Süti beállítások

Nexen Winguard SnowG WH2 téligumi 165/70R14

2024/01/30
Gumiabroncs hírek
A Nexen Winguard SnowG WH2 téligumi 165/70R14 személyautók szám&aacut...
A Nexen Winguard SnowG WH2 téligumi 165/70R14 személyautók számára került kifejlesztésre. Dél-Korea harmadik legnagyobb abroncs gyártó cége a Nexen.

Kedvező árfekvésű abroncs a Nexen Winguard SnowG WH2 téligumi 165/70R14

A Winguard SnowG WH2 sebesség indexe 190 km/óra, súly indexe 462 kg. A Budget árfekvésű abroncs Koreában készül. Gördülési ellenállása E, tapadása nedves útesten C, Zajkibocsájtása 69 dB.
 

A Nexen gyár

A gyárat 1942-ben alapították meg Koreában. Rendkívül kedvező átfekvésű és kiváló minőségű abroncsok gyártásása szakosodott a gyár. Koreában a Hyundai, Kia és Ssangyong elsőszerelésű abroncsai, de Európában is számtalan gyár elsőszerelésű abroncsaként tartják nyilván. Ilyen a VW, Skoda, Seat, Fiat, Renault. Ezek a gyárak mind Nexen gumikkal bocsájtják első útjukra autóikat, köztük a Winguard SnowG WH2 téligumi 165/70R14 abroncs szettel. Az ADAC teszteken már többször ajánlott minősítést adtak a Nexen abroncsokra, ezzel is elismerve a budget kategóriás márka kiváló tulajdonságait. Abroncsaikat azonos mintázat nevek szerint forgalmazzák a Roadstone és a Minerva abroncsokkal.

Az üzemben folyamatos az innováció, így több mint 70 éves munka eredménye a világszínvonalú gumik gyártása. A Japán Ohtsu Tire technológiai transzferrel segítette az üzemet 1985-ben. A Nexen a silica technológia terén benyújtott szabadalmával 2005-ben díjat is nyert. A Nexen Winguard SnowG WH2 téligumi 165/70R14 is ennek a technológiai újításnak köszönheti különleges tulajdonságait.

A Budget kategória

téligumi 165/70R14 Ez az árkategória leginkább a nagyobb gyártóknál található meg, mint a Goodyear/ Sava és Debica vagy a Michelin/ Kormoran és Continental/ Barum. Nagyon sok esetben előfordul, hogy az abroncshoz tartozó prémium kategóriás, de már kifutó abroncs mintázatát veszi át a Budget kategóriás abroncs. Példának hozzuk fel a Debica Frigo 2-t, hiszen ez régebben a Goodyear UG5 mintázata volt. Általában a gyárak nem szerelik fel első guminak a Budget kategóriás abroncsokat.

Ezeket az abroncsokat ritkán tesztelik, mert nem igazán tudnak versenyre kelni a prémium kategóriás gumikkal. Persze pár kivétel azért még így is akad. Például 2007-es téli ADAC teszten a Sava Eskimo S3 egy nagyon előkelő helyet szerzett meg. Sok országban azonban még a besorolás is eltér, hiszen ezt az abroncsot máshol középkategóriába is sorolják.

Ezek a gumik általában olcsóbbak, mint prémium társaik, de kategórián belül is jelentős különbségek adódhatnak. Ezekre az abroncsokra azonban szükség van, hiszen a mai gazdasági helyzetben sokan csak ezt az árfekvést engedhetik meg maguknak. Különféle statisztikák is készültek az elmúlt időszakban, amelyek mind azt mutatják, hogy a Budget kategóriás abroncsok eladásai folyamatosan emelkednek. A kompromisszumok felvállalása mellett nyugodtan dönthetünk emellett a minőség mellett.

Nexen Winguard SnowG WH2 téligumi 165/70R14 abroncs megvásárlása előtt érdemes alaposan tájékozódni, hogy milyen gépjárművekre fejlesztették ki. A legtöbb kereskedésben egy táblázatból is kiolvasható, hogy mely autó márkákhoz ajánlják a termékfejlesztők. Ez nem véletlenül került meghatározásra, ezért érdemes a lista szerint kiválasztani a téligumit. Ha megfelelő a Nexen Winguard SnowG WH2 téligumi 165/70R14, akkor ne habozzunk még most az akciós időszakban megvásárolni.