Süti beállítások

Sportos vezetőknek ajánljuk a Bridgestone Potenza Sport nyári gumit!

2024/01/30
Gumiabroncs hírek
Megérkezett a japán Bridgestone cég új zászlóshaj&oacut...
Megérkezett a japán Bridgestone cég új zászlóshajója, a Bridgestone Potenza Sport nyári gumiabroncs, amelyet a gyártó kifejezetten nagy teljesítményű vagy SUV és 4x4 modellekhez készített. A maximális stabilitásnak, jobb kezelhetőségnek és a nedves, illetve száraz útszakaszon történő kiváló fékezési hatékonyságnak köszönhetően egy igazi strapabíró abroncsról beszélhetünk.
Speciális gumiösszetevők a jobb tapadásért és a különleges élményért!
 
Az új keveréktől és tapadófelület-technológiától kezdve az egyedi futófelületmintázatig és karkaszkialakításig a Bridgestone Potenza Sport minden funkcióját úgy tökéletesítették, hogy megfeleljen a gépjárművezetők sport- és teljesítményigényeinek.
 
A karkasz az autógumik olyan része, amely a teherhordásért leginkább felel. A peremek közötti vázrész, az övbetétekkel együtt alkotja. A tartós karkasz nagy teherbírást és futásteljesítményt nyújt. A minőségi karkasz mindezek mellett jó alapot biztosít az újrafutózáshoz, vagy mintázat felújításához.
 
 
Forradalmian új technológia
 
Az új nyárigumi mintázatában, kialakításában és az összetételében is egyedi.
 
Mintázat
  • sportos profil
  • aszimmetrikus élkialakítások
  • optimalizált borda és vállkialakítás
  • innovatív 3D mintaárok
 
Összetétel:
  • innovatív keverési technológia
  • Reinforcement technológia: nagy teljesítményű acéllal erősített abroncs új, kevert erősítés a futófelületen
 
  • Sportos karkasz design.
 
  • Sportos profil: melynek célja, hogy maximalizálni kell az érintkezési felületet ezzel lehetővé tenni a legrövidebb fékutat.
 
  • Extra széles profil a maximális tapadásért és a legrövidebb fékútért, valamint optimalizált érintkezési felület a legjobb irányíthatóságért.
 
Innovatív keverési technológia a jobb tapadásért, kiegyensúlyozottabb teljesítményért és az alacsonyabb gördülési ellenállásért, ennek következtében a következőket alkalmazzák az abroncson:
  • speciális gyanta (poliészter és gyanta)
  • megnövelt szilika a jobb víztaszításért
 
A különböző vezetői igényeket kielégítő gumiabroncsok gyártásához a Bridgestone Group molekuláris szinten dolgozik a gumiabroncs-tervezési technológián, egyedülálló "NanoPro-Tech" (Nanostructure-Oriented Properties Control Technology) nevű technológiánk segítségével.  A NanoPro-Tech javíthatja a gumik különféle tulajdonságait, például az üzemanyag-hatékonyságot, a nedves tapadást, a kopásállóságot és a tartósságot.
A Bridgestone fejlett NanoPro-Tech™ technikája tökéletesíti az abroncs teljesítményét. Ez a technológia segít a súrlódás elkerülésében, valamit kevesebb az abroncs forgása közben fellépő hő és a futófelület deformációja, amely által megnő az abroncs tapadása és az élettartama.
 
Kiváló teljesítmény nedves útszakaszon
 
Az abroncs nedves útfelületen nyújtott tapadásával kiérdemelte az EU „A” címkeosztály megjelölést. A futófelület mintázata a bordák és a barázdák elosztása segítségével gyorsabban kiszorítja a vizet, és merev 3D lamellákra támaszkodik a kanyarodás és a fékerő növelése érdekében. Viszonteladói vagy kereskedői oldalról nézve az EU címkeosztály, illetve annak új szabályozása igen fontos, hiszen idén május 1-től lép hatályba és ennek értelmében a gumiabroncs címkéjét minden értékesítési formában fel kell tüntetni, beleértve az online eladásokat.   A terméktájékoztatónak hozzáférhetőnek kell lennie (digitálisan), és kérésre nyomtatott formában kell rendelkezésre bocsátani. A direkt hirdetésekben vagy más kommunikációs és reklám anyagokban a feltüntetett gumiabroncs-címkét – digitálisan vagy nyomtatott formában – kell megjeleníteni, amikor egy adott    gumiabroncstípust népszerűsítenek vagy megjelenítenek.  Mindezek mellett az új rendelkezés hozzájárul a környezettudatos közlekedés népszerűsítéséhez is. Az szabályozás további célja, hogy maga a címke könnyen felismerhető és megjegyezhető legyen az unióban élő autótulajdonosok számára.