Süti beállítások

Szegecsekkel ellátott futófelületű téligumi a Hankook-tól

2024/01/30
Iparági hírek
A Hankook egyre bő...
A Hankook egyre bővíti gumiabroncs választékát, most a téligumik számát növelték egy különleges abronccsal, amit ugyan Magyrországon jelenleg nem lehet használni.


A Hankook Winter iPike W409 célja, hogy a nagy teljesítményű téli abroncsaik között legyen egy olyan, amely a téli durva határhelyzetekben is tökéletesen megállja a helyét. Az abroncs jól alkalmazható a sportautók, luxus szedánok, furgonok és crossovereken.
 




A Hankook iPike W409 előnyei, ismertetése.


A futófelületet a lehető legnagyobb mértékben kiszélesítették, hogy még nagyobb stabilitást nyújtson minden útfelületen, függetlenül attól, hogy milyen szélsőséges téli körülmények vannak. A szélesebb érintkezési felülettel nem csak megnövelt mértékű lett a száraz tapadás, de a kanyarvételi jellemzők is sokkal pozitívabb képet mutatnak.

A szegecselt mintázatot a szokásos soronkénti három szegecs helyett hat szegeccsel látták el, hogy a lehető legnagyobb mértékben megnöveljék a tapadást havon és az eljegesedett útfelületeken. A Hankook iPike W409 merevségét a Stiffness Control Contour Theory technológiai fejlesztésnek köszönhetően egyrészt a megnövelt számú és változatos profilú lamellák, valamint a forgásirányos V alakú mintázat középső blokkja és megerősített vállrésze biztosítja. A futófelület minden jellemzőjét annak megfelelően alakították ki, hogy növeljék az általános teljesítményt minden téli útviszony közepette.

A futófelület ennek megfelelően teljesen egyedi osztás különbségekkel ellátott mintázatot kapott, és a hajlított szélű blokkok kiválóan javítják a kezelhetőséget, miközben nagymértékben csökkentik a téligumi által keltett gördülési zajt. A vezetők többsége megjegyezte azt a tulajdonságát, hogy meglepően csendesen és komfortosan használható abroncsról van szó.

A gumiabroncs belső szilárd váza két nagy szakítószilárdságú acél övön alapszik, és az egész gumiabroncs merevségét ezekről az acélövekről spirálisan megtekert nejlon szálak biztosítják, melyek nemcsak az erősséget, hanem a tartósságot is növelik.

Előnyök:
 
  • Kiváló minőségű tapadás és kezelhetőség havon, jégen, és ónos esőben.
  • Rendkívül komfortos utazási kényelmet nyújtó téligumi, alacsony gördülési zajjal.
  • Az árához képest kiemelkedő minőséget biztosít.

Hátrányok:
 
  • Némileg jobb kanyarodási jellemzőkre lenne szükség száraz úton.
 
Összességében.

A Hankook iPike az autós újságírók részéről talán nem kapott hasonló figyelmet, mint az X-Ice és a Blizzak, de ettől függetlenül ez egy kiváló minőségű téligumi. A tapadás minden útfelületen van olyan jó, mint más konkurens típusoknál, és a vezetési kényelem is legalább annyira lenyűgöző.

Az árak ennél a Hankook modellnél alacsonyabbak, mint a többi versenytársnál megszokhattuk, és ha megnézzük az általános teljesítményt, akkor egyértelműen kiderül, hogy ez a téli abroncs kiváló ár érték arányt képvisel jelenleg a téli abroncs piacon.

 
Forrás: http://tirereviewsandmore.com/