Süti beállítások

Pirelli téli gumi teszt 2019 - Itt az év legjobb választása

2024/01/30
Téli gumi tesztek
Ön is keresi azt a téli gumit, ami kibírja a viszontagságos időj&aacut...
Ön is keresi azt a téli gumit, ami kibírja a viszontagságos időjárást, sőt még a tükörjeges utakon sem hagyja cserben?
Pontos, és helytálló szakvéleményre van szüksége ahhoz, hogy meghozza a tökéletes döntést?
A legjobb helyen jár!



Alábbi cikkünkben ismertetni fogjuk az azt alternatívát, amelyet senkinek sem szabadna figyelmen kívül hagynia, amennyiben egy biztonságot nyújtó téli gumira vágyik.

 

Milyen jelöléseket kell ismerni egy teszt pontos értelmezéséhez?




Ahhoz, hogy megértsük egy teljes körű teszt végső eredményeit, ismernünk kell a különféle jelöléseket. Csakis ezáltal választhatjuk ki a számunkra legmegfelelőbb terméket.

Szerencsre pár dologra kell csupán odafigyelni, hogy egy abroncs tulajdonságait teljesen értékelni tudjuk, majd eldönthessük passzol-e autónkhoz, vezetési stílusunkhoz, vagy pénztárcánkhoz.

Először is a sebesség, és súlyindexet kell figyelem vennünk, ugyanis egy gumi esetén ez lesz a legmeghatározóbb. Ezeket egy külön szám, és betűrendszerben kódolva jelzik.

Emellett még olyan lényeges dolgokat kell szemrevételezni, mint az üzemanyagfogyasztás, a zajszint mértéke, és a kopás milyensége.

Persze, ezek inkább csak kényelmi és gazdasági kérdések, azonban érdemes rájuk odafigyelni, ha nem akarjuk feleslegesen költeni a pénzünket.

 

A Pirelli rövid bemutatása




A Pirelli az egyik legnagyobb multinacionális olasz autó alkatrészekkel foglalkozó cég, amelynek székhelye Milánóban található.

Működésüket már több évtizede folytatják, és az évek alatt rengeteg sikerre, valamint hírnévre tettek szert. Nem véletlen az sem, hogy az olyan nagyobb gumiabroncs teszteken, mint az ADAC, az EVO és az AMS, évről-évre kitűnő eredményeket érnek el a Pirelli abroncsok.

Nem történt ez másképp 2019-ben se. A vállalat téli gumijai hatalmas sikereket értek el. 

 

A Pirelli téli gumi, amely dobogós lett az ADAC teszten




Az ADAC gumiabroncs tesztjeit minden évben két külön kategóriában adják ki, a nyári, illetve a téli gumikat külön osztályozva. 

Ez egy felettébb rangos eredménynek számít. Így, ha valamelyik márka felkerül a dobogóra, akkor első sorban nagy fokú szakmai dicséretben és elismerésben részesül. Másrészt biztos lehet abban, hogy a jövőben rendkívüli népszerűségre számíthat a vásárlók körében.

A Pirelli Cinturanto Winter idén képes volt megszerezni a harmadik helyet, ezzel 15 vetélytársát körözve le. Ennek fényében pedig hozta a teszten legrangosabbnak számító plusz jelet, és szinte minden kategóriában el is nyerte azt.

 

A Pirell Cinturato Winter tesztelése - Ő lehet 2019 legjobb választása?




Ezt a téli gumit elsődlegesen azoknak fejlesztették ki, akik imádják a kényelmet, ugyanakkor szeretnének a lehető legnagyobb biztonságban lenni az utakon. Ez abból is látszik, hogy az ADAC teszten több mint öt kategóriában a legjobb helyet érte el, így megkaparintva a végső plusz jelet.

Az eredmények alapján tökéletesen fog tapadni nedves, száraz, havas, valamint jeges talajon. Mindeközben a kopásra is kitűnő számokat kapott, így biztosak lehetünk abban, hogy évekig nem kell másik téli gumit vásárolnunk.

Az egyetlen, amire kicsit rosszabb értékelés érkezett, az nem más, mint az üzemanyagfogyasztás. Azonban ez sem a legvészesebb pontszám a mezőnyben, és ezen kategória értékelése a téli verzióban nem is mindenki számára nyom olyan sokat a latba.

 

Érdemes több tesztet is megnézni egy gumiabroncsról?




Rengeteg vélemény létezik erről a kérdéskörről, de mindegyik más-más álláspontot képvisel.

Egyesek szerint a legjobb, ha több tesztet is megnézünk az egyes abroncsokról, hiszen bárhol hallhatunk valami újdonságot, ami mindent más színben tüntet majd fel a végső döntés meghozatala előtt.

Mások szerint viszont elég csupán egyetlen vizsgálatot végig követni, de ez esetben a legjobbat, és legmegbízhatóbbat válasszuk ki.

Az ADAC teszt pontosan ilyen.