Süti beállítások

Igazi újdonságokat garantál a Pirelli legújabb téli gumija

2024/01/30
Gumiabroncs hírek
A Pirelli kapcsán megszoktuk, hogy évről-évre újabb gumiabroncsok be...
A Pirelli kapcsán megszoktuk, hogy évről-évre újabb gumiabroncsok bejelentésével szolgálnak az autósok számára, azonban idén sikerült nagy meglepetéseket okozniuk, mert a sportos, vékonyított nyári modellek helyett egy olyan téli gumi gördült le az olasz cég gyártósoráról, ami igazán komoly meglepetést okozott.
A Pirelli Cinturato Winter ugyanis végre igazi újdonságokat ígér, mindezen túlmenően pedig olyan hatékony tulajdonságokkal rendelkezik majd a leghidegebb időszakokban is, amire korábban csak a kifejezetten téli abroncsok készítésére specializálódott gyártók voltak képesek.
 

Egy téli gumi, amely teljes kontrollt ígér

 
A Pirelli Cinturato Winter téli gumi kapcsán az egyik leghangzatosabb ígéret minden kétséget kizáróan az, hogy az abroncs teljes kontrollt ígér havas útszakaszokon, ezáltal száraz és vizes körülmények között egyaránt biztonságos közlekedésre számíthatunk tőle. A Cinturato Winter ezt úgy éri el, hogy egyrészt minden téli útszakaszon képes maximális biztonságot garantálni, miközben a vezetési élmény tekintetében is a legmagasabb szintet biztosítja.
 
További sajátossága még, hogy mintázatát egy egészen különleges kopásjelzővel látta el a gyártó, amelyen egy NOW SNOW felirat kapott helyet. Ezt kell figyelnie a sofőröknek ahhoz, hogy nyomon kövessék az abroncs kopását, így amennyiben a W eltűnt a feliratból, akkor az azt jelenti, hogy 4 milliméter alá csökkent a téli gumi kopottsága, ez pedig annyit tesz a Pirelli ajánlása szerint, hogy az abroncsot cserélni kell.
 
Dacára ugyanis a magyar jogszabályoknak, nem szabad megvárni egy téli abroncs esetén azt, hogy egy milliméter közelébe érjen a kopottság, hiszen az olasz gyártó terméke kapcsán is ismert, hogy a kimagasló havas teljesítményt már 4 milliméter alatt sem tudják fenntartani a téli gumik.
 
A Pirelli Cinturato Winter legnagyobb előnye egyébiránt az, hogy bármilyen téli körülmények között képes megállni a helyét, így messze nem csak száraz és nedves útszakaszokon, hanem havas és jeges felületeken sem vall kudarcot.
 
Ha mindez nem lenne elegendő, az olaszok egy igencsak széles termékválasztékot is garantálnak újdonságuk mellé, ezáltal nem csak személyautókra, hanem városi terepjárókra és Crossoverekre egyaránt elkészítenek egy-egy típust, ezáltal minden autótípus élvezheti előnyeit. Ha mindez nem lenne elegendő, a Pirelli elképesztő eredményekről számolt be a zajszint tekintetében is, ami átlagosan 6 decibellel kisebb a legtöbb téli abroncshoz mérten, ezáltal a Cinturato Winter lett a világ egyik leghalkabb téli gumija is.
 

A Pirelli Cinturato Winter mintázatáról

 
Pirelli Cinturato WinterA Pirelli Cinturato Winter téli gumi a mintázat tekintetében garantálja a legtöbb újdonságot, ezáltal egy forgásirányos, V-alakú kialakítással biztosítja a legmagasabb szintű mechanikai tapadást szinte bármilyen útfelületen, méghozzá nagyszerű kezelhetőség és kényelem társaságában – amit akár hóban is biztosít az abroncs.
 
Az abroncs mindezen túl innovatív mintaárkokkal is rendelkezik, aminek hála sokkal nagyobb vízkiszorítás érhető el a segítségével, aminek hála kimagasló védelmet tud garantálni a rendkívül veszélyes aquaplaning jelenséggel szemben, amely a nedves útszakaszokon az egyik legnagyobb veszélyforrás.
 
A Cinturato Winter mindezen felül teljes egészében új gumikeverékből épül fel, és profilkialakítását tekintve is rengeteg újdonságokat garantál, méghozzá a felületen mért egyenletesebb nyomáseloszlás mellett, ami száraz útszakaszon is biztosítja a makulátlan tapadást.