HÍVJ MINKET
KERESÉS
EZEKET AZ ADATOKAT KÖTELEZŐ KITÖLTENI
Gumiabroncs kereső
BRIDGESTONE Blizzak LM005
165/65R15 81 T
36 415 Ft
BRIDGESTONE
BRIDGESTONE Blizzak LM005 165/65R15 téli gumi

165/65R15 BRIDGESTONE Blizzak LM005 - téli gumi 81 T

DEFEKTTŰRŐ:
Nem
ERŐSÍTETT:
Nem
C
A
70
Auto Bild Teszt 2019 - Kiemelten ajánlott!
36 415 Ft
Ehhez a gumihoz nem tartozik ajándék
Ehhez a gumihoz nincs plusz információ
TERMÉK SPECIFIKÁCIÓ
MINŐSÉG

Prémium

AUTÓ

Személyautó gumi

FELHASZNÁLÁS MÓDJA

Téli

ADAC EREDMÉNY

Kiemelten ajánlott minősítés!

GUMIGYÁRTÓ

Japán

DEFEKTTŰRŐ

Nem

ERŐSÍTETT

Nem

SEBESSÉG INDEX

T

SÚLY INDEX

81

A(z) Bridgestone - Blizzak lm005 gumi jellemzői:

A Bridgestone Blizzak LM005 ideális választás télre

Személyautók, SUV-k, 4×4-ek számára ideális választás a Bridgestone Blizzak LM005 téli gumi, ami egy kiváló teljesítményt nyújtó abroncs, hosszú élettartammal, lassú és egyenletes kopással. Nedves és havas úton is jól teljesít, jól fékezhető, jól kezelhető. A téli gumik választásánál nagyon sok szempontot kell figyelembe venni. Egyrészt fontos felmérni az igényeket és a lehetőségeket. Milyen autóra keresünk abroncsot? Mikor és hol használjuk az autót télen? Hosszú utakra megyünk, például síelni, vagy csak városban autózunk, amikor feltétlenül szükség van rá? Hány éves és milyen teljesítményű az autónk? Ha a válaszok birtokában vagyunk, máris el tudjuk kezdeni a keresgélést.

 

Egy autó mindössze négy tenyérnyi felületen érintkezik az aszfalttal, és ezen a négy tenyérnyi felületen múlik a tapadás, a fékezhetőség. Ha ilyen szemmel nézzük, bizony meg kell fontolni, hogy milyen abroncsot is vásárolunk. Érdemes megfizetni a  minőséget, és arra is gondolni, hogy az abroncsot nem egy évre, nem egy szezonra vásároljuk. A megbízhatóság, tartósság, magas kopásállóság és az üzemanyag-hatékonyság szempontjából ideális választás a Bridgestone Blizzak LM005 abroncs.

Mit kínál a Bridgestone Blizzak LM005 gumiabroncs?

Futófelületi mintázatát úgy alakították ki, hogy megfeleljen a tél kihívásainak. Mély, cikkcakkos barázdái gyorsan elvezetik a vizet, latyakot, havat a gumi felületéről, így lesz az abroncs még jobb tapadású a havas, nedves felületeken. Gyorsan és hatékonyan vezeti ki a vizet, így hóolvadás vagy nagyobb eső esetén sem kell tartani a vízen felúszástól, azaz az aquaplaningtől. Nemcsak mintázatában, hanem futófelületi keverékében is igazodik a téli kihívásaihoz. Ez már a NanoPro-Tech technológiának köszönhető, Kapaszkodó részecskék és szilícium-dioxid bevonat gondoskodik a nedves úton való még jobb tapadásról. Csökken a gördülési ellenállás, ezáltal pedig a környezetvédelem szempontjából is ideális lesz az abroncs. A biztonság is javul, ugyanis fokozódik a nedves fékezési teljesítmény.

