Süti beállítások

Tesztek bizonyítják a Maxxis Premitra HP5 nyári gumi kiváló teljesítményeit

2024/01/30
Nyári gumi tesztek
A tajvani központtal rendelkező nagy erőkkel globálisan terjeszkedő gumigyá...
A tajvani központtal rendelkező nagy erőkkel globálisan terjeszkedő gumigyártó célzottan a Maxxis Pro R1 nyári gumi leváltására fejlesztette ki a Maxxis Premitra HP5 nyári abroncsot, amely a gumikeveréktől a mintázatig mindenben teljesen új technológiákat és fejlettebb anyagokat kapott elődjénél.

Kiváló szereplések a különböző nyári gumi teszteken

 
Az új generációs nyári gumi kitűnő teljesítményeit megjelenése óta már több gumiabroncs teszten is bizonyította.
Mindjárt bevezetésének évében a Professional Driver Magazine biztonság, kényelem és költség szempontjait vizsgáló nyári gumi tesztjén harmadik helyen végzett, olyan drága prémium márkákat utasítva maga mögé, mint a Pirelli, Hankook, és a Michelin, és megkapta a kitüntető Professional Driver »Ajánlott« jóváhagyási bélyegzőt.
A következő évben a Wheels magazin nyári gumi tesztjét már sikerült meg is nyernie. Az ausztrál autós magazint nyolc - Bridgestone, Dunlop, Goodyear, Continental, Kumho, Laufenn, Momo, Maxxis - gumiabroncsot vizsgált. A szlalomtesztet, száraz fékezést, kezelhetőségi körtesztet, nedves fékezést és zajszint méréseket is magába foglaló részletes vizsgálatokon nagyon magas százalékkal (98,2%), hozta el az első helyet, és a tesztelők mind kiemelték a teljesítményeihez mérten nagyon kedvező árát.
 

Szereplések a 2019-es nyári gumi teszteken

 
2019 elején a német AutoBild autós magazin nyári gumi tesztjén tűnt fel újra a Maxxis Premitra HP5 nyári gumi, ahol két világvezető gyártó terméke – a Continental PremiumContact 6 és a Michelin Primacy 4 nyári gumi – után lett harmadik, megelőzve olyan gyártók termékeit, mint a Pirelli, Bridgestone és Yokohama. A tesztelők egyöntetűen el voltak ragadtatva kiváló nedves és száraz tapadási teljesítményeitől, melyek lényegében egy szinten voltak a legjobb prémium gyártók eredményeivel és megadták neki a »Nagyon Ajánlott« minősítést.
Az AutoBild egy hónappal később a SUV járművekhez is elvégzett egy nyári gumi tesztet, ahol a Premitra HP5 »Példás«  minősítést kapott.
Legutóbb pedig a finn Moottori autós magazin speciálisan csak középkategóriás nyári gumikat vizsgáló teljesítménypróbáin sikerült szoros második helyet szereznie.
 

Mitől kiváló a Premitra HP5 nyári gumi?

 
Fő ereje ennek az abroncsnak a gumikeverékben - »Full silica tread compound« – rejlik, ez egy olyan teljes szilícium-dioxid adalék/keverék, melyet nagyrészt csak a legdrágább gyártástechnológiával rendelkező prémium gyártók engedhetnek meg maguknak, mivel meglehetősen drága anyag és a kezelése is komoly felkészültséget követel.
A Premitra HP5 másik kiválóan optimalizált része a futófelület mintázata. A vállbordák remek vezethetőséget nyújtanak a kanyarodások és gyorsabb sávváltások során, míg a fejlett központi bordasorok megnövelt stabilitást biztosítanak a száraz és nedves felületeken egyaránt.
A négy hosszanti csatorna és a kisebb oldalsó árkok emelt szintű aquaplaning ellenállást végeznek.