HÍVJ MINKET
KERESÉS
EZEKET AZ ADATOKAT KÖTELEZŐ KITÖLTENI
Gumiabroncs kereső
CONTINENTAL WinterContact TS 860
155/70R13 75 T
29 645 Ft
CONTINENTAL
CONTINENTAL WinterContact TS 860 155/70R13 téli gumi

155/70R13 CONTINENTAL WinterContact TS 860 - téli gumi 75 T

DEFEKTTŰRŐ:
Nem
ERŐSÍTETT:
Nem
D
B
71
OAMTC Teszt 2018 - Kiemelten ajánlott!ADAC Teszt 2018 - Kiemelten ajánlott!Auto Bild Teszt 2018 - Kiemelten ajánlott!Auto Bild Teszt 2019 - Kiemelten ajánlott!
29 645 Ft
Ehhez a gumihoz nem tartozik ajándék
Ehhez a gumihoz nincs plusz információ
Ehhez a gumihoz nem jár kátyúgarancia
TERMÉK SPECIFIKÁCIÓ
MINŐSÉG

Prémium

AUTÓ

Személyautó gumi

FELHASZNÁLÁS MÓDJA

Téli

ADAC EREDMÉNY

Kiemelten ajánlott minősítés!

GUMIGYÁRTÓ

Németország

DEFEKTTŰRŐ

Nem

ERŐSÍTETT

Nem

SEBESSÉG INDEX

T

SÚLY INDEX

75

A(z) Continental - Wintercontact ts 860 gumi jellemzői:

Amit a Continental TS860 téli gumiról tudni érdemes

 

A Continental TS860 a 2016/2017-es téli szezon egyik újdonsága volt kis- és középkategóriás autókra számára. Az eltelt években azonban nem csökkent a népszerűsége, sem pedig a minősége. A Continental TS860 a Continetal márka ContiWinterContakt szériájának a tagja, mely számos megbízható és kifogástalan abroncsot tartalmaz, elég csak az elődökre gondolni. A Continental WinterContact TS 860 mindent tud, amit csak egy prémium kategóriás téli abroncstól csak elvárhatunk.

 

A prémium márkát választó sofőrök nem akarnak kompromisszumot kötni, biztonságos vezetés élményre és maximális teljesítményre vágynak minden téli körülmény között. Elvárják, hogy havas és jeges utakon is megfelelő tapadást és rövid fékutat garantáljon az abroncs. A Continental WinterContact TS860 mindezt nyújtja, sőt még többet is. A Continenta márka nem véletlen tartozik az abroncsmárkák élvonalába, melyet a számos teszteredmény és a vásárlói vélemények is bizonyítanak. A Continental WinterContact TS 860 megtartva az elődei előnyös tulajdonságait, még többet nyújt a télen közlekedő sofőröknek, akik mindennapi használatra keresnek egy kifogástalan abroncsot.

 

Amivel többet nyújt az elődökhöz képest

 

A Continental WinterContact TS860 elődje a ContiWinterContact™ TS850, amely szintén meglehetősen nagy népszerűségnek örvend. Ugyanakkor a Continental T860 abroncs tulajdonságai jelentősen javultak az elődökhöz képest, így tud maximális teljesítményt nyújtani havas, vizes és jeges úton egyaránt. A maximális vonóerőt az újfajta szilika alapanyag segítségével érték el, ennek köszönhetően pedig javult az abroncs nedves útfelületi teljesítményei is. Mivel az új szilika alapanyag hajlékony polimer mátrixszal bír, nagyobb adhéziót tesz lehetővé, ez pedig jelentősen hat a vonóerőre is.

 

A keverék kifejezetten úgy lett kialakítva, hogy a leghidegebb időben is rugalmas maradhasson, ez növeli az abroncs futásteljesítményét, növeli a kopásteljesítményt, vagyis hosszabb élettartamot biztosít az abroncs számára. A hosszabb élettartam miatt az abroncs költséghatékonyabb, hiszen bár drágább az ára, mint mondjuk egy középkategóriás abroncsnak, viszont ritkábban kell majd cserélni. A futásteljesítmény nemcsak más abroncsokhoz képest lett magasabb, hanem az elődökhöz képest is.

