Süti beállítások

Nem szeretnél csalódni az új 205 50 r17 nyári gumidban? Ezeket a modelleket próbáld ki!

2024/01/30
Nyári gumi tesztek
Ez jó 205 50 r17 nyári gumi remek tapadási és ...

Ez jó 205 50 r17 nyári gumi remek tapadási és fékezési tulajdonságokkal kell rendelkezzen, nem árt azonban az sem, ha alacsony a zajszintje, és az üzemanyagfogyasztása is. Ilyen, és ehhez hasonló kritériumokat kell figyelembe vennünk akkor, ha a számunkra legideálisabb nyári gumit szeretnénk megtalálni. Nem mindegy az sem, hogy milyen körülmények között, mennyit fogjuk használni az abroncsokat, illetve hogy milyen az autónk típusa.


Természetesen az egyik legfontosabb dolog az, hogy pontosan akkora abroncsmérettel rendelkező gumit vásároljunk meg, amely az autónk kézikönyvében is fel van tüntetve, de a pontos méret mellett számos dolgon múlhat még az, hogy az adott abronccsal használat során mennyire leszünk majd megelégedve. Érdemes abroncsvásárlás előtt felhasználói véleményeket, illetve akár abroncs teszt eredményeket is olvasni, hiszen így nagyjából ki tudjuk deríteni azt, hogy az adott gumi milyen teljesítményt fog nekünk nyújtani nedves, és száraz útviszonyok között. A kínálat azonban hatalmas, ugyanis ekkora méretű nyári gumiabroncsokat rengeteg gyártó a piacra dob.

 

Mit tud a Royal Black Royal Performance 205 50 r17 nyári gumiabroncsa?

 

A nyári gumikra abban az esetben lesz szükségünk, amikor a hőmérséklet elkezd felmelegedni, ugyanis ilyen időjárási viszonyok között, se nem gazdaságos, se nem biztonságos megoldás téli gumiabroncsokkal útnak indulni. Ha az eddig használt szezonális abroncsunk elkopott, és elhasználódott, akkor haladéktalanul meg kell ejtenünk az abroncsvásárlást, hogy a lehető legnagyobb biztonságban üljünk nyáron is a volán mögé.
Az egyik legnépszerűbb abroncsmodell a Royal Black Royal Performance, mely a merev futófelületi mintázatának köszönhetően hatékonyan el tudja oszlatni a nyomást a gumi felületén, ennek köszönhetően az abroncsnak kiváló lesz a tapadása nedves és száraz útviszonyok között egyaránt.

Az abroncs belső felületén megtalálható ívelt minta emellett hatékonyan el tudja vezetni a gumi futófelületén lévő vizet, így lesz biztonságosabb, stabilabb a közlekedés ezzel a 205 50 r17 nyári gumiabronccsal, anélkül, hogy az igen veszélyes aquaplaning jelenségtől kéne tartanunk. A gyártó a gumiabroncs kifejlesztése során egyaránt figyelt a biztonságra és a kényelemre is, ennek köszönhetően ez a gumiabroncs rendkívül alacsony zajszinttel látta meg a napvilágot.

 

Mi határozza meg hazánkban a szezonális abroncsok használatát? Mikor van szükségünk a 205 50 r17 nyári gumiabroncsunkra?


Valószínűleg minden autóvezető tisztában van azzal, hogy hazánkban nincs törvényes jogszabály arra vonatkozólag, hogy milyen típusú abroncs mikor kerüljön fel az autónk kerekeire. Míg, ha külföldre utazunk megbüntethet a rendőr, ha nem téli, vagy adott esetben nyári gumi van a kocsinkra szerelve, hazánkban nincs ilyen, valószínűleg emiatt sem veszik eléggé komolyan az autóvezetők a szezonális abroncs csere fontosságát.

Szakemberek egyöntetűen úgy gondolják, hogy ha a nappal mért átlaghőmérséklet már meghaladja a +7Celsiusfokot, szükségünk lesz a megfelelő minőségű, méretű, és állapotú nyári gumiabroncsra. Mivel a gumiabroncs az egyetlen pontja az autónak, amely közvetlenül érintkezünk az úttesttel, nem szabad félvállról vennünk azt, hogy milyen szezonális abroncsokat vásárolunk az autónkra.
Ha a biztosra szeretnénk menni, akkor lehetőségünk van akár a csúcsminőségű prémium kategóriás abroncsok közül választani, de rengeteg középkategóriás termék közül is válogatni tudunk, melyek kiváló ár-érték aránnyal látták meg a napvilágot.

 

Prémium kategóriás 205 50 r17 nyári gumiabroncsot keresel? Ezeket próbáld ki!

 

A prémium kategóriás márkák közül már jól ismerhetjük a Pirelli-t, a Michelin-t is, de ezek mellett még számos kiemelkedően jó minőséggel rendelkező abroncsgyártó létezik a piacon.
Például a Vredestein Ultrac abroncsmodell is remek választás lehet számunkra abban az esetben ha a tökéletes 205 50 r17 nyári gumit keressük. A prémium kategóriás abroncs kivételesen jó menettulajdonságokkal rendelkezve a lehető legnagyobb biztonságot tudja nyújtani az autóvezetők számára az utakon. Ez az abroncs megállja a helyét, legyen szó nedves vagy száraz útviszonyokról, éppen ennek köszönhetően a nedves úton való tapadás az EU matrica jelölésen „A” értékelést kapott. Ez a prémium nyári gumi az elődjéhez viszonyítva 10%-kal jobb fékezési tulajdonságokat, és 5%-kal nagyobb vezetési kényelmet tud produkálni a nyári hónapokban.

Ha a prémium kategóriás termékben gondolkozunk, akkor tartsuk szem előtt azt, hogy ezek az abroncsok a kiemelkedően jó minőségüknek köszönhetően masszívak, strapabírók, és hosszú élettartammal rendelkeznek. A prémium gumik ugyanis lassabban kopnak, mint olcsóbb társaik.
A Goodyear Efficientgrip emellett alacsony gördülési ellenállással is rendelkezik, így ezzel a gumiabronccsal nem csak biztonságos, hanem komfortos is a közlekedés. A kiváló vizes tulajdonságainak köszönhetően ez a 205 50 r17 nyári gumiabroncs megállja a helyét még a csapadékos nyári időjárásban is.