HÍVJ MINKET
KERESÉS
EZEKET AZ ADATOKAT KÖTELEZŐ KITÖLTENI
Gumiabroncs kereső
DUNLOP Winter Sport 5
235/45R17 97 V
40 800 Ft
DUNLOP
DUNLOP Winter Sport 5 235/45R17 téli gumi

235/45R17 DUNLOP Winter Sport 5 - téli gumi 97 V

DEFEKTTŰRŐ:
Nem
ERŐSÍTETT:
XL
C
C
72
Auto Bild Teszt 2018 - Kiemelten ajánlott!
40 800 Ft
Ehhez a gumihoz nem tartozik ajándék
Ehhez a gumihoz nincs plusz információ
TERMÉK SPECIFIKÁCIÓ
MINŐSÉG

Prémium

AUTÓ

Személyautó gumi

FELHASZNÁLÁS MÓDJA

Téli

ADAC EREDMÉNY

Kiemelten ajánlott minősítés!

GUMIGYÁRTÓ

Anglia

DEFEKTTŰRŐ

Nem

ERŐSÍTETT

XL

SEBESSÉG INDEX

V

SÚLY INDEX

97

A(z) Dunlop - Winter sport 5 gumi jellemzői:

DUNLOP Winter Sport 5 téligumi, a téli kihívásokra tervezve

A DUNLOP Winter Sport 5 téligumi prémium kategóriás, személyautókra kifejlesztett gumiabroncs. Korszerű megjelenésével, valamint hatékonyságával nagy népszerűségnek örvend. Egyaránt biztosítja a sportos vezetési élményt és a kiemelkedő irányíthatóságot. A Dunlop, a Goodyear csoport tagjaként, a legmagasabb csúcstechnológiát felhasználva tervezi abroncsait, fejlesztési filozófiájának középpontjában a magas irányíthatóság és pontos visszajelzés áll. A Dunlop gumik nagy biztonságot és sportos vezetési élményt nyújtanak.

Mi a hatékony téligumi titka?

A hatékonyság alapvetően két összetevő eredménye. Az egyik a megfelelő minőségű gumikeverék, a másik az adott abroncs mintázata. A hosszanti bordáknak és árkoknak a stabilitás és az irányíthatóság, a telt, sima felületeknek a tapadás, a gyorsulási és fékezési erőknek az átvitele a feladata. A keresztirányú bordák a kapaszkodást segítik, az apró lamellák pedig szétnyílva, megnövelik a futófelület nagyságát. Az abroncs vállain elhelyezett bordák a kanyarstabilitást biztosítják.

A kialakított minták szempontjából három típusú gumiabroncsot különböztethetünk meg. Az elsőt szimmetrikus mintázatnak nevezzük, a futófelület mindkét oldala azonos profilú mintákat tartalmaz. Elsősorban városi közlekedésben hatékony. A második az aszimmetrikus profil, amiket a gumik külső és belső felére nehezedő, eltérő mértékű nyomás alapján terveztek. A harmadik az ún. V-alakú profil, ami kiváló vízelvezetési tulajdonságokkal rendelkezik, nagyobb sebességre, hosszabb utakra terveztek. 

A DUNLOP Winter Sport 5 téligumi tapadásban a legjobb

A DUNLOP Winter Sport 5 téligumi a téli utak váratlan, viszontagságos körülményeihez maximálisan alkalmazkodik. Az abroncs felületén a barázdák mélyebbek, így nagyobb vízkiszorítási tulajdonsága van, a felúszás lehetőségét jelentősen csökkenti. Az elődeitől eltérően, sokkal több blokkal rendelkezik, így több ponton érintkezik az aszfalttal, megnő a tapadása a havas, latyakos utakon. A középső lamellák kialakítása innovatív, szögletes formájúak, ezáltal megnő a szétnyílási és az úthoz való tapadási képességük, növelve az oldalirányú tapadást a csúszós úton. 

Egyedi kialakításának és abroncs-szerkezetének köszönhetően a jármű tömege egyenletesen oszlik meg a gumi felületén, ami jobb gördülési ellenállást biztosít, ezáltal az élettartama is hosszabb, ill. az üzemanyagfogyasztás gazdaságosabb. A DUNLOP Winter Sport 5 téligumival szerelt autók szélsőséges körülmények között is biztonsággal vezethetők, a vezetési élmény csökkenése nélkül. MÉDIA PARTNEREINK

mfor.hu
autopro.hu
vezess.hu
alapjarat.hu
24 000 válaszható gumiabroncs
24 000 válaszható gumiabroncs
átvétel akár 24 órán belül
átvétel akár 24 órán belül
Ingyenes szaktanácsadás
Ingyenes szaktanácsadás
Kátyúgarancia
Kátyúgarancia

Olyan termékek amiket mások kedvelnek