HÍVJ MINKET
MÉRET SZERINT
KERESÉS

Hankook téli gumi teszt 2019 - Meglepő eredményekkel zárult a próba

Hankook téli gumi teszt 2019 - Meglepő eredményekkel zárult a próba
2020. február 10.
Hamarosan beköszönnek a mínuszok. Az utakat pedig felváltva kezdi majd beteríteni a Magyarországon közismert latyakos hó, és ónos eső.  
Ön - mint sokan mások - továbbra is azon hezitál, melyik márka, vagy típus mellett tegye le voksát? Érthető, hiszen a bizalmat nem egyszerű elnyerni a hatalmasra nőtt téli gumi piacon. 
Azonban, mi segíthetünk!


Terítéken a Hankook, egyedi tesztelési metódusunkat pedig összevetettük az ADAC, az AMS, és az Auto Express eredményeivel. Így kiterjedt végső következtetéseink a Hankook legaktuálisabb téli gumijaival kapcsolatban lentebb olvashatóak.  

A Hankook-ról bővebben - Minden amit tudni érdemes
A Hankook Tire 1941-ben alapult Dél-Koreában. A vállalat a föld egyik leghatalmasabb gumigyártója, jelenlegi székhelye a főváros, Szöul. 

Gondolta volna, hogy itthon is teret hódítottak?

A cég aktívan tevékenykedik Magyarországon. Európai fő gyártóüzemüket Rácalmásra telepítették, mely jelenleg a világ egyik legkorszerűbb abroncsgyára. 

A Hankook gumiabroncsairól általánosságban: A világmindenség 7 legnépszerűbb, illetve legmegbízhatóbb gumiabroncs gyártója közül a Hankook számít a legfiatalabbnak. Ennek ellenére az online véleményező rendszerek szerint még is előkelő helyet foglal el a vásárlók átfogó visszajelzései alapján. Nemzetközi statisztikák szerint a második legjobb ár-érték arányú márkának választották, ráadásul kiderült, ezek a gumik a legelterjedtebbek a szedán típusú gépjárműveken.

Saját eredményeinket összevetve a nemzetközi tesztelő csoportok munkásságával, végül két téligumi nyújtott felettébb meglepő, izgalmas pillanatokat a Hankook friss kínálatából szemezgetve. Engedje meg, hogy bemutassunk hát két olyan gumiabroncsot, melyek teljesítményük, és ár-érték arányuk alapján tényleg bátran ajánlhatóak minden gépjárművezető számára.

 

Egy téli gumi, mely kipróbálása után nem maradt kétejünk: Hankook Winter i cept RS2
Régebben is tudtuk, hogy a Hankook gumijainak futásteljesítménye erősen átlag feletti. Ezért bele estünk abba a hibába, hogy azt mertük feltételezni, bizonyára csak ez teszi őket annyira kedvező ár-érték arányúvá a vásárlók szemében. 

Hatalmas tévedés!

Az RS2 egy kis- és középkategóriás járművekre szabott, igényesen kialakított, színvonalas téligumi. Csodálatos élmény volt úgy vezetni, hogy Ő foroghatott alattunk. Nem véletlen hát, hogy a 2019-es ADAC teszten a 4. helyet zsebelte be a 185/65 R15 kategóriában, ahol összesen 16 induló mérhette össze erejét. Ahogy az sem, hogy az Auto Express tavalyi felmérésén az év legkiválóbb téli gumiabroncsának választották a havas terepen elért eredményei tekintetében. 

Mi sem tapasztatuk másképp.

Szavakkal leírhatatlan biztonság érzet, elképesztő tapadás a hóban. Rendkívüli ellenállás a vízenfutással szemben. Észrevehetetlen kopás egy teljes szezont követően.   

Sajnálatos módon, a jeges pályán már okozott kisebb nehézségeket, valamint az üzemanyag-fogyasztás optimalizálására is fordíthattak volna még több időt a tervezők. Szerencsére az ára, azonnal elfeledteti velünk mindezt. Ez a téligumi nem fog csalódást okozni!

 

Majdnem olyan ütős, mint a társa: Hankook Winter i cept evo2
Az evo2 egy kifejezetten a nagy teljesítményű autókra tervezett téli gumi. Sajátosságai a régebbi modellekhez mérten a javított futófelületkeverék, és számtalan új tervezési funkció.

A gumiabroncs profilja is rengeteg finomításon ment keresztül, hogy minden olyan apró hibát kiküszöbölhessenek, melyek az elődöknél fellelhetők voltak. Az előállítás során egy sajátos nano-szilícium-dioxid-vegyületet alkalmaznak, mely arra hivatott, hogy az alacsony hőmérsékleten ellehetetlenítse a gumit a megkeményedéstől. 

Ezek ismeretében borítékolható volt, hogy a teszt során a nedves utakon egy pillanatra sem lesz gondunk a tapadással. Vagy még is?

A fejlesztések irányzatával ellentétes eredményeket tapasztaltunk. A nedves utakon való tapadás volt inkább átlagosnak minősíthető, hosszú fékúttal karöltve, míg a havas, jeges vagy száraz felületeken lenyűgöző biztonságérzettel gördültünk keresztül. A gördülési ellenállás alacsony, a kezelhetőség pedig nagyszerű. 

Úgy vitt át minket a 10cm-es havon, mint ha az ott se lett volna. 

Összességében: kiváló kopásállóság, könnyű kezelhetőség, magas önbizalom havon és jégen.

Persze nem tökéletes! Valóban akad pár jobb gumi, ha kifejezetten egy sportos autóval, és vezetési stílussal rendelkezünk, de ennek az árnak a fényében, csakugyan egy nagyon progresszív, tartós téli gumiról beszélhetünk. Amire bizony megéri beruházni. 

További hírek

Köszönjük, hogy feliratkozott hírlevelünkre!
NE MARADJ LE SEMMIRŐL!
Kérd hírlevelünket, hogy első vásárláskor extra kedvezményhez, exkluzív tartalmakhoz és ajánlatokhoz juss.