Süti beállítások

​Ön is a biztonságos vezetés híve?

2024/01/30
Hasznos információk
Imádja a SUV-ok nyújtotta városi közlekedés élmény...
Imádja a SUV-ok nyújtotta városi közlekedés élményét, azonban a téli csúszós időben kicsit visszafogja a lovakat?
Ezentúl ennek vége!
 

Az alábbi cikkünkben részletesen bemutatjuk azokat a téli gumikat, amik tökéletes biztonságot nyújtanak a SUV autók tulajdonosainak.

 

Mit jelent az a SUV?




Bizony sokan vannak, sőt, egyre többen, akik nem feltétlen mozognak otthonosan az autók világában, ugyanis a tömegközlekedés sokkal gyorsabb és kényelmesebb megoldást kínál a nagyvárosoknak.

Nos, az ilyen, mondhatni laikusoknak bizony az a mozaikszó, hogy SUV, biztosan idegen lehet.

A SUV lényegében egy olyan kategóriája a kocsiknak amelyeknek jelentése városi terepjáró, esetleg szabadidő-autó. Tehát ezeken az olyan kolosszális kocsikat értjük, mint például a Dacia Duster, a Kia Niro, valamint a Volvo V90 Cross Country.

A többség azért választja ezeket a monstrumokat, mert akár 7 személy is kényelmesen elfér benne, valamint tökéletes vezetési élményt biztosít, többek között például a magasságból eredő tiszta kilátás.

 

Mitől lesz kitűnő egy téli gumi?




Minden guminak rendelkeznie kell egy bizonyos tulajdonsággal ahhoz, hogy minimum az elfogadható minőséget megüsse.

A nyári és a téli gumik között nagy különbségeket lehetne felsorolni, ugyanis a jeges, havas, csúszós időben sokkal hajlamosabbak az emberek csupán a biztonsági faktorokat figyelembe venni. Ezáltal, ha egy gumiabroncs már jó tapadást biztosít, akár a csapadékos időben is, akkor a legtöbb vásárló azonnal bele ugrik a vásárlási folyamatba.

Azonban, az olyan aprónak tűnő dolgokra lenne érdemes még figyelmet fordítanunk, mint például a kopás, az üzemanyagfogyasztás, esetleg a zajszint. Ugyanis ezek a tényezők is hozzájárulnak ahhoz, hogy végül igazán jóvá válhasson egy téli gumi. 

 

Dunlop Winter Sport 5 SUV




Lényegében, ha egy olyan gumiabroncsot szeretnénk beszerezni télire, amely tökéletes biztonságot nyújt a SUV típusú kocsinkban, akkor remek fogás lehet a Dunlop Winter Sport 5.

Ez a típus képes volt több 2019-es online SUV téli gumi teszten is hírnevet szerezni magának, ezzel bizonyítva kitűnőségét.

A WS 5 olyan tulajdonságokat tudhat magáénak téli gumiabroncs vetélytársaival szemben, mint a havas utakon való tökéletes tapadás. Emellett a tervezők prioritásnak tartották a gumiabroncs súlyelosztásának optimalizálását, amivel csökkentették az üzemanyag-fogyasztást.

A középső lamellák megnyújtásával pedig el tudták érni, hogy növekedjen azoknak a felületmegragadási képességük, így biztosítva a kiváló oldalirányú tapadást, még a csúszós felületeken is. Nem is csoda, hogy ezen téli gumi a legtöbb pontot nedves talajon való kanyarodásra, valamint a nedves felületen megvalósuló tapadásra zsebelte be a különböző teszteken.

Természetesen a nedves fékezést is az előnyök közé sorolhatjuk, hiszen több, mint 90%-ot kapott egy nemzetközi autós fórum statisztikája alapján erre a kategóriára.

 

Goodyear UltraGrip Performance SUV




A 2019-es év egyik legjobb téli gumijai közé tartozik még a Goodyear UltraGrip Performance SUV téli abroncs darabja.

Nem csoda, hogy több neves, nemzetközi szakmai weboldalon is, melyek gumiabroncsokat tesztelnek, 90% feletti átlag eredményeket ért el.

Ezt nagyrészt azzal tudta elérni, hogy a nedves talajon való tapadása majdnem száz százalékig tökéletes. Mind a vízelvezetés, mind pedig a nedves fékezés a lehető legtöbb pontszámot kapta az osztályozni való tulajdonságok között.

A száraz, és a havas talajon is kitűnően teljesít ez a téli gumi. Ráadásul még a külső zajszintje is elég alacsony ahhoz, hogy a lehető legjobban tudjuk élvezni az utazást.

Talán az egyetlen dolog, amelyben egy kissé alul teljesített, az nem más, mint az üzemanyag-fogyasztás.