Süti beállítások

Kiváló abroncsok 215/55 r17 nyári gumi méretben

2024/01/30
Gumiabroncs hírek
Széles kínálatot találhatunk a

Széles kínálatot találhatunk a 215/55 r17 nyári gumi méretben, és sokszor nem könnyű a választás. A nyári gumi fontos eleme az autó biztonságának és teljesítményének. A megfelelő minőségű nyári gumi az egész nyári szezon során biztosítja a tapadást, a biztonságos vezetést. A nyári gumik anyaga keményebb, mint a téli abroncsoké, és ez biztosítja a nagyobb stabilitást és biztonságot magasabb hőmérsékleten.

A megfelelő minőségű nyári gumi kiválasztása nemcsak a tapadás és a stabilitás biztosítása miatt fontos, hanem azért is, mert így meghosszabbíthatjuk az abroncs élettartamát. Megfelelő karbantartással és kezeléssel a nyári gumik több szezonon keresztül használhatók. A legfontosabb a vásárlásnál, hogy a pontos méretet adjuk meg.

Ezt jelenti a 215/55 r17 nyári gumi méret

Minden abroncson látunk egy ehhez hasonló számsort, és ez mutatja meg az abroncs pontos méretét. Az első szám a szélességet jelöli milliméterben megadva, a második szám egy arányszám. Ami azt mutatja meg, hogy az oldalfal magassága mekkora a szélességhez viszonyítva, ebben az esetben ez 55 százalék, tehát milliméterben megadva 118,25. Az abroncs és a kerék együttes átmérője 334,15 milliméter, míg az abroncs kerülete 2099,53 milliméter. Ez azt is jelenti, hogy kilométerenként az abroncs 476 fordulatot tesz.

Prémium abroncsok 215/55 r17 nyári gumi méretben

A francia gumióriás, a Michelin is több mintázatot kínál ebben a méretben, például a sportos Michelin Pilot Sport 5, az elektromos és hibrid autókra ajánlott Michelin E Primacy, valamint a Michelin Primacy 3 GRNX, a Michelin Primacy 4 és a Michelin Primacy 4+ is elérhető ebben a méretben. Utóbbit SUV-k, összkerékmeghajtású autók számára is ajánlják. Ez egy kifejezetten hosszú távra tervezett abroncs, ami a prémiumoktól valahol el is várható. Az abroncs futófelületi keveréke önregeneráló, két különböző keménységű gumit tartalmaz. Ez pedig gondoskodik arról, hogy az abroncs kopott állapotában is biztonságos legyen. A MaxTouch technológia révén pedig a fékezés, kanyarodás és gyorsulás közben fellépő erők egyenletesebben oszlanak el a futófelületen, így lesz ez egy igazán hosszú élettartamú abroncs.

Ha a prémium márkáknál maradunk, a Goodyear EfficientGrip Performance 2 is jó választás lehet ebben a méretben, ez egy rugalmas futófelülettel rendelkező nyári gumi, megnövekedett futásteljesítménnyel.

Itt van a Dunlop SP Sportmaxx RT2 is, amit nagy teljesítményű autókra, sportautókra fejlesztett ki a gyártója. Hibrid átlapolási eljárással alakították ki, hogy nagy sebességnél is stabil legyen és csökkenjen a deformáció. Mintázata aszimmetrikus, a megnövelt tapadási felület pedig szintén a tapadáshoz járul hozzá.

A Continental kínálatában is többféle abroncsot találunk 215/55 r17 nyári gumi méretben, egyebek mellett a Continental ContiPremiumContact 5 és a Continental PremiumContact 7 is elérhető. A Continental PremiumContact 7 nedves és száraz úton is kiválóan teljesít. Adaptív mintázati kialakítása révén kimagaslóan kényelmes és megbízható abroncs, hosszú élettartammal.

Yokohama abroncsok 215/55 r17 nyári gumi méretben

A Yokohama kínálatában is többféle mintázatot találunk ebben a méretben. Ez egy japán márka és abroncsaikat elsősorban a sportos autók számára gyártják. Prémium sportautók, luxus szedánok gördülnek ki ilyen abroncsokon a gyárakból. A Yokohama BluEarth ES32 például egy olyan abroncs, ami hosszú élettartammal bír, nedves és száraz úton is kiválóan tapad. Ezen kívül erőteljes, de komfortos a mintázata, a profilja extra erős, a kopás egyenletes és megbízható vezetési élményt kínál kiváló stabilitás mellett. De nem ez az egyetlen Yokohama abroncs, amit találunk ebben a méretben, érdemes megnézni azt is, hogy mit nyújt a Yokohama Geolandar CV G058, a Yokohama Advan Fleva V701, a Yokohama BluEarth-XT AE61 vagy épp a Yokohama BluEarth-GT AE51.

Egy pár mondat erejéig még a prémium abroncsoknál maradva, érdemes megemlíteni, hogy a Bridgestone T005 Driveguard és a Bridgestone Turanza 6 is elérhetők ebben a méretben. A Bridgestone Turanza 6 a Bridgestone egyik újdonsága, amit úgy fejlesztettek ki, hogy elektromos autók számára is kényelmes legyen. Egy energiahatékony, üzemanyag-takarékos abroncs. Alacsony gördülési ellenállása, kiváló irányíthatósága, nagyobb kopásállósága és csökkentett zajszintje mind előny. Teljesítményét mi sem bizonyítja jobban, mint hogy 2023-ban az Autobild tesztjén az ajánlott kategóriába került.

Abroncsválasztás az olcsóbb kategóriában

A prémium abroncsok mellett azonban érdemes azt is megnézni, hogy milyen abroncsokat kapunk alacsonyabb árakon. Hisz sok esetben ez jelent majd ideális választást. A lehetőségek mellett ugyanis az igényeinket is érdemes felmérni, tehát megnézni azt, hogy milyen autóra is keresünk nyári gumit. Egy régebbi, kisebb teljesítményű autó számára nem feltétlenül a prémium abroncs a jó megoldás. Különösen, ha keveset autózunk. Ilyen esetekben tökéletesen megfelelhet egy középkategóriás abroncs és ha az olcsóbb gumik között nézelődünk, akkor is találhatunk megfelelőt. A Laufenn LK01, a Point-S Summer S és a Kingstar SK10, valamint a Sebring Ultra High Performance is elérhetők a 215/55 r17 nyári gumi méretben.