HÍVJ MINKET
KERESÉS
EZEKET AZ ADATOKAT KÖTELEZŐ KITÖLTENI
Gumiabroncs kereső
MICHELIN ALPIN 6
225/45R17 94 H
Ez a termék jelenleg nem rendelhető
MICHELIN
MICHELIN ALPIN 6 225/45R17 téli gumi

225/45R17 MICHELIN ALPIN 6 - téli gumi 94 H

DEFEKTTŰRŐ:
Nem
ERŐSÍTETT:
XL
C
B
69
Ez a termék jelenleg nem rendelhető
Ehhez a gumihoz nem tartozik ajándék
Ehhez a gumihoz nincs plusz információ
TERMÉK SPECIFIKÁCIÓ
MINŐSÉG

Prémium

AUTÓ

Személyautó gumi

FELHASZNÁLÁS MÓDJA

Téli

ADAC EREDMÉNY

Kiemelten ajánlott minősítés!

GUMIGYÁRTÓ

Francia

DEFEKTTŰRŐ

Nem

ERŐSÍTETT

XL

SEBESSÉG INDEX

H

SÚLY INDEX

94

A(z) Michelin - Alpin 6 gumi jellemzői:

Kemény telekre tervezve: Michelin Alpin 6

 

A Michelin téli kínálatában a Michelin Alpin 6 az az abroncs, amelyet kifejezetten úgy alkottak meg, hogy még a legzordabb teleken is biztonságos vezetési élményt nyújthasson. A Michelintől alapvetően már elvárjuk, hogy olyan abroncsokat dobjon piaca, melyek nem ismerik a kompromisszumot, és mindig a maximumot nyújtják. Ez a téli abroncsok esetében a jó havas és jeges útfelületi kezelhetőség és a hosszú élettartam. Az Alpin 6 azonban a Michelin téli abroncsok egy új generációját hivatott képviselni. De miben is nyilvánul ez meg, és mit várhatunk el a Michelin Alpin 6 téli abroncsoktól?

 

Milyen abroncs a Michelin Alpin 6?

 

A Michelin Alpin 6 kifejezetten a kemény, zord téli időszakok abroncsa, úgy tervezték, hogy a lehető legvadabb teleket is kibírja, és megőrizze a tapadását a leghavasabb közúti körülmények között is. Az Alpin 6 az Alpin 5 modell továbbfejlesztett változata, mely stabilitást, megbízható tapadást, könnyű irányíthatóságot, illetve akusztikus kényelemet garantál a sofőrök számára. Az Alpin 6 bizonyítottan +6%-kal jobban teljesít nedves, +8%-kal havas útfelületen, mint elődje.  A Michelin márkától már eleve elvárjuk a hosszú élettartamot, és ez a Michelin Alpin 6 esetében sincs másként. A mintázati kialakítás és a gumikeverék lehetővé teszi, hogy az abroncs élethosszáig ugyanolyan jól teljesíthessen, de a kopás tekintetében sem kötöttek kompromisszumot.

 

Az Alpin 6 lényegében mindent tud, amit egy minőségi téli abroncstól csak elvárhatunk, rugalmas marad a legnagyobb hidegekben is, megőrzi a tapadását havas, jeges és nedves útfelületeken egyaránt, rövid fékutat és optimális kormányozhatóságot garantál minden téli körülmény között, emellett pedig magas futásteljesítményre és élethosszáig tartó minőségre is számíthatunk. De minek is köszönheti az Alpin 6 ezt a kifogástalan teljesítményét? Természetesen az innovatív technológiák használatának, és a Michelin több évtizedes tudásának.

 

A Michelin Alpin 6 technikai jellemzőiről

 

A Michelin Alpin 6 a kivételes teljesítményét három innovatív technológiának köszönheti.

