HÍVJ MINKET
KERESÉS
EZEKET AZ ADATOKAT KÖTELEZŐ KITÖLTENI
Gumiabroncs kereső
BARUM Polaris 5
185/60R15 88 T
24 355 Ft
BARUM
BARUM Polaris 5 185/60R15 téli gumi

185/60R15 BARUM Polaris 5 - téli gumi 88 T

DEFEKTTŰRŐ:
Nem
ERŐSÍTETT:
XL
D
C
71
24 355 Ft
Ehhez a gumihoz nem tartozik ajándék
Ehhez a gumihoz nincs plusz információ
Ehhez a gumihoz nem jár kátyúgarancia
TERMÉK SPECIFIKÁCIÓ
MINŐSÉG

Budget

AUTÓ

Személyautó gumi

FELHASZNÁLÁS MÓDJA

Téli

GUMIGYÁRTÓ

Csehország

DEFEKTTŰRŐ

Nem

ERŐSÍTETT

XL

SEBESSÉG INDEX

T

SÚLY INDEX

88

A(z) Barum - Polaris 5 gumi jellemzői:

A Barum Polaris 5 biztonságos és kényelmes téli gumi

A Barum Polaris 5 egy személyautók számára kifejlesztett téli gumi, ami kiválóan tapad a havas úton, biztonságos vezetést kínál a nedves, vizes utakon. Kényelmes választás, hisz egy tartós és megbízható abroncs. A Barum a Continental égisze alá tartozik és egy Csehországból származó márka.

 

Elsősorban személyautók számára gyártanak abroncsokat, kedvező áron, a középkategóriában. 1992-ben kerültek a Continental-csoportba, ami azt jelenti, hogy a közel száz éves cég életében ma már megjelennek az anyacég technológiai fejlesztései. Tisztesen helytállnak a különböző teszteken, megbízható, tartós és kényelmes abroncsok. Legyen szó akár nyári, akár téli gumiról, a jó tapadás a biztonság egyik alapja. Fontos, hogy egy gumi jól kezelhető, jól fékezhető, jól gyorsítható legyen, a Barum Polaris 5 pedig egy ilyen abroncs.

Milyen abroncs a Barum Polaris 5?

Mintázatában, szerkezetében és futófelületi anyagában is igazodik a tél kihívásaihoz. Optimálisan elrendezett blokkjai és ezek keresztirányú bemetszései gondoskodnak a havas úton való jobb tapadásról, a középső bordák és a vállak között segítik a még jobb tapadást. Emellett többfunkciós lamellák segítségével maximalizálódik az érintkezési felület, nő tehát a tapadás. A hó oldalirányú fogásáról a speciális középső profil gondoskodik, ami hozzájárul a még jobb vonóerő-átvitelhez és a rövid féktávolsághoz.

 

Nemcsak a havas úton teljesít jól az abroncs, hanem a vizes felületeken is. Ebben már a hosszanti és oldalirányú hornyok játszanak nagy szerepet, melyek segítségével a víz gyorsabban távozik. A vállrészen pedig további levágások gondoskodnak arról, hogy optimális legyen a talajjal való érintkezési felület. Az oldalsó és körkörös hornyok pedig a kiegyensúlyozott, biztonságos teljesítményhez járulnak hozzá. Mindezeken túl ez egy kényelmes abroncs, a kényelem pedig nemcsak a biztonsághoz járul hozzá, hanem az alacsony zajszintet is jelenti. Oldalanként változó hosszúságú, javított futófelületi mintázata révén a gördülési zajok igen alacsonyak.

Milyen méretekben kapható a Barum Polaris 5?

13 és 19 col közötti felniméretekben több méretben is elérhető ez az abroncs. A leggyakoribb méretek a 185/55 R16, a 215/55 R16 vagy épp a 165/70 R14, ezen kívül kapható még 185/65 R15, 195/60 R15, 205/60 R6 és 215/60 R16 méretben is. Ezek valóban a leggyakoribb méretek, de 13-tól egész 19 hüvelyk felniátmérőig sokféle méretben elérhető ez az abroncs.

Vásárlás előtt mit nézzünk meg?

Elsősorban legyünk tisztában a pontos mérettel, ez az alap, innen kezdjük a keresgélést. Aztán az is fontos, hogy tisztában legyünk azzal, hogy milyen súlyindexű, illetve sebességindexű abroncsra van szükségünk. Jó, ha megnézzük az abroncs címkéjét is. Ez az egységes, uniós abroncscímke három dologgal kapcsolatban segít nekünk. Egyrészt láthatjuk egy A-tól E-ig terjedő skálán, hogy  milyen a gumiabroncs teljesítménye nedves úton, másrészt azt, hogy mennyire üzemanyag-hatékony. A harmadik szám, amit látunk, a zajszint decibelben megadva. A Barum Polaris 5 esetében mind az üzemanyag-takarékosság, mint a nedves úton való fékezhetőség tekintetében a középmezőnyben találjuk a gumit, C-kategóriás besorolással. A zajszintje pedig 72 decibel.

 

A címke fontos, de az is fontos, hogy megnézzük, hogy hogyan teljesített az adott abroncs a különböző teszteken. A teszt eredményei nemcsak a vásárlók, hanem a gyártók számára is fontosak, ilyenkor mérettetnek meg ugyanis független körülmények között a különböző abroncsok. A német autóklub, az ADAC tesztjeinek eredményeire sokan várnak, de népszerű és hiteles az Autobild tesztelési rendszere is. Mitől független egy ilyen megmérettetés? Attól, hogy ugyanolyan körülmények között vizsgálják az abroncsokat, ugyanolyan autón és időjárási körülmények között. Télen például megnézik, hogy hogy fékezhető, hogy kezelhető az abroncs nedves, száraz, havas úton és hogy milyen a kopása, a zajszintje és így tovább.

 

Ilyenkor érdemes nemcsak a végeredményt megnézni, hanem azt is, hogy a mi szempontrendszerünk szerint hogy teljesítettek a különböző abroncsok. Lehetséges például, hogy nekünk nem annyira fontos a havas úton való jó tapadás, annál fontosabb viszont az üzemanyag-hatékonyság. A Barum Polaris 5 több teszten is kiválóan szerepelt, így 2021-ben az Autobild tesztjén a négy csillagból hármat kapott, míg az ADAC tesztjén szintén, így az ajánlott kategóriába került. Az Autobild 31 abroncsot tesztelt és ezek között az előkelő 11. helyet szerezte meg a Barum Polaris 5 téli gumi. A német autóklub tesztjén 16 abroncsot vizsgáltak meg különböző szempontok alapján, a Barum téli gumija itt a 12. lett. A száraz úton való tapadás tekintetében emelkedett ki teljesítményben, valamint a vizes úton való tapadását nézve. Ezen kívül a komfortérzetre is magas pontszámot kapott, mint ahogy a kopásállósága is átlagon felüli. 2020-ban szintén az Autobild tesztjén a jó minősítést kapta meg három csillaggal, a 25 tesztelt abroncsból a 15. helyet szerezte meg. A Barum Polaris 5 tehát egy tartós, megbízható választás, ideális azok számára, akik szeretnének jó áron jó  minőséget kapni.

MÉDIA PARTNEREINK

mfor.hu
autopro.hu
vezess.hu
alapjarat.hu
24 000 válaszható gumiabroncs
24 000 válaszható gumiabroncs
átvétel akár 24 órán belül
átvétel akár 24 órán belül
Ingyenes szaktanácsadás
Ingyenes szaktanácsadás
Kátyúgarancia
Kátyúgarancia

Olyan termékek amiket mások kedvelnek