Süti beállítások

Nyári és négyévszakos abroncsok – Goodyear-újdonságok

2024/01/30
Nyári gumi tesztek


A Goodyear, igazodva az iparági trendekhez, folyamatosan fejleszt és kutat, tesztel és érkezik újabb és újabb abroncsokkal az egyre bővülő piacra. A Goodyear elkötelezett a fejlesztések iránt, több mint száz éves fennállása alatt rengeteg innovációt honosított meg az abroncsok piacán.

A 2022-es évben is vannak olyan tendenciák, melyekre érdemes odafigyelnie a gumióriásnak, hogy elsőként tudjon reagálni, alkalmazkodni. Ilyen például az a tendencia,  hogy egyre korosabb autók vannak az úton, egyre több az idős autó. Az elektromos autók egyre nagyobb számban jelennek meg, az ilyen típusú járművek számára pedig új gumik is kellenek, csendesebbek, nagyobb terhelhetőségűek, például a vegyes hajtású, hibrid autók esetében. A járművek súlya egyébként is évről évre nő, az elmúlt évtizedben mintegy tíz százalékkal lettek nehezebbek az új autók. Ez azt jelenti, hogy az abroncsoknak is alkalmazkodni kell ehhez.

A 2022-es új Eagle F1 Asymmetric 6, még jobb teljesítménnyel

Tizenötszörös díjnyertes elődje, az Asymmetric 5 nyomdokain haladva fejlesztették ki ezt az abroncsot, ami egy prémium minőségű nyári gumi. Rövid féktávval a száraz és nedves úton egyaránt, stabil irányíthatósággal és alacsony gördülési ellenállással. Az elektromos autók számára is ajánlott nyári gumi, 17-22 hüvelyk közötti méretekben kapható. És hogy mit tud ez az abroncs? Az érintkezési felülete a vezetői stílusnak megfelelően változik, így garantálva kiváló tapadást a száraz úton. Az abroncs az új keveréknek köszönhetően jobban tapad az útfelülethez, nagyobb felületen, és több mikrokontaktussal, ami szintén hozzájárul a magas fokú biztonsághoz. Emellett alacsony gördülési ellenállással és alacsony zajszinttel rendelkezik.

Ultranagy teljesítményben

Az ultraultra nagy és ultranagy teljesítményű Goodyear gumik következő csoportja a SuperSport család, mint az Eagle F1 SuperSport, az Eagle F1 SuperSport R é saz Eagle F1 Supersport RS. Az első, az Eagle F1 Supersport egy közútra tervezett nyári gumi, ami a Dual Plus technológia révén kétféle keverék kombinációjából áll, ami hozzájárul a még jobb tapadáshoz nedves és száraz úton, a Powerline Cover technológia révén minimális futófelület deformációja, ami hozzájárul a nagy sebességű stabilitáshoz, a PowerShoulder gondoskodik a nagy érintkezési felületről a kanyarokban is, a HighForce konstrukció révén pedig merev oldalfal-kialakítással rendelkezik. Versenypályára és közútra is egyaránt kiváló az Eagle F1 SuperSport R abroncs, míg az RS-t kifejezetten a versenypályákra tervezték.

Városi terepjárók, személyautók

Két évvel ezelőtti megjelenése óta töretlen az EfficientGrip Performance 2 nyári gumi, ami a Mileage Plus technológiának köszönhetően rugalmas futófelülettel rendelkezik,k ami jobban ellenáll az útviszonyok kihívásainak. A kevésbé merev keverék és a több kapaszkodóél hozzájárul a víz gyors és hatékony kivezetéséhez, ez a Wet Braking technológia, a Dry Stability Plus révén pedig nagyobb bordák kaptak helyet a futófelület középső részén, melyen hozzájárulnak a kanyarstabilitáshoz. 2022-ben négy új méretben is megjelent, és egy versenytársainál 20 százalékkal nagyobb futásteljesítményű abroncs.

Ez az abroncs városi terepjárók számára is elérhető az SUV-kivitelben, ami szintén rendelkezik a fenti technológiákkal. Kiválóan teljesít nedves és száraz úton, a futófelület középső részén lévő nagyobb bordák gondoskodnak a rövid fékútról, a rugalmas futófelület és a több barázda pedig a vízkiszorításról. A magas futásteljesítmény is hozzájárul ahhoz, hogy érdemes ezt az abroncsot választani.

38-százalékkal tartósabb elődjénél a kishaszongépjárművek számára kifejlesztett Goodyear EfficientGrip Cargo 2 nyári gumi, ami magas hőmérsékleten is megállja a helyét, és kevésbé károsodik a durva útfelületen. A nedves úton való tapadáshoz tapadásgátló gyanta is hozzájárul, nagyobb fékezési hatékonyságot, így rövidebb fékutat eredményezve.

Négyévszakos abroncsok felszálló ágban

Egyre többen vásárolnak négyévszakos abroncsot, ez is egy trend az elmúlt években, ami idén is folytatódik. Az abroncsgyártók számára is fontos, hogy megfeleljenek a kihívásoknak, hogy egyesíteni tudják a nyári és téli gumik előnyeit, mindezt egyetlen abroncsban. A négyévszakos Goodyear abroncsok a Vector 4Seasons Gen-3, a Gen-3SUV és a Cargo. Ezek mind jól teljesítenek a téli és a nyári útviszonyok között egyaránt. Kiválóan tapadnak a száraz és a nedves úton és ellenállnak az aquaplaningnek. A 2022-es évben új méretekkel is bővült a kínálatuk.

Gumigyártók a Goodyear égisze alatt

A Goodyear égisze alatt készülnek a kiváló minőséget képviselői Dunlop abroncsok is, melyek több esetben elsőszerelésű abroncsok a prémium gyártóknál. Megbízható teljesítmény nyújtanak a Fulda abroncsok is, mint ahogy az alacsonyabb árfekvésű Debica és Sava abroncsok is jelen vannak a Goodyear-csoport kínálatában 2022-ben is. Így 2022-ben is mindenki megtalálhatja az autójának és a pénztárcájának való abroncsot, vadiúj és pár éves modelleket is.