HÍVJ MINKET
KERESÉS
EZEKET AZ ADATOKAT KÖTELEZŐ KITÖLTENI
Gumiabroncs kereső
DUNLOP Winter Sport 5 SUV
255/60R18 112 V
73 770 Ft
DUNLOP
DUNLOP Winter Sport 5 SUV 255/60R18 téli gumi

255/60R18 DUNLOP Winter Sport 5 SUV - téli gumi 112 V

DEFEKTTŰRŐ:
Nem
ERŐSÍTETT:
XL
C
C
73
73 770 Ft
Ehhez a gumihoz nem tartozik ajándék
Ehhez a gumihoz nincs plusz információ
TERMÉK SPECIFIKÁCIÓ
MINŐSÉG

Prémium

AUTÓ

4X4 gumi

FELHASZNÁLÁS MÓDJA

Téli

GUMIGYÁRTÓ

Anglia

DEFEKTTŰRŐ

Nem

ERŐSÍTETT

XL

SEBESSÉG INDEX

V

SÚLY INDEX

112

A(z) Dunlop - Winter sport 5 suv gumi jellemzői:

DUNLOP Winter Sport 5 SUV téligumi, ideális választás a nagy teljesítményű autókra

A DUNLOP Winter Sport 5 SUV téligumi a Winter Sport 5 továbbfejlesztett változata, kifejezetten SUV autókra tervezve.  Magyarországon is egyre kedveltebbek, ezek a típusok. Ötvözik a terepjárók előnyeit a városi autók kényelmével. Lakott területen belül, autópályán, középnehéz terepen egyaránt jól teljesítenek. A termetes karosszéria, a megemelt üléspozíció egyfajta biztonságérzetet kelt, a tágas utastér kényelmes utazást biztosít. 

A DUNLOP Winter Sport 5 SUV téligumi prémium kategóriás gumiabroncs, korszerű megjelenésével, valamint hatékonyságával nagy népszerűségnek örvend. Egyaránt biztosítja a sportos vezetési élményt és a kiemelkedő irányíthatóságot. A Dunlop, a Goodyear csoport tagjaként, a legmagasabb csúcstechnológiát felhasználva tervezi abroncsait, fejlesztési filozófiájának középpontjában a magas irányíthatóság és pontos visszajelzés áll. A Dunlop gumik nagy biztonságot és sportos vezetési élményt nyújtanak.

A hatékonyság összetevői

Leginkább két összetevő határozza meg a minőséget: a gumikeverék és az abroncs mintázata. A minták – a design mellett – fontos biztonsági feladatokat is ellátnak. A hosszanti bordáknak és árkoknak köszönhetően stabilabb az autó, irányíthatóbb. A telt, sima felületek a tapadásért felelnek, a fékezési és gyorsulási erők átvitelében van szerepük. A keresztirányú bordák a kapaszkodásban segítenek, az apró lamellák pedig szétnyílva, megnövelik a futófelület nagyságát, jobb tapadást eredményeznek. 

A mintázat típusát tekintve három nagy csoportot különböztetünk meg. A szimmetrikus profil a legegyszerűbb, elsősorban városi közlekedésre kifejlesztett típus. Az aszimmetrikus profil nagy hatékonyságra képes, hiszen a tervezése során figyelembe vették azt a jelenséget, hogy menet közben a futófelület külső és belső felén eltérő erőhatások jelentkeznek. A V-kialakítású profil erőssége a vízelvezetés, így – a nedves körülmények között – leginkább nagy sebességre, hosszabb távokon való autózásra tervezték őket.

A DUNLOP Winter Sport 5 SUV téligumi titka az innovatív mintázat

A DUNLOP Winter Sport 5 SUV téligumi különleges gumikeveréke nagyobb tapadásra képes. Az abroncs felületén a barázdák mélyebbek, így nagyobb vízkiszorítási tulajdonsága van. Számos blokkal rendelkezik, így több ponton érintkezik az aszfalttal, megnő a tapadása a havas, latyakos utakon. A szögletes, középső lamellák szétnyílásával tovább nő az úthoz való tapadási képességük, növelve az oldalirányú tapadást a csúszós úton. A DUNLOP Winter Sport 5 SUV téligumi havas, jeges, nedves, száraz úton is optimális irányíthatóságot biztosít a városi terepjáróknak.MÉDIA PARTNEREINK

mfor.hu
autopro.hu
vezess.hu
alapjarat.hu
24 000 válaszható gumiabroncs
24 000 válaszható gumiabroncs
átvétel akár 24 órán belül
átvétel akár 24 órán belül
Ingyenes szaktanácsadás
Ingyenes szaktanácsadás
Kátyúgarancia
Kátyúgarancia

Olyan termékek amiket mások kedvelnek