HÍVJ MINKET
MÉRET SZERINT
KERESÉS

Ilyen abroncsjelölések kerülnek fel 2024-ben az új Goodyear gumiabroncsokra

Ilyen abroncsjelölések kerülnek fel 2024-ben az új Goodyear gumiabroncsokra
2024. február 09.

A Goodyear gumiabroncs gyártó már korábban is mindent elkövetett annak érdekében, hogy a felhasználói a termékeivel maximálisan meg legyenek elégedve.  Nincs ez másként természetesen akkor sem, amikor az elektromos járművek és a plug-in hibrid típusú autókra való gumiabroncsokról van szó.

Az elmúlt néhány év során egyre jobban kezdenek elterjedni a korszerű, és innovatív elektromos és hibrid gépjárművek, ez pedig a környezettudatosság, és a környezetvédelem szempontjából is fontos. Korábban már a Globális S&P motorgyártási előrejelzés is magába foglalta azt, hogy az elektromos autók iránti kereslet egyre nagyobb, és várhatóan az irántuk való érdeklődés a későbbiekben sem fog csökkenni. A Goodyear abroncsgyártó vállalat is igen nagy figyelmet fordít az elektromos és hibrid gépjárművekre tervezett gumiabroncsaira, éppen ennek köszönhetően a 2024-es év során az újonnan gyártott elektromos autókra optimalizált abroncsaira új jelölések fognak felkerülni.

Ezek a jelölések lesznek láthatóak 2024-től az EV és PHEV gumiabroncsokon

A Goodyear napjainkban az egyik legismertebb abroncsgyártó, ennek köszönhetően kiváló minőséggel rendelkező termékeit szinte a világ összes pontján ismerik, és szeretik az autósok. Ezúttal a márka meg szeretné könnyíteni azoknak az autótulajdonosoknak a dolgát, akik kimondottan elektromos, vagy hibrid gépjárművük számára szeretnének abroncsot vásárolni. Minden elektromos autóra tervezett gumiabroncsra egyrészt felkerül az „EV READY” jelölés, ennek köszönhetően könnyebb lesz a többi gumiabroncs között ezeket a korszerű modelleket megkülönböztetni, másrészt a 2024-es évben a Goodyear még két jelzést be fog vezetni minden elektromos és plug-in járműhöz optimalizált abroncsai esetében. Ezek pedig nem lesznek mások, mint az Electric Drive Technology (EDT) és az Electric Drive Ready (EDR) jelzések. A gyári EV és PHEV gumiabroncsokon természetesen ezek az új jelzések is jól látható helyre kerülnek, és specifikusan kifejezett technológiákra hívják fel a felhasználók figyelmét, mint például az alacsony zajszint, és a teherbírás.

Miért szerette volna bevezetni 2024-ben ezeknél az abroncsoknál az új jelöléseket a Goodyear?

Az új abroncsjelöléseket a Goodyear 2024-től vezeti be, és ezekkel az autótulajdonosoknak, illetve a márkakereskedőknek is szeretett volna kedvezni. Az új jelzéseknek köszönhetően várhatóan az autósok könnyebben meg fogják találni azt az abroncsot, mely a gépjárművük számára ideális lehet, emellett a Goodyear a kereskedők dolgát is meg szerette volna könnyíteni. Ezek a jelzések pedig a Goodyear MyWay, illetve a PriCat rendszerben is fel lesznek tüntetve, ezzel szeretné a gyártó megkönnyíteni a gumik típusának felismerését, illetve az új abroncsok kiválasztását. Az új jelzések a Goodyear gumiabroncsoknál ezek mellett csökkenthetik a márkakereskedők esetében a raktárkészlet összetettségét, illetve az értékesítés racionalizálását is.

Milyen teljesítményt nyújtanak a Goodyear új EV és PHEV gumiabroncsai? 

Folyamatosan fejlődik, és terjeszkedik az elektromos mobilitás, ennek köszönhetően várhatóan néhány éven belül az új járművel több mint 60%-a elektromos lesz, nem véletlenül próbálnak új technológiákkal felkészülni erre a legnagyobb abroncsgyártók is. Bár a Goodyear egy jó ideje már felismerte azt, hogy egyre nagyobb az igény az elektromos és hibrid gépjárművekre optimalizált abroncsok tekintetében, ennek köszönhetően bevezetett az elmúlt évek során néhány technológiai és fejlesztési újítást. Ezek az új technológiák pedig lehetővé teszik azt, hogy az EV gumiabroncsok magasabb futásteljesítménnyel, és alacsony zajszinttel rendelkezzenek, de cél volt a strapabíróság és a hosszú élettartam is. Az innovatív SoundComfort technológiának köszönhetően ezek a gumiabroncsok akár 50%-al csendesebbek is lehetnek, de az abroncs zajszintje múlik az útfelülettől, a jármű típusától, illetve a sebességtől is. De azt is fontos megjegyezni, hogy az alacsony zajszint nagyban hozzá tud járulni a kényelmes, és komfortos vezetésélményhez. Az egyedi szerkezeti megoldások, és a speciális gumikeverék pedig biztosítani tudja ezeknél a gumiabroncsoknál az alacsony gördülési ellenállást, amelynek köszönhetően hosszabb lesz a hatótávolság, és alacsonyabb az energiafogyasztás. A Goodyear EV gumiabroncsok élettartalma leginkább a Goodyear Mileage Plus technológiának köszönhetően lett hosszabb, hiszen ez a technológia tudja biztosítani az optimálisabb gumikopást.

Láthatjuk, hogy a márka belátta, hogy a jövő az EV és PHEV járműveké, ezért új abroncsaival a Goodyear törekszik arra, hogy az elektromos autók tulajdonosai is maximálisan meglegyenek elégedve menet közben a gumiabroncsaikkal. Előrejelzések szerint már 2029-re az újonnan gyártott autók 91%-a legalább részben elektromos meghajtású lesz majd.  Napjaikban a Goodyear számos autógyártó beszállítója, így elmondható, hogy az európai gyártású elektromos autók közel fele elsőszerelésként Goodyear abroncsokkal kerülnek forgalomba.


További hírek

Köszönjük, hogy feliratkozott hírlevelünkre!
NE MARADJ LE SEMMIRŐL!
Iratkozz fel hírlevelünkre és értesülj elsőként újdonságainkról: abroncs tesztek, gyártói ajánlások, aktuális kedvezmények.