadHawk, és a Giti GitiPremium H1, ha pedig ennél is kevesebbet szeretnénk az új 225 50 r17 nyári gumiabroncsainkra költeni, akkor ideális választás lehet számunkra a Taurus UHP, vagy éppen a Debica Presto UHP 2 is.

De vajon miért is fontos, hogy nyáron nyári gumiabroncsot használjunk?

Csökkenti a fogyasztást: Kevesen tudják, de a melegben használt téli abroncsok növelik az autó fogyasztását, így, ha az üzemanyag-felhasználás hatékonyságát szeretnénk javítani, ne feledkezzünk meg a nyári abroncsok felszereléséről.

Speciális mintázat, és anyagösszetétel: A nyári abroncsok szignifikánsan ellenállóbbak a forró útfelülettel és a súrlódással szemben, mint a téli társaik. Emellett fontos kihangsúlyozni, hogy ezek az abroncsok kifejezetten a nyári körülményekhez lett tervezve, és kifejlesztve.

Elkerülhetjük vele a veszélyes aquaplaning jelenség kialakulását: A nyári esőzések miatt gyakran tapasztalt az aquaplaning, vagyis a vízen csúszás jelenség kialakulása. Szerencsére egy jó minőséggel rendelkező nyári abroncs hatékony vízelvezető képességgel bír, így még nedves útviszonyok között is megfelelő a tapadása.

Milyen prémium kategóriás 225 50 r17 nyári gumik közül tudunk válogatni?

A prémium kategóriás abroncsok a legdrágábbak, ám ezért a pénzért magas minőséget, kényelmet, biztonságot és hosszú élettartamot is kapunk.
Ha egy magas minőséggel rendelkező 225 50 r17 nyári gumiabroncsot szeretnénk megvásárolni, akkor ideális választás lehet számunkra többek között a Hankook Ventus Prime4 K135, melyet a gyártó kifejezetten a sportos vezetési stílushoz ajánlja.
Ez a nagy teljesítményű prémium kategóriás abroncs defekttűrő kivitelben a BMW csoport 7-es szériájú, új luxus limuzinján jelenik meg gyári elsőszerelésként.

Ebben a kategóriában ugyancsak remek választás lehet számunkra a Vredestein Ultrac, amely kiváló teljesítményt tud nyújtani az autóvezető számára nedves, és száraz útviszonyok között egyaránt. A gyártó a biztonságos, és dinamikus vezetési élmény érdekében javította a kormányzási reakciót és a pontosságot, illetve rendkívül jó üzemanyag-hatékonyságot, alacsony gördülési ellenállást biztosít.

Középkategóriás 225 50 r17 nyári gumiabroncsok, melyekben biztosan nem fogsz csalódni

Az abroncsgyártó cégek tisztában vannak azzal, hogy nem mindenki engedheti meg magának a drágább, prémium kategóriás termékeket, éppen ezért ma már rengeteg középkategóriás, megfizethető, de remek minőséggel rendelkező gumiabroncs közül tudunk választani, ha új 225 50 r17 nyári gumiabroncsra van szükségünk.

A remek ár-érték aránnyal rendelkező Giti GitiPremium H1képes kompromisszumok nélkül remek teljesítményt nyújtani az autósok számára. Kifejlesztése során a gyártó nagy hangsúlyt fektetett a kényelemre, a vezetés élményre, illetve nem utolsó sorban természetesen a biztonságra is. Az abroncs a legújabb futófelület-keveréknek köszönhetően csökkentett gördülési ellenállással rendelkezik, ezáltal csökken az autóvezetők üzemanyag-fogyasztása is. Ez a nyári gumi a speciális, szilika tartalmú futófelületi keverékének és a modern mintázatának köszönhetően hosszú élettartamot, lassú és egyenletes gumikopást kínál az autó tulajdonosa számára. Középkategóriás abroncsok között remek választás lehet még számunkra a Firestone RoadHawk, illetve a BFGoodrich Advantage is.

225 50 r17 nyári abroncsok, melyek nem csak olcsók, de jók is!

Az olcsó abroncsoktól sem kell tartanunk, egyedül arra érdemes odafigyelnünk, hogy ne egy ismeretlen, noname márka mellett tegyük le a voksunkat. A Westlake Z-107 abban az esetben lehet tökéletes választás, ha nem tudunk, vagy egyszerűen nem szeretnénk egy nyári gumira túl sokat költeni. Ezt a kedvező áron kapható abroncsot a gyártó kifejezetten az európai gépjárművek számára fejlesztette ki.
Jellemzői közé felsorolható a halk menetzaj, az alacsony gördülési ellenállás, a stabil, komfortos, és biztonságos vezetésélmény, illetve az alacsony aquaplaning kockázat is.
Ez az abroncs ezek mellett kiváló kezelhetőséget tud garantálni száraz és nedves utakon egyaránt.

A Debica Presto UHP 2 egy olyan olcsó nyári gumi, amely keményebb bordákkal ellátott aszimmetrikus futófelületi mintázattal rendelkezve lehetővé tudja tenni a kiváló száraz úton való fékezést, emellett ennek az abroncsnak remek a tapadása is. Remek választás lehet abban az esetben számunkra, ha egy olyan 225 50 r 17 nyári gumit keresünk, amely kiváló ár-érték aránnyal rendelkezik.