HÍVJ MINKET
MÉRET SZERINT
KERESÉS

Pirelli P Zero Winter innovatív fejlesztés a téli nehézségek leküzdésére!

Pirelli P Zero Winter innovatív fejlesztés a téli nehézségek leküzdésére!
2021. augusztus 09.

 

A P Zero, ideértve a P Zero Winter gumiabroncsot is, a Pirelli legfontosabb márkája: amely a teljesítmény és a megbízhatóság ikonját képviseli az autóiparban. A Forma-1 gumiabroncsoktól kezdve egészen az elektromos autókig, és most már a téli gumikig a P Zero jelenti stratégiájuk lényegét. Ezt a téli gumit prémium sportautók, kupék, szedánok és nagy teljesítményű crossoverek, illetve terepjárók vezetői számára fejlesztették ki. Magas szintű vezetési élményt nyújt havas és nedves körülmények között, valamint hideg esetén, amennyiben járható az útszakasz.

 

A P Zero Winter főbb jellemzői

 

A P Zero Winter gumiabroncsok teljesítményre hangolt, aszimmetrikus mintázatú és formájú téli futófelület-keverékkel vannak kialakítva, hogy rugalmasak maradjanak és fenntartsák a tapadást hideg hőmérsékleten. A mély keresztirányú és sekély szögű csatornák széles kerületi barázdákkal együtt működnek, hogy elvezessék a vizet, miközben növelik a hóban a tapadást és fékezést. A belső és a köztes bordák cikcakk elemekkel vannak kialakítva, hogy megtartsák a havat a barázdákban, ami elősegíti a tapadást. További külső, futófelületi elemek egyedi mintázattal rendelkeznek, amely növeli mind a hossz-, mind az oldalstabilitást azáltal, hogy több „harapóélt” hoz létre az egyértelmű úttartás érdekében.

A P Zero Winter abroncsok megfelelnek az ipar szigorú követelményeinek, és a háromcsúcsú hópihe (3PMSF) szimbólummal vannak ellátva.

 

A világ autógyártóinak olyan gumikra van szükségük a nagy teljesítményű autóikhoz, amelyek képesek megbirkózni azzal a csodálatos erővel és nyomatékkal, amelyet ezek a járművek előállítanak, még alacsony tapadás mellett is. Ez meggyőzte a Pirellit arról, hogy az új P Zero Winter a fejlesztés, a műszaki választás és az autógyártókkal való egyeztetés során ugyanazt az utat járja be, mint nyári megfelelője. A teljesítmény elérése során nem alkudtak meg. A projekt elején kitűzött és a végén elért cél az volt, hogy a szuperautók és a luxusautók tulajdonosainak ugyanazt a vezetési élményt kínálják, mint ami a nyári P Zeróra jellemző. Az összetett, a futófelület mintázata és a technikai megoldások az új abroncsot a télre jellemző útviszonyokhoz igazítják, azonos biztonságot és irányíthatóságot fenntartva.

 

P Zero Winter luxusra hangolva

 

Az új téli gumi megérkezésével a P Zero család mostantól egyedi típusú autógumit kínál a sport és luxusautók felszereléséhez. Minden gumit megkülönböztet egy speciális jelölés az oldalfalon, amely arról tanúskodik, hogy a Pirelli mérnökei együtt dolgoztak az autógyártókkal, biztosítva, hogy minden autóhoz legyen testre szabott Pirelli gumiabroncs.

 

A P Zero fejlődése az elektromos sportautók növekvő piacát is magában foglalja. Az „Elect” jelölés a genfi autókiállításon debütált, bemutatva azokat az autógumikat, amelyeket elektromos autókhoz gyártanak. Az „Elect” jelöléssel ellátott Pirelli, mint a P Zero Winter gumiabroncsok, számos előnyt kínál a környezetbarát autók számára, a speciális műszaki jellemzőknek köszönhetően.

További hírek

AUTÓS HÍREK

Köszönjük, hogy feliratkozott hírlevelünkre!
NE MARADJ LE SEMMIRŐL!
Kérd hírlevelünket, hogy első vásárláskor extra kedvezményhez, exkluzív tartalmakhoz és ajánlatokhoz juss.