Süti beállítások

Itt a nyári gumi útmutató, hogy biztonságos legyen a közlekedés: Ezek a legjobb 205 60 r16 nyári gumiabroncsok

2024/01/30
Gumiabroncs hírek
Több szempontot is figyelembe kell vennünk akkor, ha új

Több szempontot is figyelembe kell vennünk akkor, ha új 205 60 r16 nyári gumi vásárlása előtt állunk. Sokan úgy gondolják, elég, ha a téli gumiabroncsok vásárlásánál körültekintőek vagyunk, sőt, ami még rosszabb: a mai napig rengeteg autóvezető azt gondolja, hogy nincs szükség a nyári gumiabroncsra, de hatalmas tévhit az, hogy nyári körülmények között biztonságosan el tudunk téli gumiabroncsokkal indulni.

Hazánkban csaknem minden 10. autóvezető nem figyel eléggé oda arra, hogy az autójára milyen típusú, milyen állapotú gumiabroncs kerül fel, ezzel azonban számos balesethelyzetet idézhetnek elő. Sokan pénzspórolási célból, sokan pedig egyszerűen a hanyagságuk miatt nem cserélik le időbe a szezonális abroncsaikat, pedig ezzel veszélybe sodorhatják magukat, és embertársaikat is.
A téli és a nyári gumiabroncsok között pedig hatalmas különbségek vannak, mint anyagösszetételükben, mint mintázatukban.

 

Mikor és miért van szükségünk a nyári gumiabroncsokra?

 

A téli abroncs a hideg, téli közlekedéshez, a nyári pedig a kánikulához, és a felforrósodott aszfalthoz lett tervezve. Értelemszerűen, ha felcserélve használjuk őket, akkor nem azt a teljesítményt fogjuk kapni tőlük, mint ami elvárható.
A téli gumi nyáron nagyon hamar kopik, és deformálódik el, ugyanis nem úgy lett gyártva, hogy az a nyári forróságnak tudjon ellenállni. Éppen ezért, ha a hőmérséklet tavasszal elkezd melegebbre váltani, mindenképpen meg kell ejtenünk a szezonális abroncs cserét.

A nyári abroncsok akkor kell, hogy felkerüljenek az autónk kerekeire, amikor a nappali átlaghőmérséklet már tartósan meghaladja a 7 Celsiusfokot. Ha pedig a korábban használt 205 60 r16 nyári gumijaink túlságosan elkoptak, és elhasználódnak, mindenképpen új garnitúrát kell vásárolnunk. A 205 60 r16 nyári gumiabroncsokat a gyártó kifejezetten a személygépjárművek számára fejlesztette ki. Szerencsére, ha ekkora mérettel rendelkező nyári abroncsra van szükségünk, akkor viszonylag széles kínálattal találhatjuk magunkat szembe, hiszen számos márka gyárt ekkora abroncsot.
Így pedig kedvünkre válogathatunk az olcsó, a középkategóriás, vagy akár a csúcsminőségű, prémium abroncsmárkák termékei közül.

 

Milyen kategóriájú 205 60 r16 nyári gumit válasszak?

 

A szakemberek általában óva intenek bennünket attól, hogy túlságosan olcsó abroncsot vásároljunk, hiszen azoknak egy része nagyon gyenge, silány minőséggel rendelkezik. Az alacsony áron található abroncsoktól azonban nem kell feltétlenül tartanunk, csupán arra kell figyelnünk, hogy ne egy noname márka termékét válasszuk. A Sailun Atrezzo Elite remek választás lehet számunkra akkor, ha nem tudunk, vagy nem szeretnénk túl sok pénzt költeni a nyári abroncsainkra, ugyanis ez az abroncs remek ár-érték aránnyal került ki a boltok polcaira. A gyártó mindent elkövet annak érdekében, hogy kedvező áron elfogadható minőségű abroncsot kínáljon a vásárlói számára. Ebben a kategóriában jó választás lehet még a Westlake Z-107 abroncsmodell is, amely megfelelő védelmet tud nyújtani a veszélyes aquaplaning ellen.

 

Mit tudnak a középkategóriás 205 60 r16 nyári gumiabroncsok?

 

A középkategóriás gumik remek minőséggel, és kiváló tulajdonságokkal rendelkeznek, ennek ellenére alacsonyabb áron kerülnek ki a piacra, mint a prémium társaik. Ebben a kategóriában kiváló lehet számunkra a BFGoodrich Advantage abroncsmodell, amely megfelelő tapadást, és fékezhetőséget tud nyújtani az autóvezetők számára száraz, és nedves útviszonyok között egyaránt.

A Fulda EcoControl HP is egy olyan középkategóriás gumiabroncs, amely biztonságos, és stabil közlekedést tud nyújtani számunkra az év legforróbb hónapjaiban, ezt az abroncsmodellt a gyártó kifejezetten a nagy teljesítményű járművek számára fejlesztette ki. Ez a gumiabroncs igen népszerű az autózok köreiben, mely nem csak a kedvező árának, hanem a kiváló teljesítményének is köszönhető. Ez a 205 60 r16 nyári gumi remek választás lehet akkor, ha magabiztosan szeretnénk az autónkkal közlekedni. Az EcoControl HP kimagaslóan jó kormányozhatóságot, és kiváló futásteljesítményt nyújt, megfizethető áron.

 

Megéri befektetni egy drágább, minőségibb 205 60 r16 nyári gumiabroncs garnitúrába?

 

A Prémium kategória termékei a legdrágább, de a legstrapabíróbb, és legmasszívabb abroncsokat jelenti. Ezek az abroncsok megfelelő használat, és tárolás mellett hosszú éveken át ki tudnak bennünket szolgálni, hiszen magas minőségű alapanyagból lettek előállítva, ennek köszönhetően lassabban, és egyenletesebben kopnak.

A Hankook Kinergy Eco 2 tervezése során a fejlesztő csapat nagy hangsúlyt fektetett a biztonság mellett, az üzemanyag takarékosságra, és a komfortos közlekedésre is. Erősségei közé felsorolható az alacsony zajszint, a csendes futás, a magas fokú tapadás nedves, és száraz útviszonyok között, illetve az alacsony gördülési ellenállás is. A Prémium kategóriás termékek között az egyik legnépszerűbb a Continental EcoContact 6 abroncsmodell, mely kiváló tapadást, stabilitást, és kezelhetőséget tud biztosítani az autóvezetők számára. Ez az abroncs tökéletes választás lehet számunkra akkor, ha egy prémium kategóriás 205 60 r16 nyári gumiabroncsot szeretnénk megvásárolni, mert a közlekedésünket nem szeretnénk a véletlenre bízni.