Kérdése van? Hívjon minket! 30 / 6065-170
A kosár tartalma 0 termék
Szélesség
Magasság
Átmérő
Terhelés
Sebesség
Évszak:
Típus:
Márka:
0 db találat

Pirelli téli gumik a biztonságos vezetésért

A téli abroncsok minőségének fontosságáról nem lehet eleget beszélni. A legnevesebb téli gumi tesztek állandóan visszatérő tanulsága, hogy a rendkívül olcsó ázsiai behozatali abroncsok minősége nem felel meg azoknak az elvárásoknak, amelyek a biztonság növelésére törekszenek. 

Pirelli téli abroncsai remek alternatívát jelentenek abban az esetben, ha valóban minőségi termékeket szeretnénk vásárolni és nem szeretnénk kockáztatni önmagunk és a szeretteink testi épségét. Minőségi jellemzők


A Cinturato Winter névre keresztelt téli gumi kiváló menettulajdonságokat ígér az autósok részére. Az abroncs sokoldalúságának köszönhetően nem csak a hideg és száraz, hanem a vizes, havas és jeges útburkolati viszonyokhoz is különleges módon képes alkalmazkodni. Ezt elsősorban a különleges V-alakú forgásirányba állított mintázatának köszönheti. Az ilyen irányú mintázat kiválóan segíti a megfelelő tapadási képesség elérését többféle időjárási körülmény esetén is, legnagyobb jelentősége mégis a havas útburkolatokon mutatkozik meg.

A speciális mintaárkok is kiváló tapadást tesznek lehetővé, ám ezek jelentősége elsősorban a vízzel borított útburkolatokon mutatkozik meg. A megfelelő vízelvezetésnek köszönhetően nagyobb sebesség esetén is biztonságban érezhetjük magunkat az úgynevezett aquaplanning jelenséggel szemben, vagyis a gumi nagymértékű vízkiszorítással rendelkezik, ami megelőzi a gépkocsi felúszását nagy sebesség esetén is.

A Cinturato Winter továbbfejlesztett anyagösszetétellel készül. A speciális keveréknek köszönhetően kiváló tapadással rendelkezik rendkívül alacsony hőmérsékleten is, amikor az alsókategóriás gumik már jelentősen veszítenek a rugalmasságukból. A Cinturato Winter szinte tökéletes nyomáselosztásra képes, ennek köszönhetően tovább javulnak a tapadási feltételek. Mindennek köszönhetően az abroncs egyenletes teljesítményre és halk zajszintre képes.
 

A Cinturato Winter értékelése a téli gumi teszteken


A GTÜ (Gesellschaft für technische Überwachung) 2016-os téli tesztjén a 205/55 R 16-os méretkategóriában górcső alá került a Cinturato Winter abroncsa is.
Havas úton mutatott vonóerő tekintetében a Pirelli abroncsa a középmezőnyben végzett. Fontos azonban megjegyezni, hogy a mezőny elején komoly torlódás alakult, a teszten résztvevő abroncsok csaknem kétharmada, sőt háromnegyede közel azonos teljesítményre volt képes a tolóerő tekintetében. Komoly lemaradást csak egy középkategóriás és egy kevésbé ismert alsókategóriás márka mutatott.

A speciális mintaárkoknak köszönhetően az aquaplanning jelenséggel szembeni előállás tekintetében a Pirelli abroncsa nagyszerűen teljesített, csupán egy hajszálnyira maradt el a maximális eredményt eltérő Bridgestone abroncs teljesítményétől. A 12 fős mezőnyben szintén a második helyen végzett a fékezési tulajdonságok tekintetében nedves burkolaton. Egyedül a Continental abroncsa volt képes megelőzni, amely ebben a kategóriában szinte verhetetlennek bizonyult. Ezzel nem ért véget a második helyezések sora a Pirelli abroncsa számára; nedves úton is az egyik legjobb irányíthatósági képességeket volt képes felmutatni.

A Pirelli Cinturato Winter abroncs gyenge pontja egyértelműen a gördülési ellenállás tekintetében mutatkozott meg. E tekintetben a mezőny harmadik harmadában végzett. E mérés során valóban szépséghiba került a Pirelli abroncsára, ettől függetlenül a Cinturato Winter az egyik legjobb választás, ha minőségi megoldásra van szükség.
Mai napi akciós gumink!
VREDESTEIN - Quatrac 5 - négyévszakos
négyévszakos
235/35 R19
Súly index: 91
Sebesség index: Y
Erősített: XL
Defekttűrő: nem
Ár:
89.940 Ft
Kedvezményes ár:
60.440 Ft (33 %)

Ossza meg ismerőseivel!
Hasznos információk képe
Kátyúgarancia képe
Autógumi kereső autótípus szerint
A autogumiakcio.hu oldalon kedvére válogathat az akciós téligumik és nyárigumik között. Válasszon az alább található gyártók téli-, és nyárigumi kínálatából!

Top 5 téligumi gyártó

Top 5 nyárigumi gyártó

Autógumi gyártók

Kövessen minket!
2013. autogumiakcio.hu - Minden jog fenntartva