Kérdése van? Hívjon minket! 30 / 6065-170
A kosár tartalma 0 termék
Szélesség
Magasság
Átmérő
Terhelés
Sebesség
Évszak:
Típus:
Márka:
0 db találat

Mit tegyünk, ha defektet kaptunk?

Defektet kapni mindig és mindenhol kellemetlen, de különösképpen akkor az, ha épp a nyaraláskor, otthonunktól távol ér minket a baj. Ezért is kiemelkedően fontos, hogy indulás előtt átnézzük, akár egy gumisnál átnézessük abroncsainkat!
Mit tegyünk, ha defektet kaptunk?  
Sajnos előfordulhat egy olyan apró sérülés, befúródott csavar, amivel a városban, rövidebb távokon, és kisebb sebességnél még elvolt az autó, de hosszabb úton, nagyobb tempónál, hőségben már igen csak nagy bajt tud okozni!
 
Ha mégis előfordul útközben, hogy defektet kapunk, akkor az első dolgunk a felismerés után a megállás! A felnin nem érdemes továbbmenni, és az abroncs is sérülhet. Fontos! hogy lakott területen kívül, sötétedés után, illetve korlátozott fényviszonyok esetén csakis láthatósági mellényben szabad kiszállni az autóból. Természetesen nappal is ajánlott felvenni.
 
Ne felejtsük el az alapvető lépéseket, mielőtt nekiállunk a pótkerékre kicserélni sérült abroncsunkat! Kapcsoljuk be az elakadásjelzőt, és helyezzük ki az elakadásjelző háromszöget az adott úton megengedett tempóhoz mérten féktávon kívül. Ha autópályán történt a defekt, akkor nem árt felhívni a 112-es számot és bejelenteni, hogy defektet kaptunk.
 
Az utasok is szálljanak ki az autóból - lehetőleg szintén láthatósági mellényben, és ha tudnak, menjenek távol az úttesttől. Ha ez megvan, elkezdhetjük felmérni a kárt. Könnyebb helyzetben vagyunk, ha autónkban van legalább szükségpótkerék. Utóbbi nem az igazi persze, de legalább biztosan megadja a továbbhaladás lehetőségét. Amennyiben nem rendelkezünk pótkerékkel, akkor sajnos marad az autómentő vagy defekt javításra specializálódott vállalkozó mentheti meg csakis a helyzetet.
 
Nagyon fontos, hogy megfelelő minőségű abronccsal szereljük fel autónkat, és a pótkerék minősége sem bír kisebb jelentőséggel!
Mai napi akciós gumink!
YOKOHAMA - BluEarth AE51 - nyárigumi
nyárigumi
215/55 R17
Súly index: 94
Sebesség index: V
Erősített: nem
Defekttűrő: nem
Ár:
85.085 Ft
Kedvezményes ár:
46.965 Ft (45 %)

Fizessen bankkártyával!

Hasznos információk képe
Kátyúgarancia képe
Autógumi kereső autótípus szerint
A autogumiakcio.hu oldalon kedvére válogathat az akciós téligumik és nyárigumik között. Válasszon az alább található gyártók téli-, és nyárigumi kínálatából!

Top 5 téligumi gyártó

Top 5 nyárigumi gyártó

Autógumi gyártók

Kövessen minket!
2013. autogumiakcio.hu - Minden jog fenntartva