Süti beállítások

Előrelátó autósok figyelmébe: íme egy innovatív téli gumiabroncs a Continentaltól

2024/01/30
Gumiabroncs hírek
Sosincs korán elkezdeni készülni a következő szezonra. A Conti...
Sosincs korán elkezdeni készülni a következő szezonra. A Continental előretekintően már most bemutatta a 2021-es téli szezon új gumiabroncsait. A WinterContact™ TS 870, a WinterContact™ TS 870 P és a WinterExpert új mintázatairól már most elmondható, hogy ígéretes választást jelentenek a következő téli szezonra. Cikkünkben a jövő tél egyik slágerabroncsának ígérkező Uniroyal WinterExpertet mutatjuk be.
 
 
Ki tudja ezekben a bizonytalan időkben, mit tartogat számunkra a 2021/22-es téli szezon? Ami biztos: akár belföldi, akár külföldi utazást vagy síelést tervezzünk, az autónkat ehhez a legjobb minőségű téli abroncsokkal szükséges felszerelnünk, ha fontos számunkra a saját és utasaink biztonsága. Mivel felelősségteljes döntésről van szó, érdemes a projektbe mihamarabb belevágni. Az alábbiakban a már jelenleg is széles kínálatból egy igazán ígéretes modellt járunk körül.
 

Kemény telekre is kitűnő választás

 
Az új Uniroyal WinterExpert egy innovatív gumiabroncs, amely kitűnő tulajdonságainak köszönhetően hatékonyan segíti az autóvezetőket abban, hogy a tél valamennyi kihívásával szemben felvegyék a kesztyűt. A téli személyautó / SUV szegmensben bevezetésre kerülő gumiabroncs gyártása az idei év második negyedévében kezdődött meg, és számos olyan előnye ígérkezik, amelyek miatt remek választást fog jelenteni a következő téli szezonra.
 
Előnyei közt fontos helyen említendő, hogy kiváló vizes úttartással és aquaplaning-ellenállással rendelkezik, ami az esős, hideg időben különös fontosságra tesz szert. Amikor lejjebb ereszkedik a hőmérséklet, az új Uniroyal WinterExpertnek egy másik előnye emelkedik ki, ez pedig az elsőrangú havas úttartási teljesítménye, amelynek köszönhetően mindig biztonságosan és kipihenten utazhatunk. Mindemellett az innovatív téli gumiabroncs optimalizált gördülési ellenállásának köszönhetően alacsony üzemanyag-fogyasztást tesz lehetővé.
 

Uniroyal WinterExpert: remek teljesítmények

 
A korábbi Uniroyal MS plus 77 abroncshoz képest a WinterExpert jobban teljesít a kopás, a gördülési ellenállás, a zaj, a havas úton való kezelhetőség, aquaplaining, illetve a havas úton való úttartás tekintetében is. Ez 205/55R16 H abroncsméretnél végzett saját méréseken 3%-os pozitív eltérést jelentett az előbbiek, és 2%-os pozitív eltérést az utóbbi tulajdonság tekintetében, ahol minden esetben az Uniroyal MS plus 77 teljesítményét vették a kiinduló 100%-nak. Száraz és vizes úton az elődjével megegyezően jó teljesítményt biztosít.
 
Az Uniroyal WinterExpert 2021-ben 89-féle cikkszámmal, 155–275 szélességben, 35-től 80-ig terjedő magasságban, és 13“-tól 20“-ig terjedő felniméretekkel kerül forgalomba.
 

150 évnyi tapasztalat

 
A 2021–es év igen különleges a Continental számára. Büszkén tekintenek vissza a 150 évnyi sikereikre, ugyanakkor kíváncsian és felkészülten tekintenek előre, a technológiai jövőbe. Aki szeretne ebben hozzájuk csatlakozni, valamit biztonságosan és gazdaságos üzemanyag-fogyasztás mellett vezetni a 2021/22-es téli időszakban is, annak érdemes még idejében beruháznia a következő téli szezon valamelyik Continental téli gumiabroncsába.