Süti beállítások

Ismerjük meg közelebbről a csúcsminőségű, prémium kategóriás 225 45 r17 nyári gumiabroncsokat

2024/01/30
Gumiabroncs hírek
Számos márka közül van lehetőségünk válogatni akkor,

Számos márka közül van lehetőségünk válogatni akkor, ha idén új 225 45 r17 nyári gumit kell vásárolnunk, ugyanis több gyártó is készít ekkora abroncsmérettel rendelkező szezonális gumikat.

Akkor, ha a hőmérséklet elkezd felmelegedni, szükségünk lesz a megfelelő minőségű, állapotú, és méretű nyári gumiabroncsokra, ehhez pedig természetesen azt sem kell megvárnunk, hogy hatalmas kánikulára váltson az időjárás.
A szezonális abroncscserét a szakemberek szerint már akkor érdemes megejtenünk, amikor tavasszal a nappali átlaghőmérséklet meghaladja a +7Celsiusfokot, ilyenkor ugyanis már nem jó ötlet útnak indulnunk a fennmaradt téli abroncsainkkal.

Viszonylag gyakran felmerül az autósok között az a kérdés, hogy a drágább, prémium kategóriás abroncsokat valóban megéri-e megvásárolni, tudnak-e sokkal többet, mint egy budget, vagy egy középkategóriás gumiabroncs? Ilyen, és ehhez hasonló kérdéseknek próbáltunk most utánajárni.

 

Mit tudnak a prémium kategóriás 225 45 r17 gumiabroncsok?

 

A 225 45 r17 nyári gumik elsősorban a nagyobb, sportosabb járművek gyári mérete, ám fontos megemlíteni, hogy ez a méret néhány luxusautónál is meg szokott jelenni.

Attól függetlenül, hogy hazánkban törvényileg nem kötelező a szezonális gumiabroncsok használata, a legtöbb autósklub, és szakember is azt javasolja, hogy mindenképpen fektessünk be egy jó minőségű szezonális abroncsba, ha pedig a biztosra szeretnénk menni, akkor válogassunk a prémium kategóriás márkák termékei között.

A gumik vásárlása során sok minden múlhat az abroncsok árán is, ugyanis az emberek nagy része spórolni szeretne, akkor is, ha a gumiabroncsairól van szó. A prémium kategóriájú 225 45 r17 nyári gumiabroncsok rengeteg mintával készülnek, ám egy kevésbé rutinos autóvezetőnek valószínűleg nem sokat fog mondani a gumin lévő jelölés.
A Continental ContisportContact 5 FR remek választás lehet számunkra akkor, ha egy csúcsminőségű, sportos abroncsot szeretnénk megvásárolni. Szakértők elmondása szerint a stabilitás és az irányíthatóság még sosem volt annyira sportos, mint ezzel az abronccsal. Emellett különösen rövid féktávolság, kiváló tapadás és tökéletes biztonság jellemzi ezt a 225 45 r17 nyári gumiabroncsot.
A gyártó emellett mindent megtesz annak érdekében, hogy ezzel a gumival ne csak biztonságos, de komfortos is legyen a közlekedés.

 

Ezek a legismertebb 225 45 r17 nyári gumik

 

Mivel a szezonális abroncsokat jó esetben az ember hosszú éveken át szeretné használni, ezért fontos, hogy jó minőségű terméket vásároljunk meg az autónkra, hogy az valóban hosszú élettartammal rendelkezzen.
A prémium minőségű nyári gumik masszívabbak, erősebbek, és strapabíróbbak, mint az olcsóbb társaik, emellett megfelelő tárolás, és használat mellett, jellemzően hosszabb ideig is fogjuk tudni használni őket a szezonális időszakokban.

A legnépszerűbb 225 45 r17 nyári gumiabroncsok közé tartozik többek között a Dunlop SP Sport 01, a Firestone Firehawk SZ90, a Hankook Ventus Prime 3, a Vredestein Ultrac Satin, illetve a Pirelli P7 Cinturato is. 
Ez utóbbi egy korszerű és modern termékfejlesztési technológiával látta meg a napvilágot. Az abroncs aszimmetrikus mintázatában megtalálható négy folytonos, kerületi csatorna, amely képes hatékonyan elvezetni a felgyülemlett vizet és csapadékot esős időjárási viszonyok között. Emellett az innovatív futófelületi mintázata lehetővé teszi a lassú és egyenletes gumikopást, illetve fokozza a menetkényelmet, a hosszú élettartamot, és alacsony zajkibocsátást eredményez.
A Pirelli P7 Cinturato emellett egy olyan új, futófelületi gumikeverékkel látta meg a napvilágot, mely nem tartalmaz aromás olajakat, ennek köszönhetően a gumi kopása során a környezetünkbe se kerülnek potenciálisan veszélyes anyagok.

 

Mit kell tudnunk a legismertebb prémium kategóriás 225 45 r17 nyári gumikról?

 

A Firestone FireHawk SZ90 az egyik legnépszerűbb a 225 45 r17 nyári gumik között, ezt az abroncsot pedig nagyszerű, sokoldalú, sportos teljesítmény jellemzi. Ez az abroncs a remek teljesítménye miatt megállja a helyét a legforróbb, nyári hónapokban, a korszerű, dinamikus, aszimmetrikus futófelületi mintázata pedig képes tökéletes egyensúlyt nyújtani nedves és száraz útviszonyok között egyaránt.
Emellett fontos megemlítenünk, hogy az abroncs tapadása is kiemelkedő.

Ezt az abroncsot a gyártó kifejezetten a személygépjárművek számára dobta a piacra, az alapanyagok csúcsminősége miatt pedig ez a gumi igen hosszú élettartammal rendelkezik.

Ugyancsak népszerű modell ebben a kategóriában a Vredestein Ultrac Satin, amely remek választás lehet számunkra abban az esetben, ha a vezetés közben szeretnénk magunkat a lehető legnagyobb biztonságban érezni. Ennek az abroncsnak köszönhetően magabiztosan indulhatunk útnak még akkor is, ha nedvesek utak. Kitűnő kezelhetőség a dinamikus teljesítménnyel párosulva különleges vezetésélményt tud biztosítani az autóvezetők számára. Ezt a sportos 225 45 r17 nyári gumiabroncsot a gyártó kimondottan a közép és felső kategóriás gépjárművek számára dobta a piacra.