Süti beállítások

Miért érdemes az Apollo téli gumikat választani?

2024/01/30
Gumiabroncs hírek


 

Az Apollo téli gumik már régóta keresett termékek Magyarországon, de a világ számos országában is. Az Apollo márka már több mint ötven éve képviselteti magát a középkategóriás márkák piacán, és az elmúlt évek eredményei meggyőzhetnek minket, hogy bizony helyük van a legnagyobbak között. Az Apollo jó ár-érték arányt képvisel, kedvező árai mellett a teljesítményére sem lehet panasz, melyet számos vásárlói vélemény és nemzetközi teszteredmény is bizonyít. Az Apollo téli kínálatában mindenki megtalálhatja az autójára legjobban passzoló abroncsot. De mit is érdemes tudnunk az Apollo márkáról, és az Apollo téli abroncsairól?

 
Amit az Apollo gyártójáról tudni érdemes

 

Az Apollo abroncsok gyártója az Apollo Vredestein B.V, mely 1972-ben alakult, akkor még Apollo Tyres néven, és csak egyetlen abroncsmárkát gyártott, az Apollot. Mára több márkát szerzett meg vagy hozott létre, mint a Vredestein, a Kaizen, a Maloya vagy a Regal. Természetesen a gyártó egyik húzó márkája maga az Apollo, mely bár középkategóriás márka, mégis minőségben sokszor eléri a prémium színvonalat is. Az Apollo Vredestein B.V az elmúlt több mint 50 évben vezető abroncsgyártóvá nőtte ki magát, az Apollo márka pedig vezető márkának számít a középkategóriás abroncsok között.

 

Az Apollo Vredestein B.V. amellett, hogy célkitűzésének tekinti, hogy magas minőségű abroncsokat gyártson elérhető áron, még a fenntarthatóságra is nagy hangsúlyt fektet, melyet nemcsak a gyáraiban alkalmaz, de az abroncsok kialakításában is észrevehető.

 

Milyen abroncsokat találunk az Apollo kínálatában?

 

Az Apollo kínálata meglehetősen széles, legyen szó abroncsokról és méretválasztékról. Az Apollo Vredestein B.V. mindenfajta személygépjárműre, kisteherautóra, teherautóra, autóbuszra, mezőgazdasági és ipari gépre kínál abroncsokat, de kerékpárokra és off-road járművekre is gyártanak gumikat. Az Apollo középkategóriás gumiabroncsokat elsősorban azoknak az autósoknak javasolják, akik a napi rendszeres közlekedéshez keresnek gumiabroncsot, városban és közúton egyaránt közlekednek, minőséget várnak, de nem szeretnének prémium árat fizetni az abroncsukért. Azok, akik hajlandóak minimális, számukra alig érezhető kompromisszumokra, az Apollo téli gumik jó választást jelenthetnek.

 

Melyek a legkeresettebb Apolló téli gumik?

 

Az Apollo kínálatában személyautókra és SUV járművekre egyaránt találunk téli gumikat. A legnépszerűbb személygépkocsi abroncsok az Apolló téli kínálatából az Apollo Aspire XP Winter, az Apollo Alnac 4G Winter és az Apollo Apterra Winter.

 

Az Apollo Aspire XP Winter egy általános használatra szánt téli abroncs, mely futófelületi kialakításának és speciális keverékének köszönhetően minden téli körülmény között megállja a helyét, biztonságos vezetési élményt és hosszú élettartamot garantál. A minőségéről a nemzetközi abroncstesztek eredményei is meggyőzhetnek minket.

 

A másik népszerű darab az Apollo kínálatából az Apollo Alnac 4G Winter, melyet kifejezetten kis- és középkategóriás autók számára terveztek. Az Apollo Alnac 4G Winter egy könnyen kezelhető, megbízható téli abroncs, mely a kontinentális téli körülmény között nagyon jól teljesít, így a hazai téli viszonyokhoz ideális választás. Az abroncs átlag feletti tapadása mellet, még alacsony zajkibocsájtással is rendelkezik, így nemcsak maximális biztonságot, de kiemelten magas kényelmet is garantál.

 

Az Apollo terepjáró abroncsai közül az Apollo Apterra Winter az egyik legkeresettebb abroncs, mely ideális választás 4x4/SUV gépjárművek számára a téli közlekedésre. Mély hóban és nedves útfelületeken is maximális teljesítményt várhatunk tőle.

 

Hogyan teljesítenek az Apolló téli gumik a nemzetközi abroncsteszteken?

 

Az Apollo téli gumik tekintetében 2015-ben született először nemzetközi abroncsteszt eredmény. Akkor az Apollo Alnac Winter és az Apollo Alnac 4G Winter mutatkozhatott be, és mindkét abroncs remek eredményt ért el a saját méretkategóriájában az Autobild tesztjén. Az első ADAC teszten 2017-ben vett részt az Apollo Apterra Winter, és a 215/65 R16 méretkategóriában ajánlott minősítést is szerzett. A következő években is rendszeres szereplője lett a nemzetközi abroncsteszteknek az Apollo valamelyik téli abroncsa.

 

2019-ben az Apollo Aspire XP Winter ért el kimagasló eredményt, méghozzá az Autobild tesztjén a 225/45 R17 méretkategóriában. A 4. helyen jutott tovább az első fordulóból, mellyel egy példás minősítés is együtt járt. A második fordulóban pedig egy összesített negyedik helyet és egy ugyancsak példás minősítést szerezhetett. A 2020-as évben is az Apollo Aspire XP Winter ért el hasonlóan jó eredményeket az Autobild teszten, 2021-ben pedig már az Apollo Alnac 4G Winter is bizonyíthatott. A 2021-es Autobild teszten a 245/45 R18 méretkategóriában az Apollo Aspire XP Winter bizonyíthatott, a 195/65 R15 méretkategóriában pedig az Apollo Alnac 4G Winter, mindkét abroncs ajánlott minősítéssel és előkelő helyezéssel zárt. Jól látszik tehát, hogy bár az Apollo téli gumik középkategóriás abroncsok, mégis helyük van a legjobbak, akár a prémium abroncsok között is.