HÍVJ MINKET
MÉRET SZERINT
KERESÉS

Mit várhatunk a Laufenn téli gumiktól?

Mit várhatunk a Laufenn téli gumiktól?
2022. október 04.


 

A Laufenn téli gumik a Hankook Tire által piacra dobott kedvező árú abroncsok, melyek az alacsony árak ellenére is képesen minőséget képviselni. A márka felhozatalában elsősorban korábbi Hankook mintázatokat találunk, melyeket a Hankook márka már nem hoz forgalomba, viszont a Laufenn márka neve alatt az átlagos piaci árnál jóval olcsóbban juthatunk hozzá. A kínálatban személygépkocsi, SUV és kisteherautó abroncs is megtalálhatóak, de Skandinávia és Oroszország számára szögelhető gumiabroncsokat is készítenek.

 

A Laufenn gumiabroncsokat a Hankook elsősorban az európai piacra fejlesztették ki, és jelenleg a Hankook Tire világszínvonalú magyarországi gyárában készítik őket. A Laufenn márka 2016 tavaszán debütált az európai piacon, és azóta egy kedvelt kedvező árú márka lett. A kínálat természetesen közel sem olyan széles, mint amit a Hankook márka képvisel, de a széles méretválasztéknak köszönhetően mindenki találhat megfelelő kedvező árú abroncsot az autójára, amennyiben ebben a szegmensben keres új abroncsot.

 
Kedvező ár, de Hankook minőség?

 

A Laufenn alacsony kategóriás abroncsmárka, ám ez nem jelenti azt, hogy ne várhatnánk el tőle minőséget. A minőségre pedig alapvetően garancia az anyacég, vagyis a Hankook Tire. A Hankook több évtizedes tapasztalattal rendelkezik az abroncsgyártásban, nem véletlenül tartozik a világ élvonalába, a saját márkája pedig a legkeresettebb abroncsok közé. A Laufenn abroncsok nagyrészt régi Hankook abroncsmintázatok, már kifutott Hankook szériák, melyeket a Laufenn márka égisze alatt kedvezőbb áron lehet beszerezni.

 

A Laufenn abroncsokat elsősorban azoknak a sofőröknek ajánlják, akik idősebb autóval rendelkeznek, melyet heti rendszerességgel használnak főleg városi közlekedésre, illetve időnként autópályán is. Bár a Laufenn abroncsok is megállják a helyüket havas és nedves körülmények között is, de kimagasló teljesítményt száraz útfelületeken várhatunk tőlük. Mivel alacsony kategóriás abroncsról van szó, így az árak nagyon kedvezőek, és a kedvező árú abroncsok között nagyon jó ár-érték arányt is képviselnek.

 

Milyen abroncsokat találunk a Laufenn téli gumikínálatában?

 

A Laufenn téli kínálata persze koránt sem olyan széles, mint a Hankook Tire saját márkájának kínálata, de aki kedvező áron szeretne Hankook minőségű abroncshoz jutni, fog találni megfelelő méretű és típusú abroncsot az autójára.

 

A Hankook téli kínálatának kedvelt darabja már évek óta a Laufenn I FIT+ LW31, melynek mintázata a 2017-es Reddot Award győztes volt. Kényelmes és biztonságos vezetési élményt tesz lehetővé havas és nedves úton, köszönhetően a speciális abroncskeveréknek és az egyedi mintázati kialakításnak. Szintén személyautókra tervezték a Laufenn I FIT+ LW31+ abroncsot, mely a Laufenn I FIT+ LW31 továbbfejlesztett változata. Mindkét abroncs széles méretválasztékban érhető el, hogy a lehető legtöbb autós számára elérhető legyen, méghozzá kedvező árakon.

 

A Laufenn téli gumi kínálatában természetesen kisteher abroncsot is találunk a Laufenn I FIT VAN LY31 személyében, mely garantáltan hosszú élettartamot biztosít, és természetesen biztonságos vezetési élményt havas és nedves körülmények között egyaránt.

 

A terepjáró és SUV tulajdonosok számára is kínál téli abroncsokat a Laufenn, mégpedig a Laufenn I FIT LW31+ SUV képében. Ez az abroncs a Laufenn I FIT LW31+ terepjárókra tervezett változata, mely megtartotta a személyautó abroncsra jellemző kedvező tulajdonságokat, de kiegészült a terepjáró abroncsok felé támasztott igényekkel is. A Laufenn I FIT LW31+ SUV elsősorban közúti SUV abroncs.

 

A Laufenn téli gumik teszteredményeiről

 

A nemzetközi abroncsteszteken természetesen a Laufenn is megmutatta már magát nemcsak a nyári, de a téli abroncsai tekintetében is. Elsősorban a Laufenn I FIT+ LW31 és a Laufenn I FIT+ LW31+ került tesztelésre az elmúlt években. Az első teszteredmények 2018-ban születtek a Laufenn I FIT LW31+ kapcsán az ADAC teszten a 205/55 R16 méretkategóriában, ahol az abroncs a 16. helyen végzett.

 

A 2019-es évben hasonló eredmények születtek a Laufenn I FIT LW31 tekintetében, az Autobild Téli gumiabroncs teszten a 225/45 R17 méretkategóriában vizsgálták. A 2020-as év már sikeresebbnek bizonyult a Laufenn számára. A Laufenn I FIT LW31 újfent az Autobild teszten mutatkozhatott meg, ahol megfelelőnek minősítették a 245/45 R18 méretkategóriában, és a 18. helyen jutott a második fordulóba, ahol összesítésben a 16. helyet szerezhette meg, ami igazán  jó teljesítmény egy kedvező árú abroncstól.

 

A 2021-es év is hasonlóan sikeresnek számított a Laufenn téli gumik számára mindkét személyautó abroncs tekintetében. Az ADAC teszten a 195/65 R15 méretkategóriában vizsgálták a Laufenn I FIT+ LW31 abroncsot, ahol ajánlott minősítést szerzett annak köszönhetően, hogy a legjobb jeges és havas eredményt érte el, ami egy nem várt teljesítmény egy kedvező árú abroncstól. Az abroncsot természetesen ugyanebben az évben az Autobild is tesztelte a 245/45 R18 méretkategóriában, ahol úgyszintén egy ajánlott minősítést kapott. Jól látszik tehát, hogy a Laufenn téli gumikat valóban érdemes számításba venni.

   

További hírek

Köszönjük, hogy feliratkozott hírlevelünkre!
NE MARADJ LE SEMMIRŐL!
Iratkozz fel hírlevelünkre és értesülj elsőként újdonságainkról: abroncs tesztek, gyártói ajánlások, aktuális kedvezmények.