Süti beállítások

Kiváló tapadás és vonóerő átadás télen SUV autókhoz

2024/01/30
Hasznos információk
A Winterforce UV téligumi modellt a Firesto...
A Winterforce UV téligumi modellt a Firestone mérnökei úgy tervezték, hogy maximális tapadást és vonóerő átadást biztosítson a könnyű pickupok, crossoverek és SUV járművek számára. 
A téli abroncs megkapta a kiváló tudását is jelző hegyvidék/hópehely szimbólumot, mely annak is köszönhető, hogy a  Winterforce UV szegecselt dizájnt kapott, tehát a hegyvidéki kemény téli jellemzők között is kiválóan megállja a helyét.
 

A Firestone Winterforce UV technológiai jellemzői.


A speciális keverékű futófelület összetétel és a forgásirányos mintázat kiemelkedő hatékonysággal növeli a tapadást a nedves és a száraz útfelületeken. A futófelületen található átlagosnál kisebb méretű blokkok több irányú, egyenes, hullámvonalú és szaggatott lamellákkal tarkítottak, melyek kivételes szintre emelik a téli abroncs tapadását és útfogását a könnyebb havazáskor és mély hóban is, valamint a szegecsek közreműködésekor a kritikus eljegesedésekkor is.

A sűrűn lamellázott blokkokban ezüst színű nagy kopás-ellenállású szegecsel vannak elhelyezve, kifejezetten a kemény, letaposott havon, és jeges úttesten való haladás biztonságossá tételére.

Fontos itt felhívni a figyelmet az új Firestone Winterforce UV lényegében ugyanazt a mintázatot, méretet és komponenseket tartalmazza, mint a már régebben ismert példányok, ez azt jelent, hogy tengelyenként akár keverve is fel lehet szerelni az autókra gond nélkül.

A téligumi tulajdonképpeni fő teherbíró eleme a két speciális anyagú és edzettségű acélöv, melyek kiváló erősséget és átlagon felüli tartósságot kölcsönöz. Az acélövekről indították el és feszítették ki a poliészter zsinórokat, melyek megnövelt szintű rugózást és egyben szilárdságot biztosítanak a gumiabroncs oldalfalának és futófelületének. 15 és 17 colos méretben kapható ez az új, különleges képességű Winterforce.

Előnyök:
  • Kiemelkedő tapadás nedves, havas és jeges útfelületeken.
  • A száraz úton is kiváló a tapadás és a kezelhetőség.
  • Átlagon felüli futásteljesítmény.
  • Sima és kényelmes utazást biztosít.

Hátrányok:
  • Autópálya sebességgel haladva egy kissé nagy a zajszint.
 
Összegzés.

Ez a szegcselt Firestone téligumi kiváló alternatívát nyújt a sokszor kemény téli körülmények között közlekedő pickup, crossover és SUV autósok részére, kategóriájában ez a téli abroncs a nyugodtan a felső szegmensbe helyezhető tapadási minőség folytán. Kiváló vezethetőségi jellemzőkkel rendelkezik a havas és jeges, valamint a nedves útszakaszokon is. Remek a száraz tapadás is, és a fékezési, gyorsítási jellemzők is lenyűgözőek. Kifejezetten jó visszajelzések érkeznek a kormányhoz a gumiabroncs felől. A lágyabb oldalfalnak köszönhetően komfortos gumiabroncs jó rugózással, de a sportos vezetőknek ez talán túl lágy lehet. Összességében kifejezetten biztonságos és szerethető téli gumi a Wintrforce UV.
 
Forrás: tirereviewsandmore.com