- Könnycsepp formájú lamellák: a lamellák kialakítása lehetővé tette, hogy fejlettebb futófelület jöhessen létre. Az abroncs kopása közben szélesebb hornyok jönnek létre, melyek növelik a tapadást, de a víz áramlását is jelentősen javítják. Ezért is állítja a Michelin, hogy az abroncs élethosszig megőrzi a magas teljesítményét.

- Hókamra kialakítása: a hornyok alján található úgynevezett „hókamra” javítja az abroncs tapadását és fékezését, mert a kialakításának köszönhetően megtartja a havat, mely nem potyog ki, így csökken a csúszás veszélye.

- Többrétegű futófelület: a havas tapadás javítása érdekében az abroncs úgynevezett „Traction Booster Compound” technológiával készült, mely lehetővé teszi, hogy miközben a gumiabroncs használódik a futófelület mélységétől függetlenül jó teljesítményt nyújthasson.

 

Az elődeivel ellentétben az Alpin 6 gumiabroncs esetében nem találunk a Michelinre jellemző, szokásos 4mm-es téli kopásjelzőt, ugyanis új kopásjelzővel rendelkezik. Emellett természetesen a Michelin garantálja, hogy az abroncs egész élettartama alatt ugyanolyan teljesítményt nyújt, mint amikor legördült a gyártósorról.  

 

Amiről a nemzetközi abroncstesztek árulkodnak

 

Az Alpin 6 már számtalanszor bizonyította, hogy valóban méltó a Michelin márkához, és tényleg azt kapjuk a pénzünkért, amit a Michelin ígér. Erről egyrészt a vásárlói vélemények is meggyőzhetnek minket, másrészt a nemzetközi teszteredmények is ugyanezt támasztják alá. A Michelin Alpin 6 első teszteredményei 2019-ben születtek, amikor bemutatták a nagyközönségnek. Az Autobild a 225/45 R17 méretben tesztelte, az első fordulóban példás, míg a másodikban különösen ajánlott minősítést kapott, összesítésben pedig a 3. helyen végzett. Ugyanebben az évben az Auto, Motor und Sport tesztelői 215/55 R17 méretben ajánlottnak minősítették.

 

A következő évben már az ADAC tesztelői is vizsgálták, a 205/55 R16 méretkategóriában egy második helyet, és egy különösen ajánlott minősítést ítéltek oda neki. 2020-ban az AVE tesztelői is górcső alá vették, ezúttal a 225/50 R17 méretkategóriában, ahol ajánlott minősítést szerzett. A 2021-es év is bővelkedett sikerekben az abroncs számára. Az AMS teszten a 195/55 R16 méretben ajánlott minősítést kapott, az ADAC pedig két méretben is vizsgálta, a 195/65 R15 és a 225/50 R17 méretben is különösen ajánlott minősítéssel jutalmazták.

 

Kiknek ajánlott a Michelin kemény telekre tervezett abroncsa?

 

A Michelin Alpin 6 egy kifogástalan téli abroncs, mely nem ismer kompromisszumot, és a legzordabb teleken is megállja a helyét. Olyan sofőrök számára ajánlott, akik gyakran vezetnek havas-jeges utakon, és ilyen körülmények között is ragaszkodnak a biztonságos vezetési élményhez. A Michelin Alpin 6 széles méretkínálatban érhető el, a legkeresettebb méretek a 185/65 r15, a 235/45 r18, a 225/55 r17, a 215/65 r17 és a 205/55 r16 94v, de ezeken felül is bőven van méretkínálat. A Michelin Alpin 6 jó választás mindazoknak, akik mindennapi használtara keresnek egy megbízható téli abroncsot, amelynek a zord telek sem jelentek akadályt.

 

 

 

MÉDIA PARTNEREINK

mfor.hu
autopro.hu
vezess.hu
alapjarat.hu
24 000 válaszható gumiabroncs
24 000 válaszható gumiabroncs
átvétel akár 24 órán belül
átvétel akár 24 órán belül
Ingyenes szaktanácsadás
Ingyenes szaktanácsadás
Kátyúgarancia
Kátyúgarancia