Süti beállítások

Prémium-közép vagy alsó kategória?

2024/01/30
Hasznos információk
Melyiket válasszuk? Sajnos ezt nem dönthetjük el Ön helyett,...

Melyiket válasszuk?


Sajnos ezt nem dönthetjük el Ön helyett, de egy kis segítséget tudunk adni hozzá. 

A prémium kategóriás autógumi

Kiváló irányíthatóság, alacsony menetzaj, rövid fékút,  hosszú élettartam, megbízhatóság. Ezért érthető, hogy a Premium kategóriás autógumi ára a legmagasabb kategóriába tartozik, de előfordulhat néhány méretben, hogy egy közép vagy egy alsó kategóriás gumi szinte alig olcsóbb, tehát érdemes körülnézni a gumisnál, és a gumis webáruházakban mielőtt dönt.

A közép kategóriás autógumi

A középkategóriás autógumi ára a legtöbb esetben olcsóbb mint egy Premium kategóriás autógumié. Általában ezek a gumiabroncsokból fogy a legtöbb, megbízhatóságuk sok esetben közel áll a Premium kategóriához.

Néhány gyártó középkategóriás gumija:

A közép kategóriás autógumi

Az alsó kategóriás autógumik árai a legolcsóbbak, de kategórián belül is lehetnek jelentős árkülönbségek. A mostani gazdasági helyzet miatt sokan vásárolják, statisztikák mutatják ki, hogy a kereslet egyre inkább nő ebben a kategóriában. Lehet közlekedni természetesen ezekkel az abroncsokkal is, de a prémium kategóriákhoz viszonyított kompromisszumok elfogadásával és figyelembe vételével.

Van néhány kapható távol keleti gumi, amik ezek alatti szinten vannak,  használatuk nem javasolt. Gyakran előfordul, hogy egy alsó kategóriás gumi a hozzá tartozó Premium márka kifutó mintázatát veszi át. Gyártók alsó kategóriás gumijai: Michelin-Kormoran, Goodyear-Sava-Debica, Bridgestone-Dayton, Hankook-Kingstar.