Kérdése van? Hívjon minket! 30 / 6065-170
A kosár tartalma 0 termék
Szélesség
Magasság
Átmérő
Terhelés
Sebesség
Évszak:
Típus:
Márka:
0 db találat

​Nyári gumi teszt nagy teljesítményű sportautókhoz

Amennyiben bárki sportkocsihoz keres megfelelő nyári gumit, akkor már nem elég a HP (High Pewrformance – Nagy teljesítményű) abroncsok között keresgélni. 
​Nyári gumi teszt nagy teljesítményű sportautókhoz Ha valaki ki akarja használni a sport autója által kínált nagy teljesítményeket – és pedig biztonságosan –, akkor az UHP (Ultra High Performance – Ultra nagy teljesítményű) nyári gumik közül ajánlott választani. De ezek közül melyek lehetnek a jobb gumiabroncsok?
Ebben lehet segítségünkre például a Sport Auto Magazine idei sport autó nyári gumi tesztje, melyhez nyolc, 245 30 R20 méretű viszonylag nagy számban eladott sport autó nyári gumit választottak ki, mindet UHP teljesítménnyel. A sport nyári gumik kipróbálásához a Toyota japán gyártó Civic Type R típusát használták.
 
A tesztgyőztes sport nyári gumi
 
A Continental Sport Contact 6 nyári gumi hozta el a pálmát, és a teszt egyetlen sport nyári gumijaként kapta meg a Nagyon Ajánlott értékelést. Nem véletlenül.
Kiváló teljesítményei mind a száraz, mind a nedves felületeken alig találtak legyőzőre kezelhetőség és féktávolság tekintetében, mindössze a száraz fékteljesítménye volt második. Gyors és hajszálpontos kormányozhatóságot biztosít kiváló stabilitási tényezőkkel.
Az aquaplaning ellenállását azonban csak ötödikre értékelték.
 
A második helyezett Ajánlott értékelésű sport abroncs
 
Az ezüst érmes a Michelin Pilot Sport 4 S nyári gumi lett, - volt már rá példa egyébként, hogy más méretben a Sport Contact 6 előtt végzett más nyári gumi teszten, ez is azt mutatja, hogy a különböző gumi méretek a különböző autókon eltérő teljesítményeket hoznak ki.
A száraz fékteszt első helyezettje, de a nedves felületen sem volt rossz. A száraz és a nedves kezelhetőség tekintetében volt némi elmaradása az tesztgyőztes Sport Contact 6-tól. Az aquaplaning, a zajszint és az üzemanyag takarékosság vonatkozásában a teszt átlagát hozta.
 
Már csak Feltételesen Ajánlott minősítésű volt a további hat nyári gumi
 
3. helyezett:
Goodyear Eagle F1 Asymmetric 2 nyári gumi. Kiemelkedő szintű nedves és száraz kezelhetőség jellemzi, fékteljesítménye átlag körüli. Kissé zajos futófelület.
4. helyezett:
Hankook Ventus S1 evo 3 nyári gumi. Fékteljesítménye szárazon és nedves felülten is kicsit átlag feletti, viszont mind a nedves, mind a száraz kezelhetősége lényegében sereghajtó. Üzemanyag takarékossága kiemelkedő.
5. helyezett:
Bridgestone Potenza S001 nyári gumi. A teszt mezőnyéhez képest átlagos kezelhetőséget nyújt, nedves fékteljesítménye meglehetősen gyenge. Zajos és nem energiatakarékos.
6. helyezett:
Vredestein Ultrac Vorti R nyári gumi. A száraz fékteljesítménye jó, a nedves már kevésbé. A száraz kezelhetősége viszont remek. Csendes, gyenge aquaplaning teljesítmény
7. helyezett:
Falken Azenis FK510 nyári gumi. Valamelyest jó a nedves kezelhetőség és a fékteszt is, a száraz fékteljesítmény meglehetősen gyenge. Eléggé energiatakarékos abroncs.
8. helyezett:
Toyo Proxes Sport nyári gumi. Száraz féktáv és kezelhetőség tekintetében utolsó lett. Nedves féktáv elég hosszú, nedves kezelhetőségátlagos. Zajszint és aquaplaning dicséretes.
Mai napi akciós gumink!
BF GOODRICH - ACTIVAN WINTER GO - téligumi
téligumi
205/75 R16
Súly index: 110
Sebesség index: R
Erősített: C
Defekttűrő: nem
Ár:
58.240 Ft
Kedvezményes ár:
39.960 Ft (31 %)

Fizessen bankkártyával!

Hasznos információk képe
Kátyúgarancia képe
Autógumi kereső autótípus szerint
A autogumiakcio.hu oldalon kedvére válogathat az akciós téligumik és nyárigumik között. Válasszon az alább található gyártók téli-, és nyárigumi kínálatából!

Top 5 téligumi gyártó

Top 5 nyárigumi gyártó

Autógumi gyártók

Kövessen minket!
2013. autogumiakcio.hu - Minden jog fenntartva