Süti beállítások

​Új SuperSport nyári gumi sorozat az amerikai Goodyear-től

2024/01/30
Gumiabroncs hírek
Az utóbbi évek talán legizgalmasabb nyári gumi híre a Goodyear...
Az utóbbi évek talán legizgalmasabb nyári gumi híre a Goodyear prémium gumigyártó nemrégiben piacra dobott SuperSport sorozata, amely három maximális teljesítmények útra vitelére tervezett gumiabroncsból áll.
Az új sorozat három tagja a versenypályás tudást is magába foglaló, de még inkább közútra hangolt Goodyear Eagle F1 SuperSport nyári gumiból, a már inkább a versenypályás használatra koncentráló Eagle F1 SuperSport R változatból, és végül a Goodyear Eagle F1 SuperSport RS csúcsverzióból áll, mely az extrém versenypályás kezeléskor érzi igazán elemében magát.
Egyébként mind a három gumiabroncs a nemrégiben megjelent Goodyear Eagle F1 Asymmetric 5 felett helyezkedik el teljesítménytartomány tekintetében. A ilyen magas teljesítményű nyári gumik iránt komolyan érdeklődők számára érdemes megemlíteni, hogy az Asymmetric 5 lényegében a Michelin Pilot Sport 4 nyári gumi riválisa, a SuperSport a Pilot Sport 4 S-é, a SuperSport R a Cup 2-é, a SuperSport RS csúcsváltozat pedig a nemrégiben bejelentett Michelin Pilot Sport Cup 2R ellen indul harcba.
 

Az autóverseny inspirált SuperSport nyári gumi sorozat

 
Három szintű sport abroncs sorozatot bocsátott útjára évtizedes autóverseny tapasztalataira támaszkodva a Goodyear, amely a SuperSport, a SuperSport R és a SuperSport RS példányokból áll.
Az innovatív csúcstechnológiák lehetővé teszik a féktávolság és a köridő jelentős javítását, melyek többségét kizárólag ezekhez a maximális teljesítményű sport nyári gumikhoz fejlesztett ki a gyártó
Az új technológiákkal úgy vált csökkenthetővé a féktávolság és a köridő, hogy a vezetési élmény érzékekkel felfogható elemei, mint például a visszacsatolások a gyors kanyarodások során, a fékezések és kitörési pontok megközelítése lényegesen jobban érzékelhetők legyenek a vezetők számára.
 

Az Eagle F1 SuperSport nyári gumiabroncs

 
Az első szintű SuperSport nyári gumi versenyképességekre is hangolt, de a tervezők nem feledték el, hogy az utcai használat során szükséges zajmentességet és komfortos használatot megmaradjon.
A reagáló irányváltásokat a különlegesen merev futófelület bordák biztosítják, míg a gumiabroncs vállain alkalmazott nagy és masszív zárt külső blokkok biztosítják a irányítást a kanyarodási terhelésének átadásakor.
A szuper-kemény oldalfal kialakítása tovább javítja a kezelhetőséget anélkül, hogy indokolatlanul veszélyeztetné a vezetési kényelmet.
Noha elsősorban száraz körülmények között fejlesztették ki, a Goodyear innovatív módon kezeli a nedves teljesítményt egy többkomponensű kombináció bevezetésével, amely a szárazra optimalizált külső részeket párosítja három nedvesre optimalizált központi borda szegmenssel.
 

Az Eagle F1 SuperSport R és a SuperSport RS

 
A második és harmadik szintű sport nyári gumik már egyértelműen a versenypályás, rendkívül dinamikus használatra lettek optimalizálva.
Kormányzási pontosság, példátlan dinamizmus és extrém tapadási szintek jellemzik ezeket, közúton viszont kisebb komforttal kell számolnunk.