Süti beállítások

Környezetbarát a Michelin két új nyári gumija!

2024/01/30
Gumiabroncs hírek
A Michelin gumiabroncsok hosszútávú élettartamát már so...
A Michelin gumiabroncsok hosszútávú élettartamát már sok autós megtapasztalta, a gumik kialakítása és a felhasznált anyagok eredményezik, hogy a Michelin abroncsokkal hosszabb távra tudunk tervezni, valamint biztonságosan juthatunk el a kívánt célunkhoz. Az új Pilot Sport EV abroncsot pedig kifejezetten elektromos autókra tervezték, míg az E-primacy egy igazán környezetbarát nyári gumi.

Michelin Pilot Sport EV – hatékony teljesítőképesség elektromos járművekkel

 
A jó úttartás magas sebesség mellett is, illetve a kiváló tapadás a biztonságos vizes úton: új és kopott állapotban, valamint a környezettudatosság, maximális vezetési élmény mellett egyaránt igaz a Michelin Pilot Sport EV nyári gumikra.  Ráadásul – köszönhetően a 20%-os zajszint csökkentésnek – nyugodtan élvezhetjük kedvenc zenénket az autóban ülve.  
 

A Michelin Pilot Sport EV gumi fontosabb jellemzői

 
  • ElectricGrip gumikeverék: Formula E bajnokságban használt keverék használata, maximális tapadás, hatékony erőátvitel mellett.
  • GreenPower adalék: Megerősített keverék a vállzónába. A vállrész a kanyarvételi tapadást hivatott elősegíteni. Ezért sem mindegy, hogy elhanyagoljuk-e az abroncsnyomás optimális szinten tartását. Ha túl alacsony nyomás mellett autózunk, a vállrészek elkopnak, a kanyarban instabillá válhat az autó. Magasabb futásteljesítmény az elektromos autók nagyobb súlyának ellenére.
  • Optimalizált szerkezeti övek: Vékonyabb szerkezeti övek ugyanakkora teherbírással az alacsonyabb fogyasztás vagy nagyobb hatótávolság céljából
 
 
  • Acoustic technológia: Speciális zajcsökkentő anyagok alkalmazása az abroncs belsejében. Alacsonyabb zajszint a jármű utasterében. A speciális szivacsréteg az abroncs belső részében, ami elnyeli a levegő vibrációját. Ilyen például a Tesla Model Y vagy Hyundai Ioniq 5 típusai.
Mint minden Teslát, a Model Y-t is kategóriája legbiztonságosabb autójának tervezték. Alacsony súlypontja, merev vázszerkezete, gyűrődési zónái páratlan biztonságot kínálnak. A Model Y teljesen elektromos autó, így benzinkútra nem kell többet ellátogatni. Ha éjszaka csatlakoztatjuk otthon a töltőre, reggel teli akkumulátorral indulhatunk útnak. Egy kb. 540 km-es hatótávon – pl.: Budapest – Prága útvonal – töltés nélkül közlekedhetünk, ha pedig mégis tölteni kellene, akkor az úgynevezett Supercharger állomáson 15 perc alatt 270 km-es szakaszra elég „üzemanyagunk” lesz.
 
  • MaxTouch Construction™: Optimalizált felfekvési felület, jobb fékezés és kanyarodás – hosszabb élettartam.
 
 

Michelin E-primacy az „öko-tudatos” nyári gumi

 
 
A Michelin Csoport a „VISION Abroncs” vállalati irányelvben meghatározott feltételeknek megfelelően növelni szeretné a fenntartható alapanyagok egyensúlyát a gumiabroncsaiban. Az új Michelin E-primacy nyári gumit már az ECO-tudatos tartósság jegyében hozták létre.
 
 

Egyedi fejlesztési gumiabroncs

 
Nem sok gumiabroncs képes egyszerre a kiváló tapadásra és alacsony gördülési ellenállásra: kevesebb mint 1% -a rendelkezik „A” gördülési ellenállással és „A” vagy „B” nedves tapadással. Az E-primacy nyári gumin a következő egyedi fejlesztések figyelhetők meg:
 
-           Silent Rib - halk futófelület: A mintázati kialakításnak köszönhetően alacsonyabb a zajkibocsátás.
-           Egyedi futófelületkialakítás: Egyedi kopásjelző kialakítás, a „Michelin mester” segít a könnyebb tájékozódásban.
-           CoolRunning oldalfal: Az oldalfal kevesebb energiát használ el, alacsonyabb fogyasztás, nagyobb hatótáv az elektromos autók használatával.
 
A legtöbb elektromos autó – többek között az Audi E6-BEV, BMW I3, Citroen E-Mehari - esetén pedig +30kmtert tudunk vezetni egy 400 km-es táv tekintetében. A Michelin E-primacy új gumiabroncs már rendelkezik az Environmental Product Declaration (EPD) minősítéssel. Az úgynevezett Környezetvédelmi Terméknyilatkozatot (EPD) a Nemzetközi Szabványügyi Szervezet (ISO 14025) határozza meg azt a rendelkezést, amely „számszerűsíti a termék életciklusára vonatkozó környezeti információkat, hogy lehetővé tegye az azonos funkciót ellátó termékek összehasonlítását”. Mindezek mellett a nyári gumi teljes egészében az EU-ban készült: olasz (65%) spanyol (27%) és német (8%) gyártásban.