HÍVJ MINKET
KERESÉS
EZEKET AZ ADATOKAT KÖTELEZŐ KITÖLTENI
Gumiabroncs kereső
MICHELIN CrossClimate 2
215/55R16 97 V
60 570 Ft
MICHELIN
MICHELIN CrossClimate 2 215/55R16 négyévszakos gumi

215/55R16 MICHELIN CrossClimate 2 - négyévszakos gumi 97 V

DEFEKTTŰRŐ:
Nem
ERŐSÍTETT:
XL
B
B
71
60 570 Ft
Ehhez a gumihoz nem tartozik ajándék
Ehhez a gumihoz nincs plusz információ
TERMÉK SPECIFIKÁCIÓ
MINŐSÉG

Prémium

AUTÓ

Személyautó gumi

FELHASZNÁLÁS MÓDJA

4S

GUMIGYÁRTÓ

Francia

DEFEKTTŰRŐ

Nem

ERŐSÍTETT

XL

SEBESSÉG INDEX

V

SÚLY INDEX

97

A(z) Michelin - Crossclimate 2 gumi jellemzői:

Biztonságban télen nyáron, ezt kínálja a Michelin CrossClimate 2

A Michelin CrossClimate 2 egy négyévszakos abroncs a francia gumióriástól, a Michelintől. Úgy alkották meg, hogy minden évszakban, minden időjárási körülmények között kiváló teljesítményt nyújtson, jól tapadjon a különböző felületeken, télen se váljon merevvé és nyáron se legyen túl lágy. Biztonságos tapadást, könnyű kezelhetőséget, precíz irányíthatóságot nyújt minden évszakban. Hogy mindezt hogyan érte el a Michelin? Mit is tud ez a négyévszakos gumi?

Mit kínál a Michelin CrossClimate 2 négyévszakos gumiabroncs?

Egész évben biztonságos autózást, minden úton, minden időjárási körülmények között, havas útfelületeken és száraz, forró aszfalton egyaránt. A havas úton való fékhatás és vonóerő tekintetében piacvezető teljesítményt nyújt ez az abroncs, nedves és havas úton a hasznos élettartama teljes ideje alatt. A száraz úton is kiválóan fékezhető abroncs, aminek ráadásul az üzemanyag-hatékonysága is kiváló és a kopása is lassú, egyenletes. Ezáltal az élettartama is magas, ami nemcsak anyagi szempontból ideális, hanem környezetvédelmi szempontból is. 

 

Egyre többen választanak négyévszakos abroncsot, ezek a gumik több mint negyven évvel ezelőtt jelentek meg a boltok polcain. Azóta a gumigyártók folyamatosan terveznek, tesztelnek, fejlesztenek, hogy egyre jobb és jobb négyévszakos gumikkal jelenjenek meg a nagyközönség előtt. Ilyen abroncs a Michelin CrossClimate 2 is, ami egész évben kiváló teljesítményt nyújt, 3PMSF minősítéssel rendelkezik, tehát hivatalosan is téli gumiabroncs, így azokban az országokban, ahol ez kötelező, bátran el lehet indulni ezzel az abronccsal.

Milyen érvek szólnak a Michelin CrossClimate 2 mellett?

Az egyik nagy kérdés a négyévszakos gumikkal kapcsolatban az, hogy vajon képes-e a gumi ugyanúgy tapadni nyáron, mint télen. Erre a Michelin válasza a hőérzékeny futókeverék, ami a változó hőmérsékletű útfelülethez alkalmazkodik a minél jobb tapadás érdekében. Ezen kívül a futóblokkokat is úgy alakították ki, hogy a havas úton kiváló legyen a vonóerő. V-Ramp mintázati blokkjai pedig a száraz úton való maximális fékhatáshoz járulnak hozzá, mivel maximális érintkezési felületet biztosítanak. És ha már a mintázatnál tartunk, érdemes megemlíteni a V alakú futófelületi kialakítást, ami a vízelvezetésben játszik szerepet. Gyorsan és hatékonyan szorítja ki a vizet az abroncs felületéről, ezzel minimalizálva az aquaplaning kockázatát, melyre minden évszakban megvan az esély.

 

Idő- és költségtakarékos megoldás is egyben a Michelin CrossClimate 2 négyévszakos gumiabroncs, ami teljes élettartama alatt ugyanazt a kiváló teljesítményt nyújtja. Kopásjelzőig futott futóval is a legjobb teljesítménnyel bír kategóriájában, a teszteken a nedves fékhatás, a havas fékhatás és a vonóerő tekintetében szerezte meg az elsőséget. A P-edge technológia az, ami a havas úton való kiváló tapadásért felel, a MaxTouch konstrukció pedig az optimális érintkezési felületért. Ezáltal a gyorsulás, a fékezés és a kanyarodás közben keletkező erők egyenletesen oszlanak el, így lesz az abroncs kopásálló és így nő az élettartama is. Ezen felül az alacsonyabb gördülési ellenállás révén az üzemanyag-hatékonysága is kiváló. 10 százalékkal kisebb a gördülési ellenállása az előző generációs abroncshoz képest, a Cool Running oldalfal pedig kevesebb energiát használ fel. Ezáltal csökken a fogyasztás, elektromos autók esetében pedig nő a hatótávolság. Az energiaveszteség csökkentésében szerepet játszanak a LEV lamellák is, melyek segítik a futóblokkok mozgását.

Független körülmények között tesztelve

A Michelin CrossClimate 2-t a Tyre Reviews hasonlította össze elődjével, a Michelin CrossClimate+ abronccsal. A teszteredmények magukért beszélnek, minden szempont szerint javult az abroncs teljesítménye, a száraz úton való fékezhetőség, kezelhetőség, és ugyanígy a nedves, valamint a havas úton való teljesítmény tekintetében is a CrossClimate 2 lett a nyerő abroncs. 205/55 R16 méretben szintén a Tyre Reviews tesztelt, itt is a Michelin abroncsa szerezte meg az elsőséget, a második helyen a Pirelli Cinturato AllSeason SF2 végzett, míg a dobogó harmadik fokára a Continental AllSeasonContact abroncs került. Az Auto Bild tesztjén a második helyen zárt ez az abroncs.

Milyen méretekben kapható az abroncs?

124 méretben érhető el a Michelin CrossClimate 2 négyévszakos gumi, 15-20 felniméret között sokféle opcióval. Fontos, hogy ha abroncsot vásárolunk, figyeljünk a sebességindexre is, például így: 205/55 R16 91H. Kisebb méretekben is kapható az abroncs, így a 165/70 R14, vagy a 195/50 R15, illetve a 195/65 R15, vagy a 175/65 R15 méretekben is elérhető. De ugyanígy nagyobb méretekben is, egyebek mellett a 215/60 R16 vagy a 245/45 R18 méretekben. Fontos, hogy vásárlás előtt ismerjük az abroncs pontos méretét és legyünk tisztában azzal is, hogy milyen súly-, illetve sebességindexű abroncsra van szükségünk. Ha pedig megbízható négyévszakos abroncsot keresünk, a Michelin CrossClimate 2 jó választás személyautók számára minden évszakban.

MÉDIA PARTNEREINK

mfor.hu
autopro.hu
vezess.hu
alapjarat.hu
24 000 válaszható gumiabroncs
24 000 válaszható gumiabroncs
átvétel akár 24 órán belül
átvétel akár 24 órán belül
Ingyenes szaktanácsadás
Ingyenes szaktanácsadás
Kátyúgarancia
Kátyúgarancia