HÍVJ MINKET
KERESÉS
EZEKET AZ ADATOKAT KÖTELEZŐ KITÖLTENI
Gumiabroncs kereső
CONTINENTAL WinterContact TS 870 P
215/45R18 93 V
72 420 Ft
CONTINENTAL
CONTINENTAL WinterContact TS 870 P 215/45R18 téli gumi

215/45R18 CONTINENTAL WinterContact TS 870 P - téli gumi 93 V

DEFEKTTŰRŐ:
Nem
ERŐSÍTETT:
XL
C
B
71
72 420 Ft
Ehhez a gumihoz nem tartozik ajándék
Ehhez a gumihoz nincs plusz információ
TERMÉK SPECIFIKÁCIÓ
MINŐSÉG

Prémium

AUTÓ

Személyautó gumi

FELHASZNÁLÁS MÓDJA

Téli

GUMIGYÁRTÓ

Németország

DEFEKTTŰRŐ

Nem

ERŐSÍTETT

XL

SEBESSÉG INDEX

V

SÚLY INDEX

93

A(z) Continental - Wintercontact ts 870 p gumi jellemzői:

CONTINENTAL WinterContact TS 870 P téli gumi, az abroncs, ami szereti a telet

A CONTINENTAL WinterContact TS 870 P téli gumi az az abroncs, ami tökéletesen uralja a leghidegebb évszak minden viszontagságát. Egyik évszak sem olyan rapszodikus és szélsőséges, mint a tél, különösen napjainkban. Gyakran előfordul, hogy a kemény mínuszokat hirtelen felmelegedés váltja fel, a havazást, egyik pillanatról a másikra eső, másnapra a nedves aszfalt lefagyva jegessé válik.  A tervezők épp ezért alkották meg ezt a gumiabroncsot, a középkategóriás autók és terepjárók számára, mely uralja a tél számos időjárási viszonyát.

A biztonság egyik kulcsa, az abroncs mintázata

A gumiabroncs mintázata adja meg az adott típus arculatát, hiszen ez a legszembetűnőbb tulajdonsága. Azonban az esztétikánál sokkal nagyobb szerepe is van. A hosszanti és oldalirányú csatornák a vízelvezetésért, a bordák és árkok a stabilitásért, irányíthatóságért, iránytartásért felelnek. A keresztirányú bordák a kapaszkodásban segítenek, az apró lamellák pedig a tapadást segítik. A telt, sima felületek a fékező és gyorsító erők átadásában, ill. a menetstabilitásban játszanak nagy szerepet.

A mintázat szempontjából az abroncsokat három kategóriába sorolhatjuk.

Szimmetrikus minta: városi közlekedésre fejlesztették ki. Előnye a kopásállóság és a takarékos üzemanyagfogyasztás.

V-alakú minta: legfőbb tulajdonsága a kiváló vízelvezetés. Hosszabb távú, nagy sebességű utazásra tervezték, kiváló tapadást biztosít a nedves utakon is.

Aszimmetrikus minta: a tervezés során, az abroncs külső és belső felére eső, eltérő erőhatásokat vették figyelembe. Nagyfokú stabilitást, pontos irányíthatóságot tesz lehetővé ez a típus.

A mintázat, ami sokat tud 

A CONTINENTAL WinterContact TS 870 P olyan autók számára készült, melyek szélesebb gumiabroncsokat hordanak. A WinterContact TS 850 P utódja, de számos újításon és fejlesztésen esett át. Legszembetűnőbb változás, hogy szakított a V-alakú futófelület kialakításon, és a mintázat immár szimmetrikus kiképzésű. Négy, nagy kerületi horony helyezkedik el a blokkok között, ami rendkívül nagy hatékonysággal szorítja ki a vizet az érintkezési felületről, ami megakadályozza a felúszást, ill. rövidebb féktávot eredményez.

A futófelületen elhelyezett, speciális kialakítású, meredek, párhuzamos lamellák a havas utón történő közlekedést teszik biztonságossá, erősebb tapadást, jobb kezelhetőséget biztosít. A CONTINENTAL WinterContact TS 870 P a gumitesztek során a nedves fékezés területén négy, a jégen történő fékezés esetén öt, a száraz és a havas kezelhetőség területén hat-hat százalékos javulást ért el elődjéhez képest.

MÉDIA PARTNEREINK

mfor.hu
autopro.hu
vezess.hu
alapjarat.hu
24 000 válaszható gumiabroncs
24 000 válaszható gumiabroncs
átvétel akár 24 órán belül
átvétel akár 24 órán belül
Ingyenes szaktanácsadás
Ingyenes szaktanácsadás
Kátyúgarancia
Kátyúgarancia