Süti beállítások

Hankook Ventus S1 evo2 SUV nyári gumi a városi terepjárók számára

2024/01/30
Gumiabroncs hírek
A dél-koreai Hankook gumiabroncs gyártó sikeresen elérte célj&...
A dél-koreai Hankook gumiabroncs gyártó sikeresen elérte célját, és ma már senki nem kérdőjelezi meg, hogy a világ hatodik prémium gumigyártójává avanzsált elő (a francia Michelin, az amerikai Goodyear, a német Continental, az olasz Pirelli és a japán Bridgestone mellett).

 
 
Az utóbbi tíz évben a SUV járművek – más néven városi terepjárók, crossoverek – eladási számai nőttek a leginkább világszinten és az európai piacon is, így ma már minden komoly gumigyártónak rendelkeznie kell kifejezetten ezeknek a nehéz és magas építésű autóknak megfelelően tervezett erősebb és nagyobb biztonságot nyújtó nyári gumikkal a kereslet kielégítésére.
A Hankook egyik legjobb SUV nyári gumija jelenleg a Ventus S1 evo2 SUV K117A, melynek kifejlesztéséhez a legutóbbi gumiabroncs technológiákat, a leginnovatívabb adalékanyagokat és szerkezeti elemeket használtak fel a gyártó mérnökei.
 

 Miből áll a Hankook SUV nyári gumi technológiája?

 
A nagy tömeg és a magasabb súlypont egyrészt szilárdabb, stabilabb felépítést kíván, mindazonáltal a tapadási és fékteljesítményeket is növelni kell.
A gumiabroncsok egyetlen semmilyen irányban nem mozgó – stabil - része a két sodronyszerű peremhuzal, melyek az abroncs belső kerületén találhatóak és ezek lényegében az autók felnijéhez tapadva képezik a nyári gumik alapját. Erre a két rendkívül erős huzalra építik fel a már többirányú rugalmas mozgást végző karkaszt, ami magában foglalja a szövetvázat, öveket, a zaj- és rezgéscsökkentő párnarétegeket.
Első lépésben tehát a Hankook mérnökei ezt a stabilitást és bizonyos szintű rugalmasságot biztosító részt erősítették meg. A két acél huzalt már anyagában is át kellett tervezni, majd a hőkezelési és acél edzési folyamatokkal is azt célozták meg, hogy a normál nyári gumikhoz képest jóval erősebb alapot adjanak a Ventus S1 evo2 SUV nyári guminak. A karkasz megerősítését dupla sodrott nylon szálakkal és nagyobb teherbírású poliészter kordszálakkal oldották meg.
Az eredmények a lényegesen magasabb szintű stabilitás, a nagyobb fékteljesítmények, a biztonságosabb kanyarvételek lettek.
 

A gumikeverék és mintázat

 
A jobban tapadó gumikeverékhez most még több és még tovább finomított szilícium-dioxid adalék került, amely mindamellett, hogy javítja a nedves és száraz tapadást, a futásteljesítményt is növeli, és fokozza az üzemanyag takarékosságot.
A mintázat kialakítása során úgy látták, hogy a több bevágás és lamella rész a központi és vállbordákon bizonyos szinten finomítja a karkasz által biztosított szilárdságot és keménységet, ami nemcsak tapadást növelő, hanem javítja a komfortosságot is.
 

Előnyei

 
Milyen pluszt szolgáltat a nehéz és magasabb felépítésű SUV járműveknek a Ventus S1 evo2 SUV nyári gumi?
A nem direkt SUV járművekre optimalizált nyári gumikhoz képest rövidebb féktávolságot, nagyobb fokú kanyarstabilitást, és a nagyobb sebességek során is megbízható irányváltásokat. A kisebb gördülési ellenállás kisebb fogyasztással jár, és az utazási kényelem is biztosított az alacsonyabb zajszinttel.