Süti beállítások

Ki gyártja a Laufenn téli gumit?

2024/01/30
Gumiabroncs hírek


 

A Laufenn téli gumik a kedvező árú abroncsok között képviseltetik magukat, és meglehetősen nagy népszerűségnek örvendenek egész Európában. Ez többek között annak köszönhető, hogy a Laufenn annak ellenére képvisel jó minőséget, hogy kedvező áron érhető el. Az alacsony kategóriás abroncsokat sokan azért nem választják, mert úgy gondolják, hogy az alacsony ár alacsony minőséget is jelent, pedig ez nem minden esetben van így, amire a Laufenn is nagyon jó példa. A kedvező árú abroncsok piacára jellemző, hogy az adott márka nem önálló cég, hanem egy prémium abroncsgyártó márkája, hogy az adott cég a kedvező árú abroncsok között is képviseltethesse magát.

 

A Laufenn is hasonlóan egy prémium minőséget képviselő abroncsgyártó cég terméke, mégpedig a Hankook csoport tagja. A Hankook márka már bizonyította az elmúlt években, hogy igenis helye van a legnagyobbak között, értéket és minőséget képvisel az abroncsmárkák piacán. A Laufenn abroncsok 2016 tavaszától érhetőek el az európai piacokon, és a vállalat világszínvonalú magyarországi gyárában készülnek. De mit is érdemes tudni a Laufenn téli gumik gyártójáról, a Hankook Tire abroncsgyártó cégről?

 
Amit a Laufenn téli gumik gyártójáról, a Hankook Tire cégről tudni érdemes

 

A Hankook Tire egy koreai abroncsgyártó cég, melynek története 1941-ben indult, akkor még Chuson Tire Company néven. A Hankook már a koreai háborúk alatt is a minőségi és technológiai fejlettségükről volt híres, és miután a két Korea főbb autópályái megépültek, vezető szerepet vállaltak a koreai közlekedés fejlődésében. A Hankook nevéhez kötődik az első koreai téli, tömlő nélküli és radiál gumiabroncsok fejlesztése. A következő években megindult az export a szomszédos ázsiai országokba, 1980-ban pedig a cég megnövelte a radiál abroncsok gyártási mennyiségét, és az Egyesült Államokba és Európába is szállítani kezdte az abroncsokat.

 

A Hankook a 90-es évekre az világ egyik legnagyobb abroncsgyártó üzemévé vált, és számos technológiai kutató központot hoztak létre a tengerentúlon, hogy növelni tudják a gyártási kapacitást, és optimalizálhassák a szállítás hatékonyságát. 1992-ben az Amerikai Egyesült Államokban, 1997-ben Németországban és 1998-ban Kínában hoztak létre ilyen központot, 2001-ben Európában építettek egy elosztó központot, 2006-ban pedig Magyarországon létesítettek egy új abroncsgyártó üzemet, melyben jelenleg a Laufenn abroncsok gyártása is folyik.

 

A Hankook azóta is terjeszkedik, és a világ vezető márkáinak élvonalába tartozik, de az autó és motor versenysportban is képviselteti magát.

 

Milyen abroncs a Laufenn?

 

A Laufenn alapvetően egy kedvező árú abroncs, melyet elsősorban az európai piacokra fejlesztettek ki. A márka kínálatában elsősorban a Hankook korábbi termékeit találhatjuk meg, természetesen az átlagos piaci árnál lényegesen alacsonyabb áron. A Laufenn személygépkocsi, SUV és kisteherautó abroncs kategóriában képviselteti magát, de Skandinávia és Oroszország számára szögelhető gumiabroncsok is megtalálhatóak a kínálatában. A Hankook abroncsok minősége közismert, így a Laufenn abroncsokról is tudható, hogy jó minőséget képviselnek.

 

A Laufenn nyári és téli gumikat elsősorban azoknak a sofőröknek javasolják, akik idősebb autóval rendelkeznek, heti rendszerességgel közlekednek, leginkább városi forgalomban és időnként autópályán. Aki a heti közlekedéshez keres egy megbízható téli abroncsot, számára a Laufenn jó választás lehet. Természetesen a Laufenn kínálatában nyári és téli gumikat egyaránt találhatunk, de négyévszakos abroncsokat is gyártanak. A Laufenn abroncsok már a nemzetközi abroncsteszteken is képviseltették magukat, számos ajánlott minősítést szerezve.

 

Milyen abroncsokat találunk a Laufenn téli gumi kínálatában?

 

A Laufenn téli abroncsok között találunk személyautó, kisteher és SUV abroncsokat is. A személyautó abroncsok a Laufenn I FIT+ LW31, mely meglehetősen széles méretválasztékban érhető el, illetve a Laufenn I FIT LW31+, mely a LW31 továbbfejlesztett változata. Mindegyik abroncs vett már részt nemzetközi abroncsteszten az elmúlt években. Az I FIT+ LW31 a 2021-es Autobild teszten a 245/45 R18 méretkategóriában kapott ajánlott minősítést, míg a Laufenn I FIT LW31+ az ADAC teszten bizonyíthatott ugyanabban az évben a 195/65 R15 méretű abroncsok között, és szintén ajánlott minősítést szerezhetett.

 

A Laufenn téli abroncsai közül a Laufenn I FIT VAN LY31 készült kifejezetten a kisteherautók számára. A garantált hosszú élettartam mellett biztonságos vezetési élményt biztosít a téli útviszonyok között. Az alacsony gördülési ellenállásnak köszönhetően alacsonyabb üzemanyag-fogyasztást tesz lehetővé, így egy meglehetősen gazdaságos abroncs.

 

A Laufenn terepjárókra tervezett abroncsa a Laufenn I FIT LW31+ SUV, mely egy közúti abroncs, elsősorban városi terepjárókra és crossoverekre tervezve. A Laufenn téli gumikról egységesen elmondható, hogy bár az alacsony kategóriában képviseltetik magukat, nyújtani tudják azt a minőséget, amit egy kedvező árú Hankook abroncstól alapvetően elvárnánk.