HÍVJ MINKET
MÉRET SZERINT
KERESÉS

​Miért előnyösek a Barum nyári gumik?

​Miért előnyösek a Barum nyári gumik?
2020. február 10.
A még Csehszlovákiában alapított – ma a Cseh Köztársaság területén működő - Barum gumigyártót 1967 óta ismerhetjük, kezdetekben a kerékpér, motorkerékpár abroncsaikról majd a Kelet- és Közép-Európában kiváló minőséget képviselő személyautókhoz, buszokhoz, teherautókhoz készülő nyári gumijaikról.

 
1993-ban nagy változás történt a cég történetében, mivel a gyártó beolvadt a német Continental gumiipari óriásba. Ezzel nagyon komoly fejlődési lehetőségek kerültek a Barum mérnökeinek a kezébe, amit a cseh gumigyártó alaposan ki is használt, hiszen ma már európai szinten a legjobb gazdaságos gyártók sorában van, és még az is lehet, hogy a legjobb címet is eléri ebben a kategóriában. Az eladásai folyamatosan és töretlen ütemben nőnek, és már nem egy nyári gumi teszten szerepeltek jól termékei a középkategóriás és prémium abroncsok teljesítményeinek a közelében.
 

Minőségi nyári gumik, de kedvező áron

 
A Barum gumigyártó alapfilozófiája, hogy megfizethető árú termékeket gyártson, és azokat nagyon jó minőségben. Mondhatnánk, hogy ezt bárki kijelenheti, mivel jó reklám szövegnek hangzik, viszont a Barum esetében ez már így volt a Continental-hoz való csatlakozás előtt is, a gumiipari óriáshoz való csatlakozás után pedig a minőség még tovább javult, és a nyári gumikat még mindig budget áron kínálják vásárlóiknak.
Hogy képesek arra, hogy folyamatosan javítsák a minőséget, de az árakat ne növeljék tovább? Egyrészt elkötelezettek a „minőséget kedvező áron” filozófiájukhoz, másrészt a német prémium gumigyártóba való beolvadás lehetővé tette, hogy olyan új technológiákhoz és olyan új anyagokhoz férhessenek hozzá, amihez egy gazdaságos gumigyártónak nemigen van lehetősége.
 

Tervezés, fejlesztés, technológia

 
A cseh gyártó nyári gumi tervezése lényegében nem sokban különbözik a drága prémium nyári gumik tervezésétől. A legfejlettebb számítógépes alkalmazásokkal kezdik optimalizálni mind a karkaszt, mind pedig a futófelület mintázatát.
A gumikeverék kifejlesztéséhez és technológiájához is sok segítséget kapnak a Continental-tól, azonban a legdrágább és legfinomabb szilícium-dioxid adalékokat nem építik bele a futófelületbe, mert akkor meglehetősen meg kellene emelniük a gumiabroncsaik alapárát, ami szembemenne az alapfilozófiájukkal.
A legkiválóbb tesztpályákat ugyanakkor igénybe vehetik és a legfejlettebb mérő és ellenőrző műszereket is az adatok minél pontosabb és előremutatóbb feldolgozásához.
Már az is sokat elmond a két gyártó kapcsolatáról, hogy ugyanabban látják például a futásteljesítmény és tapadási tényezők javításának egyik titkát, az útest és a futófelület találkozási területének minél harmonikusabb növelésében.
 

Vásárlói visszajelzések

 
De talán a vásárlói visszajelzések a legfontosabb indikációk arról, hogy egy termék tényleg jó e vagy sem. A különböző gumiabroncs eladási oldalakon szerte Európában a Barum nyári gumik nagyon jó értékeléseket kapnak, a gazdaságos kategóriájú abroncsok túlnyomóan nagy részénél jobbakat.

További hírek

AUTÓS HÍREK

Köszönjük, hogy feliratkozott hírlevelünkre!
NE MARADJ LE SEMMIRŐL!
Kérd hírlevelünket, hogy első vásárláskor extra kedvezményhez, exkluzív tartalmakhoz és ajánlatokhoz juss.