Süti beállítások

Szegecselt téligumik SUV és könnyű teherautókhoz

2024/01/30
Hasznos információk
A nehezebb téli helyzetekben, vagy a hegyvi...
A nehezebb téli helyzetekben, vagy a hegyvidéki területeken, amikor az egyébként járható útszakaszok teljesen eljegesednek, illetve letaposott hóval fedettek, azok számára, akiknek mindenképpen közlekedniük kell, szükség lehet egy olyan megoldásra, amely ilyenkor is lehetővé teszi a biztonságos közlekedést.
Ez a megoldás a szegecselt téligumik használata lehet, mivel ezek az abroncsok akár tükörsima jégen is vezethetővé teszik a járműveket némileg alacsonyabb sebességek mellett. Ezek az abroncsok lényegében megegyeznek a normál használatú téli abroncsokkal, viszont a futófelületi bordákba szegecseket raknak öntési eljárással. Egyre szélesebb méretválasztékban kaphatóak furgonok, crossoverek, sport haszonjárművek és pickup teherautók számára is – írja tirerack.com


 

Firestone Winterforce LT


A közép és nagy-teherbírású kereskedelmi teherautók, terepjárók és furgonok számára ajánlott szegecselt téligumi a Firestonetól. A remek jeges felületeken mutatott tapadása mellett a száraz, nedves és havas útszakaszokon is jól fogja az utat. A téli futófelület összetétel és az agresszív irányított mintázati blokkok a rajtuk található több száz lamellával kiváló vontatóerő átvitelt biztosítanak a csúszós hideg helyzetekben is. A tapadás a laza hóval borított utakon, és latyakos felületeken is több, mint kielégítő.
 

Firestone Winterforce UV


Kifejezetten a hasznongépjárművek és könnyű teherautók számára fejlesztett ki ezt a téligumit a Firestone, választhat sztenderd terhelésű és extra teherbírású méretekben, ettől függetlenül kedveltek a könnyebb crossoverek és sportos haszongépjármű tulajdonosok körében is. A speciális gumikeverék összetétel és a megerősített vázszerkezet egyzserre tezsi lehetővé a kiváló tapadást a téli körülmények mindegyikében és az esetlegesen megnövekedett terhelések elviselését.
 

General Tire Altimax Arctic LT


A sport haszongépjárművektől a könnyű teherautókig használható szegecselt téligumi kiváló teherbírási jellemzőkkel dicsekedhet, és különösen kiemelkedők a tapadási tényezői a latyakos, havas és jéggel fedett utakon. Kiválóan alkalmas a nagy igénybevételű használatra. A kitűnő minőségű futófelületi vegyületbe ágyazzák be a szegecseket a gumiabroncs öntése során, és acélövek biztosítják a téli abroncs stabilitását.
 

Goodyear Ultra Grip WRT LT


A pickup teherautók, sportos haszongépjárművek és teljes méretű furgonok számára ajánlott szegecsekkel ellátott téligumi fokozott téli tapadást biztosít használója részére. A Goodyear Winter Reactive technológia a gyártó több innovatív fejlesztését egyesíti magában, ezzel a téli abroncs a változó téli körülmények bármelyikéhez maximálisan alkalmazkodik.
 

Goodyear Ultra Grip WRT SUV


Kiváló választás a SUV jármű tulajdonosok számára, mivel ez a szegecselt téligumi kifejezetten a SUV járművek elvárásai szerint lett kifejlesztve. Azon járművezetők részére ajánlható, akinek szükségük van egy olyan téli abroncsra, amely fokozott mértékű tapadást képes nyújtani a tél legkeményebb helyzeteiben is.