 

A fékezhetősége is rendkívüli, mintázatában sok-sok két- és háromdimenziós lamella kapott helyet, így az abroncs nagyobb felületen érintkezik az úttal, jobban kapaszkodik a havon és a jégen és jól fékezhető, precízen irányítható. A Bridgestone Blizzak LM005 többféle méretben kapható, bizonyos méretekben DriveGuard Run-Flat defekttűrő változatban is elérhető. Ez azt jelenti, hogy defekt esetén sem kell azonnal lecserélni az abroncsot, elautózhatunk vele maximum 80 kilométer/órás sebességgel a legközelebbi olyan helyig, ahol biztonságos a gumicsere. A téli időszakban különösen jól jön ez az opció, hisz a napsütéses órák száma kevés, az útviszonyok sokszor kedvezőtlenek, ilyenkor akár veszélyes is lehet megállni az út szélén kereket cserélni.

A Bridgestone Blizzak LM005 és a versenytársak

A teszt nagyon fontos, amikor abroncsot választunk. Sok szervezet, szaklap teszteli a különböző abroncsokat. Ilyenkor egy adott méretben független körülmények között vizsgálják meg, hogy mit is tud az adott gumi. Hogy fékezhető, kezelhető a száraz, nedves úton, hóban, jégen, milyen az üzemanyag-fogyasztása és így tovább. Amikor abroncsot vásárolunk, láthatjuk, hogy  minden abroncsnak van egy címkéje. Ezen három adatot látunk és ez a címke egy 2021 májusa óta egységesen kinéző címke, melyet uniós szabályozás ír elő. A címkén a nedves úton való fékezhetőséget, az üzemanyag-hatékonyságot látjuk egy A-tól E-ig terjedő skálán, ahol az A a legjobb érték. Ezen felül pedig az abroncs zajszintjét decibelben megadva, illetve egy A-tól C-ig terjedő skálán besorolva. Ez a három adat sok mindent elárul ugyan az abroncsokról, de sokkal átfogóbb képet kapunk, ha megnézzük a teszteredményeket.

 

Az ADAC, a német autóklub tesztjeinek eredményeire sokan várnak évről évre, nemcsak a vásárlók, hanem maguk az abroncsgyártók is. A Bridgestone Blizzak LM005 2021-ben két ADAC-teszten is szerepelt, 195/65 R15 és 225/50 R17 kategóriában is az ajánlott minősítést kapta meg. A száraz úton való tapadás, irányíthatóság és fékút mellett megvizsgálták a nedves úton való tapadást, a havas, valamint a jeges úton való tapadást. Ezen felül a belső és külső zajszintet és a fogyasztást, kopást, élettartamot. A Bridgestone Blizzak LM005 a komfort tekintetében emelkedett ki a mezőnyből, emellett a kopása és a havas úton való tapadása is kiváló.

Milyen méretekben elérhető az abroncs?

Több tucat méretben elérhető ez a téli gumi is, az igen gyakori 225/45 R17, vagy a 205/60 R16, illetve az XL 215/55 R17méretekben ugyanúgy kapható, mint a 195/55 R16 vagy a 205/55 R16 méretekben. Amikor abroncsot vásárolunk, a pontos méret ismerete elengedhetetlen, mint ahogy az is, hogy tisztában legyünk azzal, hogy milyen súlyindexű és sebességindexű abroncsot is szeretnénk vásárolni. Az elmúlt évtizedekben az autók súlya és teljesítménye is nagymértékben megnőtt, ehhez természetesen alkalmazkodnak az abroncsgyártók is. A Bridgestone kiváló minőségű abroncsait egyre többen választják és ilyen abroncs a Bridgestone Blizzak LM005 is.

 

MÉDIA PARTNEREINK

mfor.hu
autopro.hu
vezess.hu
alapjarat.hu
24 000 válaszható gumiabroncs
24 000 válaszható gumiabroncs
átvétel akár 24 órán belül
átvétel akár 24 órán belül
Ingyenes szaktanácsadás
Ingyenes szaktanácsadás
Kátyúgarancia
Kátyúgarancia

Olyan termékek amiket mások kedvelnek