Süti beállítások

Melyek a 2014/2015-ös téli szezon legjobb téli gumiabroncsai?

2024/01/30
Téli gumi tesztek
A megfelelő téli gumi kiválaszt&aac...
A megfelelő téli gumi kiválasztása még akkor sem tűnik túl egyszerűnek, ha korábban már egy bevált márka mellett törtünk lándzsát, és elégedettek voltunk annak teljesítményével, hiszen a gyártók többsége évről-évre újabb és újabb szettekkel rukkol elő. 
Ezt nem csak a folyamatosan fejlődő piac, hanem az egyre növekedő biztonsági igények is sürgetik, hiszen minden egyes gyártó állandó fejlesztéseket eszközöl annak érdekében, hogy autónk mindig a legjobb teljesítményt tudja nyújtani a hideg, téli időben is. Ha mi is éppen téli gumiválasztás előtt állunk, érdemes áttekinteni a 2014/2015-ös szezon legnépszerűbb és legjobbjainak kikiáltott téli abroncsait, amelyek az európai téli körülményekhez igazítottan kerültek összeválogatásra.
 
A Bridgestone a világ egyik vezető gumigyártója, így nem véletlen, hogy a cég legújabb konstrukciója, avagy a Bridgestone Blizzak LM001-es modell a legjobbak között végzett. A téli abroncs az ADAC tesztjein minden körülmények között – havas, jeges, latyakos, száraz és csúszós útszakaszokon is – kiválóan teljesített, és gördülékenyen vette az elé állított akadályokat. A Bridgestone azonban nem a legolcsóbb gumiabroncs, de nem kell aggódni, hiszen a középkategóriában is születtek jó eredmények.

A Continental gyárából kigördült ContiWinterContact TS 850-es modellje, amelynek innovatív újdonságai és forradalmi futófelülete számtalan teszt élharcosává és győztesévé tette az abroncsot.

Amennyiben télen sem szeretnénk lemondani a sportos, gyors és tempós vezetés élményéről, abban az esetben a Dunlop által gyártott Winter Sport 4D gumiabroncs lesz a tökéletes választás, aminek minőségét már az is tökéletesen alátámasztja, hogy a Mercedes C-osztály első szerelésű abroncsáról van szó, ami az idei szezonban még a rendkívül nívós Auto Bild tesztjén is győzedelmeskedett.
 
Ha a felsőbb kategóriákban szeretnénk válogatni, mert a biztonság számunkra mindennél fontosabb, akkor a Goodyear kínálatában is érdemes körülnézni. Az abszolút új fejlesztésnek tekinthető a Goodyaer UltraGrip 9-es gumiabroncsuknak ugyanis sikerült felülmúlnia még a gumicsalád előző generációjának kimagasló teljesítményét is, ami összességében igencsak nagy feladat volt. Az abroncs különösen havas útszakaszokon nyújtott kiváló tapadása miatt több teszten is kimagaslóan teljesített.

Szintén a legnépszerűbb gumiabroncsok között tarthatjuk számon a téli szezonban a Michelin Alpin 5 téli gumit, ami nem csak képes minden felülettípuson nagyszerű teljesítményt nyújtani, hanem ezen felül élettartama is kimagasló.

Sokak szerint azonban, ha téli gumit veszünk, akkor csak és kizárólag a Nokiant válasszuk, hiszen a finnek valóban tudják, hogy milyenek az igazán rossz téli útviszonyok. A gyártó be is bizonyította a Nokian WR D3-as szettjével, hogy egy új mintázattal, néhány innovatív ötlettel, valamint elérhető árkategóriával miként lehet elnyerni a szezon legnépszerűbb és legjobb téli gumijának járó címet.