HÍVJ MINKET
MÉRET SZERINT
KERESÉS

Toyota Yaris Cross: nyári gumik széles választéka

Toyota Yaris Cross: nyári gumik széles választéka
2023. február 27.


 

            A elsőként le kell szögeznünk azt, ami nélkül nem válogathatunk nyári gumik közt: a Toyota Yaris Cross-al           kompatibilis méreteket. Több lehetőség is szóba jöhet: három méret is megfelelő ehhez az autótípushoz – ha bizonytalanok vagyunk érdemes kikérni egy szakember véleményét. A 205/65/R16, a 215/55/R17 és a 215/50/R18 mind jól illeszkedik majd autónkra. Jelen írásban a 205/65/R16 méretben kapható kínálatot vizsgáljuk meg részletesebben.

 

Nyári gumik Toyota Yaris Crosshoz

Amennyiben budget kategóriában gondolkodunk, jó választás lehet a Taurus 101 abroncs. Ez egy masszív modell, amit kifejezetten kisteherautók, furgonok számára fejlesztettek ki. A készítőknek láthatóan két prioritása volt: az alacsony ár, és a garantált biztonság. Mivel nagy járművekhez készült, a teherbírást is úgy igazították, hogy ne érintse negatívan 4-5 ember és csomagjaik szállítása a jármű kezelhetőségét. A futófelület mintázata egyedülálló, szimmetrikus kialakításával növeli a teljesítőképességet. Az abroncs oldalsó barázdái kifejezetten erősek, amik stabilabbá teszik a járművet még kanyarodás közben is.

A Laufenn LV01 szintén megfontolásra érdemes opció. Bár ez már középkategóriás terméknek minősül, így többet kell szánni rá, az ár-érték aránya kiváló. Szintén olyan abroncsról beszélünk, melyet kifejezetten furgonokra, kisteherautókra terveztek, így a Taurus 101-hez hasonlóan nagyon jól bírja a magas fokú igénybevételt. Alacsony gördülési ellenállása üzemanyagtakarékos választási lehetőséggé teszi, ami még egy érv a Laufenn terméke mellett.

 

Prémium minőségi nyári gumik Yaris Crosshoz

A prémium minőség a legtöbb termék esetében hasonló jelentéssel bír: az adott kategória minden szempontból vitathatatlan éllovasai tartoznak ebbe a kategóriába. Nincs ez másként az abroncsok esetében sem. Ezek a nyári gumik a legújabb innovációk felhasználásával, minőségi anyagból, szigorúan ellenőrzött körülmények közt készültek. Bár az áruk borsosabb, mint a piacon található többi nyári gumié, a kiváló minőségük miatt érdemes fontolóra venni beszerzésüket.

Ebben a kategóriában érdemes szót ejteni a Vredestein - Comtrac 2 abroncsról. A névben szereplő kettes szám továbbfejlesztésre utal, elvégre már létezett egy (kiváló vásárlói véleményeket magáénak tudó) azonos nevű abroncs. Ezt a már egyébként is magas minőséget képviselő nyári gumit javították fel még jobban. A termék prémium minősítéséhez kétség sem fér. Az abroncs rendkívül stabil, emellett magas futásteljesítménnyel rendelkezik. Ahogy a fentebb tárgyalt termékek, úgy a Comtrac 2 is kifejezetten furgonok, kisteherautók számára készült, így remek választás a Toyota Yaris Crosshoz. Mivel határozottan robosztus gumiról beszélünk, evidens, hogy tartós és strapabíró, tehát hosszútávon fogja szolgálni az autónkat.

A Toyota Yaris Cross tulajdonosainak szintén jó választás lehet a Hankook - Ra28e nyári gumi. A tervezése során fontos szempont volt, hogy az abroncs minden felületen hatékonyan és biztonságosan működjön. Sem a nyári záporok, sem a tikkasztó forróság nem fogja befolyásolni a hatásfokát, minden körülmények közt maximális teljesítményt nyújt. Szimmetrikus, széles barázdái elvezetik a vizet a gumiabroncsok alatt. Ez azért is fontos, mert a biztonság kiemelt szerepet kap nagyobb járművek esetén. A furgonoknak, kisteherautóknak olyan gumira van szükségük, ami azonnal reagál – akkor is, ha hirtelen fékezünk. A biztos haladás is hatványozottan fontos egy több utast szállító furgon esetében, főleg ha a csomagtartó is meg van pakolva. Emellett a stabil oldalfalak nagy sebességnél is biztos úttartást garantálnak. Az abroncs kiváló minőségű anyagokból készült, a kopásnak sérüléseknek sokáig ellenáll. Ráadásul a gumikeverék a legnagyobb hőségben felforrósodott aszfaltot is bírja. Az abroncs gördülési ellenállása csökkentett, így üzemanyag takarékos opció.

A Michelin, mint az egyik legnépszerűbb abroncsmárka természetesen szintén kínál olyan nyári gumit, ami tökéletesen illik a Toyota Yaris Crossra. Az Agilis 3 speciálisan a nyári forrósághoz fejlesztett gumikeverékből készült, fantasztikus vezetési élményt nyújtanak és mellette a manőverezést is könnyűvé teszik. Bár az egyik legdrágább lehetőség, nem vitás, hogy az élvonalban van minden szempontból, így érdemes elgondolkodni a beszerzésén.

 

Végkövetkeztetés

            Ahogy a fentiekből kitűnik több lehetőség is akad az ár-skála minden pontján. Akár budget megoldásban, akár középkategóriában, vagy prémium minőségben gondolkodunk, több márka különböző termékei közül válogathatunk. Érdemes tehát tájékozódni a műhelyekben, vagy az internetes áruházak kínálatában. A legfontosabb tényező természetesen – mint minden vásárlás esetében - az egyéni preferenciánk. Azonban semmiképp sem árt többféle terméket és árkategóriát is számításba venni, elvégre abroncsot minél hosszabb távra vásárolunk. Mindenképpen érdemes továbbá olyan nyári gumiban gondolkodnunk, melyeket direkt a Toyota Yaris Crosshoz hasonló méretű autókra terveztek.

További hírek

Köszönjük, hogy feliratkozott hírlevelünkre!
NE MARADJ LE SEMMIRŐL!
Iratkozz fel hírlevelünkre és értesülj elsőként újdonságainkról: abroncs tesztek, gyártói ajánlások, aktuális kedvezmények.