 

Új technológiák a kialakítás tekintetében

 

A Continental TS860 esetében természetesen új technológiák is bevezetésre került, így tudták növelni az abroncs teljesítményét. A Liquid Layer Drainage™ sokcsatornás mintázati kialakítása lehetővé teszi, hogy az abroncs rövidebb fékutat garantáljon jeges útfelületek esetén is, és természetesen az irányíthatóság is javult a kialakításnak köszönhetően. A Snow Curve+ Technology 3D mintázati árkok javítják az abroncs havas útfelületi kezelhetőségét, ugyanis ez a kialakítás lehetővé teszi, hogy a hó megtapadjon a mintázati árokban, úgymond gátként működik. Ennek köszönhetően javul az abroncs irányíthatósága is a havas útfelületeken.

 

A WinterContac TS 860 tehát egy továbbfejlesztett változata az eredeti WinterContact elgondolásnak, mely a biztonságot szem ellőtt tartava megbízhatóságot és maximális teljesítményt garantál minden téli körülmény között. Emellett természetesen a komfortérzet tekintetében is történetek fejlesztések, melyeknek köszönhetően az abroncs csendesebben fut, mint elődei.

 

A Continental TS860 nemzetközi abroncsteszt eredményeiről

 

Az abroncs számos nemzetközi teszteredménnyel büszkélkedhet. Már a megjelenése évében, 2018-ben több teszten is vizsgálták. Az Autobild a 205/55 R16 méretkategóriában példás, még a GTÜ ugyanebben a méretben nagyon ajánlott minősítéssel jutalmazta. A Continental WinterContact 205/55 R16 méret tekintetében egyébként 2020-ban is született eredmény, akkor az abroncs ajánlott minősítést kapott az ADAC tesztelőitől. Az elmúlt években szinte minden évben született teszteredmény, 2017-ben az ADAC teszten a Continental WinterContact 195/65 R15 méretben kaphatott különösen ajánlott minősítést.

 

A 2018-as évben az ADAC két méretkategóriában is vizsgálta az abroncsot, többek között 82T 175/65 R14 méretben, mindkét esetben különösen ajánlott minősítéssel jutalmazták. Ugyanebben az évben az Autobild is tesztelte, ahogyan az ACE csapata is. Az ACE tesztén a 185/65 R15 méretkategóriában bizonyíthatott, és különösen ajánlott minősítést kapott. A 2021-es év eredményei is meggyőzőek, hiszen az Autobild 195/65 R15 méretben szintén különösen ajánlott minősítést szerezett.

 

A Continental TS860 méretkínálatáról

 

A Continental TS860 mindennapi használtra való abroncs, mely meglehetősen széles termékpalettával bír. Átmérő tekintetében 13 és 17 colos átmérőben érhető el, szélesség tekintetében is széles a választék, 155 és 225 mm közötti szélességben található meg a Continental kínálatában.

 

A Continental TS860 egy prémium abroncs, tehát a legmagasabb minőséget várhatják el mindazok, akik e mellett az abroncs mellett teszik le a voksukat. Akik mindennapi közlekedéshez keresnek egy megbízható abroncsot, amely minden téli körülmény között megállja a helyét, ráadásul hosszú élettartammal is bír, azoknak a Continental TS860 jó választás lehet.

 

 

 

 

MÉDIA PARTNEREINK

mfor.hu
autopro.hu
vezess.hu
alapjarat.hu
24 000 válaszható gumiabroncs
24 000 válaszható gumiabroncs
átvétel akár 24 órán belül
átvétel akár 24 órán belül
Ingyenes szaktanácsadás
Ingyenes szaktanácsadás
Kátyúgarancia
Kátyúgarancia